Милева за загиналия полицай: България не може да си позволи да губи толкова много млади хора

Говорителят на главния прокурор изказа съболезнования
27 сеп 2022 16:45, Нели Христова
30
Милева за загиналия полицай: България не може да си позволи да губи толкова много млади хора
Снимка: БГНЕС

България не може да си позволи да губи толкова много млади хора, служители на реда, чието призвание е да опазват реда и спокойствието на гражданите.

Това заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева по повод на поредния полицай, който загуби живота си в изпълнение на служебния си дълг.

Още по темата
"Съболезнования към неговите близки и колеги. България не може да си позволи да губи толкова много млади хора, служители на реда, чието призвание е да опазват реда и спокойствието на гражданите. Очевидно този случай е поредното доказателство, че има системен проблем. В него се преплитат двете основни тревожни тенденции - засиленият мигрантски натиск и убийствата по пътищата в страната ни, извършени от пияни и дрогирани шофьори", каза още Милева.

"Крайно време е декларираното взаимодействие между институциите да прерасне в реални и бързи действия. На всички ни е ясно, че трябва промяна в законодателството и тежки наказания за пияните и дрогирани шофьори.

Отдавна главният прокурор внесе експертни предложения за изменение и допълнение на Наказателния кодекс в частта за престъпленията по транспорта. Част от законодателните предложения включват увеличаване размера на наказанията за този вид деяния, включително при управление на МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества да се отнема превозното средство в полза на държавата, ако е собственост на дееца", каза още тя и подчерта:

Прокуратурата на Република България многократно е напомняла, че очаква реакция от институциите по внесените предложения за изменения на НК и че всяко забавяне при предприемане на конкретни действия срещу престъпленията по транспорта би довело до все по-голям брой на жертвите на пътнотранспортни произшествие. "Водещи сме в Европа в поредната черна класация за пътнотранспортни произшествия и пътен травматизъм и това трябва да спре", каза още говорителят на главния прокурор Сийка Милева.


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
2
 
! Отговори
ПутХуйРатурата преди 2 месеца
Гешев Сйика и онази другата мисирка заедно със Цацаров са последните хора които приемам да представляват закота и то от най висша инстанция. НАРОДА НЕ ГИ ПРИЗНАВА! Следователно са НЕЛЕГИТИМНИ!!!
18
4
 
4
 
! Отговори
ъхъъъъ преди 2 месеца
Така, така......но на 10.11.1989 година, България пое в грешната посока.......та затова!
17
2
 
8
 
! Отговори
На мене ми се е ... преди 2 месеца
Случвало във милионите км да видя доста пъти абсолютно безразсъдно изкачване на полицаи във средата на движението да спира автомобил който му се е ,,харесал,, като при това му действие настава истински хаос и паника сред шофьорите. !!! А *** му кажи ,че това е абсолютно неправилно и ако го смачкат знам ,че той ще е прав !!! Затова съм до известна степен предубеден !
16
0
 
4
 
! Отговори
Реагират само преди 2 месеца
Когато загиналите са полицаи ! Само че предното произшествие когато полицаите със патрулка застанаха пред бягаш автобус ми се стори крайно неправилно клипа го гледах много пъти ,ако вътре на шофьора са му опряли нож и не е спрял на другите засади защо пък ще спре на теб и ми се стори на клипа че се усетиха във последния момент и патрулката помръдна но не стана да се измъкнат ! Бог да ги прости хората , че е виновен автобуса то е ясно но и това дали е правилно ...
15
0
 
6
 
! Отговори
Бау преди 2 месеца
До Анонимен 4! Забрави да кажеш, че традиционно вашите полицаи са без шапки и фуражки, което е нарушение на устава, инструкцията и строевата подготовка! А от теп 3 години искат да си с маска на мусурата!
14
2
 
7
 
! Отговори
Бау преди 2 месеца
Милчева!!! Иде ли ти мисъл в подредената главица, че тези неща са И закономерност на така рекламирания ,,преход"! Ти изглеждаш малка и може да не знаеш, но преди 30 лета, властта премина в твоите предци адвокати, които на всичко отгоре бяха с прогресивна сексуална дезориентация! Някакъв адвокатски колектив! Юристи! Реститутки! Кат прибавиш към тях и традиционните тогава седесари лекарите, си въведоха такива закони законно да крадат! Последния клошар разбра, че трябва да плаща на тях, а не на МВР
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А прокурори кога ще блъскаме
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Може и още как планът Ранът си работи
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Риск на професията.. Затова имат и съответните привилегии.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами като не може да си позволи да губи млади хора, направете съдебната реформа, или няма да остане читав млад човек в тая държава.
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Риск на професията..
8
0
 
7
 
! Отговори
Ами преди 2 месеца
Да почива в мир, полицаят, загинал е докато е изпълнявал служебните си задължения! Годините бездействие на МВР, прокуратура и всички по веригата, започнаха да взимат жертви и сред хора в системата на МВР. Да почива в мир, полицаят, но и той е жертва на същата система, която оставя престъпниците безнаказани, не знам процентно колко са читавите полицаи, но със сигурност те сами не могат да изчистят останалата част.
7
1
 
14
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 месеца
Ушaците са на тyмби от по 4-5 броя, и действат организирано. Единици са теэи, които са эа оплакване
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дайте запис от камерите в патрулката и всеки да си направи сам изводите
5
0
 
17
 
! Отговори
Позната ми е преди 2 месеца
Това тази която прикрива сводници и пласьори в 1-во РПУ ли е??
4
1
 
14
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 месеца
ДЪРЖАВА НЯМА ДЪРЖАВА. ДЪРЖАВАТА СИЕ ВЗЕЛА ДОЖИВОТЕН ОТПУСК И Е ОТПРАШИЛА НА КАРИБИТЕ И ДР. ЕКЗОТИЧНИ МЕСТА ДА СИ ПРАВИ КЕФА СЪС ЗГРАБЕНОТО ОТ НАРОДА, А ТУКА Е ОСТАВИЛА ДЕРИБЕИ КАТО ДОГАН БОРИСОВ КОСТОВ И ДРУГИ ВЛЕЧУГИ БАРАБАР СЪС ТЯХНИТЕ ИБРИКЧИИ ДА СИ РАЗВЯВАТ КОНЯ ТА ЗАТОВА Е ЗАГИНАЛО ТОВА ПОЛИЦАЙЧЕ АМА ТАКА Е КАТО ИМ ЧЕШИ ТОПКИТЕ НА ГОРЕСПОМИНАТИТЕ.
3
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Никъде другаде по света, освен при ган4аците,не съм виждал ушеви да се мотат по пътното платно все едно са киборги, независимо каква дейност извършват. Няма предпазни мерки, няма нищо. Крачат все едно са хванали банкянския арестант за кожения шлифер . Дайте да видим записа от камерата на колата или на колегата му,та да видим какво точно се е случило. Ама то май няма камери,че ще се видят неща дето не са за гледане,я стълба ще се метнеш,я пачка,я нещо друго.
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Докато имаме такава изгнила от корупция съседна система ще губим и млади и стари. Корумпираните съдии, прокурори и ушаци са истинската причина държавата да е на тоя хал.
1
9
 
7
 
! Отговори
Гомнойче Веле преди 2 месеца
Докаде ни докара тоя мрасник путин...