За ден: Спипаха 14 пияни и 15 дрогирани шофьори

Общо 9260 МПС-та са проверени
29 сеп 2023 17:00, Красимир Ангелов
14
За ден: Спипаха 14 пияни и 15 дрогирани шофьори
Снимка: БГНЕС

В рамките на изминалия ден от полицията са установени 14 души, качили се зад волана след употреба на алкохол - шестима от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, осем - с над 1,2 на 1000, двама са отказали да бъдат тествани, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Под въздействие на наркотици са засечени да шофират 15 водачи, а четирима са отказали тестване.

Общо 9260 моторни превозни средства са проверени в рамките на специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 11 741 водачи и пътници. Съставени са 2489 фиша и 513 акта за установени административни нарушения.

От обобщените данни по метода „линеен контрол“ са проверени 1874 моторни превозни средства и 2159 водачи и пътници; за констатирани нарушения са съставени 583 фиша и 48 акта за установени административни нарушения. Няма установени водачи, шофирали след употреба на алкохол. Двама са засечени да шофират под въздействие на наркотични вещества или техни аналози.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Логично преди 6 месеца
Искам да тестват на входа на народно събрание.
12
0
 
1
 
! Отговори
Кат преди 6 месеца
Когато ви спрат за тестване, ПИШЕТЕ В ПРОТОКОЛА че според вас полицая не се е държал адекватно. Така и той ще трябва да дойде с вас за кръвна проба.
11
1
 
1
 
! Отговори
ФлякФ преди 6 месеца
В село ще заловят повече от тези смешни бройки...
10
0
 
0
 
! Отговори
Най-креизи преди 6 месеца
Са убиващи на пътя под влияние. Да се спрат , обаче проверяват други, а те също има да са под влияние. Камьонджията от фирмата и други не ги проверили и убили на пътя. Другия от с. Пещера не видял и убил. В Европа ФРГ, Гърция, Румъния няма дрогирани и пияни.
9
0
 
6
 
! Отговори
Знаещ преди 6 месеца
До 8Мухаха. Толкова тестове имат. Като свършат тестовете и край на статистиката. Затова са еднакви бройки. Аз лично искам да знам колко полицаи са тествани и каква е тяхната статистика. Всеки ден.
8
0
 
5
 
! Отговори
Мухаха преди 6 месеца
И вчера бяха толкова..... всеки ден една и съща бройка "хванати" .... Да не би да са едни и същи. Хванати... пуснати. Хванати.... пуснати. Хванати... пуснати. Сууууупер е за статистиката.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Дооооооооооообре ще. Му кажа.
6
0
 
2
 
! Отговори
Банкеръ преди 6 месеца
Така,както е тръгнало КАТ и съда ще конфискуват доста автомобили.Интересно какво ще ги прави държавата.Ако ги дава за скрап няма да спечели много.Да ги притежава и да ги поддържа също е неразумно.Глоба в размер стойността на колата е най приемливо и на скраб,никакво връщане.Само така поне собствениците на скъпи автомобили няма да пият.*** с 20г.бангия ще си фирка няма ядове.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
От стъкмистиката излиза, че наркотиците са по-евтини от алкохола.По-тревожното е, че явно са вече толкова достъпни, че сигурно и в магазините скоро ще го видим
4
0
 
5
 
! Отговори
Без условни преди 6 месеца
свалени номера и в тухларните поне за 1 година, книжката поне 3 години, шофиране без книжка или с отнета 3 години ефективна
3
3
 
12
 
! Отговори
Химик преди 6 месеца
Тестовете за дрога са изключително не Надежда амфетамин се показва след пиене дори на енергийна напитка хора всичко е амфетамин ,марихуана се засича 72 часа след последно употреба марихуаната в САЩ е извадена от така наречения списък.,който да се води шофиране под влияние.Няма такава държава .Няма такава държава промивка от сутрин до вечер.И според статистика на КАТ от 2022 само 0,8% от катастрофите са причинени от алкохол и дрога. Единствената дупка в Европа виновен доказване на противното
2
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ай стига сте писали глупости за тези с алкохола е ясно, но за тези с дрогата ще повярвам след като им излезе кръвната проба да не се окаже, че са на лекарства.
1
2
 
6
 
! Отговори
Неразбрал преди 6 месеца
Къде ги спипаха....по макарите ли?