Арестуваха петима за взломни кражби в Севлиево

Те са извършили кражби на над 200 хиляди лева
14 юли 2023 16:03, Красимир Ангелов
6
Арестуваха петима за взломни кражби в Севлиево
Снимка: БГНЕС

Петима мъже са уличени в извършването на множество взломни кражби в Севлиево, съобщават от Областната дирекция на МВР в Габрово.

Уличаването е станало след оперативни и процесуално-следствени действия на служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР Габрово и Районно управление- Севлиево.

Разследването е установило, че в периода от 4 май до 8 юли 2023 г. пет лица на 38, 33, 30, 28 и 22 години, са взломявали офиси и жилища в Севлиево.

При различните деяния мъжете са извършили кражби на над 200 хиляди лева, валута, ценности и техника. Част от вещите, предмет на престъпление, са намерени и иззети.

Трима от извършителите са привлечени като обвиняеми. Работата по цялостно изясняване на престъпната дейност продължава под ръководството на Районна прокуратура Габрово, допълват от полицията.

Петимата уличени са от Севлиево, най-възрастният от групата е осъждан, останалите четирима от групата са известни на полицията, посочиха за БТА от полицията в Габрово.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Единият от извършителите е таксиджията Мирослав Косев от Севлиево. На всичко отгоре е съден и за опит за убийство, но беше задържан само за 24 часа.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хората не си държат парите в банка винаги. От години е нерентабилно. Плащаш такс, а лихвите са нулеви. И защо да са от малцинствата? Стига с тия малцинства! Достатъчно престъпници има и от "мнозинството". Като почнеш от управляващите за показно.
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Кои са останалите трима и от малцинството ли са?!? Уж е малък, спокоен град без голяма безработица и всичко се знае. От къде такива суми в частни жилища.. хората отдавна нямат пари или ги държат в банка, а всеки има плосък телевизор. Най-вероятно са разбили някой голям офис.
2
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Единия от извършителите е състезател по мотокрос от село Крушево, другия таксиджията от гр Севлиево
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Готови са за депутати от пп-дб