МВР залови 12 пияни и 17 дрогирани шофьори за денонощие

Петима са отказали да бъдат тествани
21 фев 2023 21:41, Красимир Ангелов
5
МВР залови 12 пияни и 17 дрогирани шофьори за денонощие
Снимка: БГНЕС

В рамките на изминалия ден са установени общо 12 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, съобщи МВР.

От тях четирима са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, осем - с над 1,2 на 1000, а един, спрян за проверка, е отказал да бъде тестван.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 17 души, а четирима са отказали да бъдат тествани.

Общо 8929 моторни превозни средства (МПС) са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 11 189 водачи и пътници. Съставени са 2504 фиша и 575 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 1, не е наред, да! Тестовете, с които изнудват хората не са наред!
3
0
 
5
 
! Отговори
Това е като любимата преди 1 година
ви болест! Хем знаете, че тестовете са фалшиви, хем продължавате да набивате в главите на хората резултатите им! Що спряха да тестват полицаите, а? Щот самите те казаха, че тестовете са фалшиви! Защо процедурата по връщане на документите все още са 6 и повече месеци? Защо продължава чакането на резултати от единствената лаборатория, която може да ги прави? Или тествайте и полицаите, или сменете фалшивите си тестове! Някой що не сподели списък с лекарства, които дават фалшив положителен резултат?
2
0
 
10
 
! Отговори
а Ушев? преди 1 година
Колко от най-голямото ОПГ хванаха с дрога? Или спряха да тестват а?Тези 17 за колко месеца ще им излезнат кръвните тестове пак ли 6 до 8?
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато наркоманите са повече от пияниците, нещо в държавата не е наред!