Тежка катастрофа край Стара Загора, трима с опасност за живота

Шофьорът днес навършва 83 години в болницата
6 апр 2023 14:20, Стела Стоянова
9
Тежка катастрофа край Стара Загора, трима с опасност за живота
Снимка БГНЕС

Шофьор на 82 години от село Малко Дряново край Стара Загора самокатастрофира в сряда, той и две от спътничките му са с опасност за живота, съобщиха от ОДМВР – Стара Загора.

В лекия автомобил пътували още 3 жени от Малко Дряново. Едната от тях - на 72 години, е прегледана от лекар и освободена без опасност за живота. Другите две - сестри на 48 и 44 години, са пострадали сериозно и са в болница с различни наранявания и опасност за живота.

Възрастният мъж не е успял да вземе завой с лекия си автомобил, произшествието станало около 13 часа. По ирония на съдбата шофьорът днес навършва 83 години и посреща рождения си ден в Университетската болница в Стара Загора.

Той е тестван на място, пробата му за алкохол е отрицателна.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"По принцип няма някаква причина хората до 90 годишна възраст да не шофират, а даже и след 90 годишна възраст. Те много добре преценяват кога трябва да спрат да шофират. Проблем са младите шофьори, а не старите шофьори." - Викаш реакциите на 90 годишните са бързи и адекватни, а младите докато се обърнат, докато се сетят какво да направят и хоп катастрофа. Толкова логично мислене може да има само някой над 80 години... :) ... Нека възрастните да се проверяват (има психотестове за целта) и така...
7
4
 
4
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Тези хора ще утрепят децата си. Дали са минали задължителните проверки и тестове при възобновяване на книжката?
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По принцип няма някаква причина хората до 90 годишна възраст да не шофират, а даже и след 90 годишна възраст. Те много добре преценяват кога трябва да спрат да шофират. Проблем са младите шофьори, а не старите шофьори.
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямам нищо против възрастните хора да шофират, НО... Примерно след 65-70 години през определен период от време да са длъжни да преминават тест. Да се проверява, дали реакциите им са достатъчно адекватни и бързи, за да са безопасни участници в движението. Има разни младежи, които ги съдят, понеже преди 1-2-3 седмици пушили марихуана, което няма как да се отразява на реакциите им след толкова време, а пенсионери на 80+ години, които могат да бъдат много по-опасни, дори и трезвени, не се закачат.
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вероятно е нямал доверие в шофьорските умения на нито една от трите жени. Дано се оправят всички.
3
2
 
9
 
! Отговори
абе преди 1 година
Фитипалди на 82г.
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възрастният мъж не е успял да вземе завой с лекия си автомобил..Плиткоумието води до несъобразена скорост!
1
8
 
21
 
! Отговори
тъй де.... преди 1 година
На 82 години би трябвало да си гледа турските сеиали вкъщи, не да се прави на шофьор!