Арест за трима, които са отрязали ушите на куче

Единият е осъждан, а другите са на 12 и на 17 години
46
Арест за трима, които са отрязали ушите на куче

Трима задържани за зверското посегателство върху куче. Кучето е на няколко месеца и беше намерено с отрязани напълно уши, по думите на ветеринарите - с лозарска ножица.

Един от задържаните е на 27-години. Той е осъждан. Другите двама са непълнолетни - на 12 и 17 години. По неофициална информация единият от тях също има предишни провинения, съобщи Нова телевизия.

Хората, открили кучето, са подали сигнал в 1 РПУ в София. Те са от организация за закрила на животните и сами са открили извършителите. Часове след техния сигнал в 1 РПУ в София тримата извършители на деянието са задържани.

Според Сузана Мустафи от сдружение “Респект към животните” първоначалните подозрения на ветеринарите, че ушите на кучето са отрязани с лозарска ножица, са опровергани. Според специалистите са отрязани или с нож, или с келп.

“Искаме хората, които са й причинили това, да си понесат последствията и да поемат отговорност”, заяви Мустафи.

Кучето Фейт се лекува в клиника в Стара Загора. Тя е извън шоково състояние. “Чувства се много по-добре. “Вече целува всички наред. Много мило кученце е”, каза още жената.

Обвинението, което би могло да бъде повдигнато на виновните, е за жестокост над животни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: кучеуши
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да знаят тия *** че види ли ги някой като мен а не са малко такива хора.жална им майка пада ми пердето и ше се молят да са кучета.побеснявам от такива комплексарчета живота ви е наказал вас *** ви долни
32
1
 
12
 
! Отговори
Батко ви преди 1 година
На празник със свещи и тамян да ви съберат родата и на тримата. Амин!
31
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Млади хора със съдистични наклонности , причинявайки болка на животно днес, утре ще е на хора.
30
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до всички които споменават за насилие на хора -строго наказание за всеки ограбил, убил и изнасилил с кастриране и доживотен. няма спор!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
29
1
 
11
 
! Отговори
Влади преди 1 година
Това е зверство, без съмнение. Виновните трябва да се накажат. Обаче не мислите ли, че преекспонирането на такива случаи озлобява хората. Един вид, за пострадало куче изпращат в затвора, а за пребити и изнасилени хора по селата от двукраки зверове от етноса няма възмездие!
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 26-ти Това: Кой казва, че няма значение, когато възрастен или какъвто и да е човек е нападнат/ранен/убит ? Питам си само, защото това си го повтаряте точно тия, ограничените, дето си виждате до пред носа, пък аз не чета подобни коментари, казващи, няма значение, когато се случи с човек подобно нещо.
27
3
 
12
 
! Отговори
БЕСЕН СЪМ преди 1 година
Който няма жал към животните, няма и към хората. Пълна непримиримост към такива престъпници, жалки ***,адови изчадия, има Видовден!
26
10
 
5
 
! Отговори
Това преди 1 година
че възрастни хора ги колят за 20 лв няма значение. Но ако куче иска да нахапе вас или детето ви и вие го отблъснете, веднага трябва присъда от поне 20 год
25
3
 
10
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
Един от големите проблеми на нас-хората-е,че упражняващите жестокост към животните много лесно биха я упражнили и към себеподобните си-към жени,деца,възрастни и прочие.За това наказанията на тези трима "умници" трябва да бъдат максимални,все едно,че под ножа им не е било куче,а беззащитен човек.
24
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не си секта кучкар, веднага ти трият мнението - свобода на словото ли бе да го опишеш.
23
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИМА ***, защото има хора, които не могат да възпитат стойностен човек. Този ***, дето е направил това, утре може да е ваш зет. Повечето насилие над животни е от мъже, момчета. Докато се толерират филми с насилие, и странни ценности за красота и морал, поколенията ще се израждат. Заслужават доживотна с отрязани уши
22
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До иронизиращите и критикуващите - голяма работа било, пък колко хора са осакатени или ако било друго животно, така ли щяло да е и тези с гледането на деца, а не кучета и т.н. Елементарни сте, виждате си до пред носа и като цяло толкова си можете, нищо значително не сте постигнали и няма да постигнете, водят ви за носа както си искат и ви експлоатират, толкова ви е стойността. Така са ви усакатили родители/близки и в днешно време можете само да псувате пред телевизора и да милеете за бай ви Тошо
21
5
 
12
 
! Отговори
Браво преди 1 година
Браво!А оня дето сгази 2 жени, си седи вкъщи..Е.ти държавата!
20
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кучемразите коментиращи да си признаят, че са русофили. В този сайт страшни ненормалници се вихрят.
19
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Около нас живеят и з р о д и! Това е ясно! Насилието е като храна за тях! Ще дойде и за тях момент! Ще й се върне тъпкано!
18
14
 
6
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 година
Почнаха кукумявките-защитници да ви го натаковам.Колко хора осакатени те с кучета ни занимават.Между другого на боините кучета целенасочено им обрязват ушите
17
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, аз е съм голям любител на кучета, но това, което са направили тези *** е непростимо. Дано да получат сурови наказания и да осъзнаят зверството си.
16
2
 
47
 
! Отговори
уши преди 1 година
Е сега да им отрежат и техните уши и готово. Да видят хубаво ли е. Може и някой крайник да им счупят, да им държи влага.
15
2
 
29
 
! Отговори
Затвор преди 1 година
Ареста е добро начало...Присъда ще има ли? Това липсва в БГ присъди ,не арести! Всеки може да се превъзпита с правилната мотивация- присъди и затвор! Даже прокурорското лай..нце чух ,че вече е много кротко в Пернишкия затвор..:)
14
29
 
8
 
! Отговори
Росен Коня преди 1 година
Е добре това новина ли е ? ??? Как може да занимавате хората с подобни неща?