Шофьорка съди МВР заради фалшив тест за дрога

Жената работи в столичния градски транспорт, 5 месеца е в болничен
25
Шофьорка съди МВР заради фалшив тест за дрога
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Заради фалшиво положителен тест за метамфетамини жена, която работи като шофьор в столичния градски транспорт, остана без книжка, а колата й беше спряна от движение.

Няколко месеца по-късно експертиза, направена във ВМА, доказва, че в кръвта и урината на Антоанета Димитрова няма открити наркотици. От началото на година обаче тя не може да работи, а е пусната в болничен от работодателя си. Жената е категорична, че ще съди МВР заради фалшивия резултат от полевия тест.

„На 5 февруари самокатастрофирах. Валеше обилен сняг и нямаше видимост. Колата ми се подхлъзна. Веднага се обадих на 112. Казаха ми, че ще изпратят пътни полицаи. Дойдоха, снимаха мястото и ми направиха тест за алкохол и дрога. Дадох проби и резултатът беше положителен за метамфетамини. Арестуваха ме, взеха ми книжката и ми свалиха номерата. Закараха ме в поликлиника, за да ми вземат кръв и урина, които са изпратени във ВМА. Няколко месеца по-късно ми съобщиха, че резултатът е отрицателен.  Взех си книжката, но все още чакам да ми върнат номерата на автомобила”, разказа Антоанета Димитрова пред Нова телевизия.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: книжкаМВРсъд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
1
 
! Отговори
Питай преди 10 месеца
Питай познати катаджии ако имаш, ще видиш, че е възможно. Да понякога трябва да оправят дата и час. Когато ги спрат хората са стресирани и не забелязват такива малки детайли, нито какво пишат полицаите.Още повече като ти свалят номерата и ти сложат белезници.Имаше статия в дневник за това, че доста често се прави това.
19
1
 
1
 
! Отговори
До 19 преди 10 месеца
Това е невъзможно, машината изкарва фиш с дата и час и не може да бъде променяно, самите тестове дават страшно много грешки, даже има проучване за тях от университета в Осло. Установяват около 15% фалшиво положителни проби.
18
3
 
6
 
! Отговори
Тест за iq преди 10 месеца
Нещата са така. Има фалшиво положителни тестове, мо в повечето пъти е вече ползван тест. Спират някого тестват го и излиза положителен. Обаче човека казва давам ви по 1000 лв и забравяме. Понеже тестовете се отчитата няма как да го скрият. При следващия тест набутват някой невинен, като знаят, че кръвта ще го оневини. Е ще има главоболия ама какво да направят и те хляб ядат.Ако не видите, че теста е нов и го разпечатват пред вас, честито бяхте сготвени.
17
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
няма друг начин да откажем ниските прослойки от шофиране освен яки репресии.
16
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
90% от тестовете им са такива...
15
2
 
20
 
! Отговори
Хайде, хайде преди 10 месеца
Ще ми е като печалба от тотото ако попадна в такава ситуация. Предвид лекарствата ми, със сигурност ще грейна, но МВР си няма и идея какви пари ще ми плаща после. Аз ли пък нямам приятели бакшиши, които да ми осигуряват касови бележки за по 80 лева дневно. Отделно пропуснатите заплати, психическите и емоционални травми и т.н. Ще тръгна с иск за 50 000 лева, 25 000 да ми дадат, все си е като печалба от небето. И до ЕСПЧ ще стигна ако трябва. Вече си има адвокати с огромен опит.
14
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тя ще ги и осъди. Проблемът е, че след това не се ви=зима от бюджета на съответната администрация и те пак си раздават премии.
13
0
 
19
 
! Отговори
Дарвин преди 10 месеца
Значи мутрите със затъмнените предни стъкла даже не ги спират, а женицата номерата ѝ свалили. Евала.
12
0
 
13
 
! Отговори
Абе преди 10 месеца
До Анонимен10 То само с полицията да е така пак добре, но така е с всички държавни институции. Където и да отидеш, работата става все с нерви и голям "зор"! Днес трябвало такъв и такъв документ, утре трябвало и още някакъв, абе трябва да имаш много свободно време и здрави нерви, за да успееш да ти свършат работа "Служителите"! А те не се имат за такива, имат се за богопомазани и гледат на теб, като по-низш!
11
0
 
28
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 10 месеца
Нещо спяха тестовете на ченгета и изведнъж тези фалшиви тестове започнаха да мерят вярно. След всеки тест да бъдат съдени до дупка.
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Някои съвсем обикновени лекарства без рецепта реагират на дрога при тест от слюнка..
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 8 - Супер, ама аз съм по 4 месеца в година на едно от споменатите неща. Иначе се тръшкам за по 5-6 дена и го правя поне 3 пъти на зима ....
8
0
 
22
 
! Отговори
Пинко преди 10 месеца
колко хора изгоряха без да са вземали нищо... защо продължава този цирк с нереални тестове...
7
1
 
9
 
! Отговори
Ss преди 10 месеца
Да съди тез дето е гласувала за тях защото те правят поръчката за тях а не Ушев!
6
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Полицията в България не разрешава проблеми а създава! Ето това е разликата между източна и западна Европа.
5
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Всяко едно лекарство с псевдоефедрин или сироп с ефедрин ще светнат. Например Тайлол хот, Нурофен Стоп Колд и сироп Бронхолитин. Та като сте болни си стойте вкъщи.
4
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Затова личния си автомобил го пиша служебен. Може да излиза малко по-терсене с таксите, но поне не може да ми го вземат толкова лесно.
3
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В такъв случай, на жената се дължи обезщетение за пропуснати ползи, накърняван ена достойнствот и прочие...
2
0
 
45
 
! Отговори
Хммммм преди 10 месеца
Ей за това полицаите не искат да ги тестват. Ама продължават да се гавтят с хората! Съд до дупка! Долни *** на четирибуквия!
1
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дано ги осъди. А после да и направят проверка на болничния и да я осъдят и нея за фалшив такъв.