Отново: 33-ма пияни и 9 дрогирани зад волана

9875 моторни превозни средства са проверени
5 окт 2022 20:06, Нели Христова
16
Отново: 33-ма пияни и 9 дрогирани зад волана
Снимка: БГНЕС

9875 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, съобщиха от МВР. Извършен е контрол на 12 229 водачи и пътници. Съставени са 3146 фиша и 757 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

В рамките на изминалия ден са установени общо 33 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол - 18 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 15 - с над 1,2 на 1000, един е отказал да бъде тестван. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират девет души, а осем, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
българин преди 1 година
Хубаво ги ловят всеки ден , но какво следва след това - ЩЕ СЕ ВЗЕМАТ ЛИ МЕРКИ И КОГА ?????!
6
0
 
3
 
! Отговори
9 продължение преди 1 година
"Тоест, действието на приетите опиати ще са отминали, но следите в организма ще останат, а това може да ви коства много. Още повече, че българското законодателство вече преследва шофьори, които каратСЛЕД УПОТРЕБА НА НАРКОТИЦИ,а не ПОД ВЪЗДЕЙСТВИЕТО НА НАРКОТИЦИ!"
5
1
 
3
 
! Отговори
До 8 преди 1 година
Колега не знам кой те излъга, но: Тестовете по слюнка са с различна чувствителност. В зависимост от това те могат да дадат положителен резултат от 3 до 9 часа, след като едно лице например е пушило марихуана. По-чувствителните пък могат да отчетат позитивен резултат и до 18 часа."За разлика от полевите тестове по слюнка, тестовете по проба от урина могат да дадат положителен резултат за много дълъг период от няколко дни до няколко седмици след вземането на наркотика.
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единственото типично по български е, че теста ти отчита до 7 дни от вземането на опиат. Тоест преди 3 дни си пушил някъде, спал си, сpaл си , минало ти е всичко, и накрая те спират, тестват и те впдят "дрогиран"
3
2
 
3
 
! Отговори
Предложение преди 1 година
Значи, в закона пише, че човек не трябва да е сърце на волана, когато е пил. Затова аз като издумкам шише мастика и се кача на колата, правя така: Пускам си седалката макс назад, става почти легнала, опъвам се назад и почвам да карам с крака! Може да последвате примера ми!
2
10
 
2
 
! Отговори
Бизнесмен с Ауди преди 1 година
Трябват по-сериозни мерки! Да въведат закон, че хората с евтини коли изобщо нямат право да стъпват по асфалтираните шосета. Така де, нека да карат през нивите, там и да са пияни, няма страшно. А бизнесмените със скъпи коли така или иначе не карат, когато са се напукали, ами шофьорите им карат.
1
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Направо в затвора докато показателите станат 0, Аман от убийци