Дете на 6 години падна от прозорец на втория ежат в забавачка

Родителите смятат, че има опит за прикриване на случая
2
Дете на 6 години падна от прозорец на втория ежат в  забавачка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Сигнал за инцидент в детска градина. Родители разказаха пред Нова телевизия, че преди няколко дни 6-годишното им дете е паднало от прозорец на тоалетна на втория етаж в градината в село Мирово, Старозагорско. Една от майките каза, че директорката сама е закарала детето в болница.
 
Родителите смятат, че има опит за прикриване на случая и първоначално им е било казано, че пострадалото дете е паднало по стълбите, защото е бутнато от друго дете.

„Инцидентът е станал в понеделник, а на мен ми казаха чак в четвъртък. Казаха ми, че е паднало по стълбите”, заяви Димитър Мурджов, кмет на с. Мирово.

От Община Братя Даскалови извършват проверка, но са призовали за търпение.

Районната прокуратура - Стара Загора се самосезира. Наблюдаващият прокурор е разпоредил извършването на проверка от органите на РУ-Чирпан. Указано е да се снемат обяснения от свидетели - служители в детската градина, очевидци, близки на пострадалото дете и др. Да се приложат по преписката записи при наличие на видеонаблюдение на детската градина. Да се изиска медицинската документация от констатираните травми и проведеното лечение на детето.

Да се изиска информация от Регионално управление образование в гр. Стара Загора относно това били ли са уведомени за настъпил инцидент, извършена ли е проверка и какъв е резултатът от нея, както и налице ли са данни за нарушения от страна на служители на детската градина. Разпоредено е проверката да се извърши в най-кратки срокове - до 30 дни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: дете
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тва и втората статия за малкото бхаратче. Тренирало е, но не е преценило височината.
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
6 годишно е достатъчно голямо, така че е нормално да е само в тоалетната. Но прозореца е трябвало да бъде обезопасен.