Шестима арестувани след спецакция в Плевенско

Проверявани са коли, автокъщи, заведения...
6
Шестима арестувани след спецакция в Плевенско
Снимка: БГНЕС

Шест души са задържани при специализирана полицейска операция, проведена в Плевенска област. Образувани са пет бързи и едно досъдебно производство, съобщават от МВР.

Проверени са 348 души и 411 моторни превозни средства. Извършени са инспекции на тринадесет пункта за черни и цветни метали, десет заложни къщи, тринадесет автоморги, автосервизи и депа, на 21 питейни и увеселителни заведения, 25 търговски обекта. В областта са регистрирани седем престъпления, свързани с наркотици и с нарушения на Закона за движение по пътищата. За нарушения са съставени 62 акта, както и 12 протокола по чл. 64 и чл. 65 от Закона за МВР, добавят от полицията в Плевен.

От там посочват, че акцията е насочена към противодействие на престъпността и опазването на обществения ред. В нея са включени сили на всички районни управления, на Криминална, Икономическа, Пътна и "Охранителна полиция" при областната дирекция. Те са подпомогнати от служители на Държавно горско стопанство.

Основните акценти в проверките са свързани с престъпления срещу личността и собствеността на гражданите, кражбите, противодействие на притежанието и разпространението на наркотици, на контрабандни стоки, контрол на водачите за неправоспособност, управление след употреба на наркотици и алкохол, както и за спазване на скоростните режими.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Полицейските органи могат да издават разпореждания до държавни органи, организации, юридически лица и граждани, когато това е необходимо за изпълнение на възложените им функции. Разпорежданията се издават писмено. " - Тук идеята е основно, като пренасочват движение и прочие, защото напред има разследване, катастрофа или някаква авария. Но често се хващат за него, като извинение за проверки и заповеди, котио иискват прокурорска заповед.
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Живи ли са тоя път
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
" (1) Полицейските органи предупреждават устно или писмено лицето, за което има достатъчно данни и се предполага, че ще извърши престъпление или нарушение на обществения ред. " - Демек, полицаят ти пише фиш, да не правиш глупости. Супер безполезно за престпниците и изключително унизително за нормалните граждани.
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"За нарушения са съставени 62 акта, както и 12 протокола по чл. 64 и чл. 65 от Закона за МВР, добавят от полицията в Плевен." - Щеше да е супер, ако написалият статията, не ме караше, да проверявам какво значат тези членове.
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И накрая всички ще са оправдани от съда като си платят.