Документите на убития Кирил Русев намерени в колата на заподозрените

Задържаните направили доста пропуски
10 яну 2024 13:06, Стела Стоянова
9
Документите на убития Кирил Русев намерени в колата на заподозрените
Снимка БГНЕС, архив

„Толкова бързо действаха в случая с убития Кирил Русев, че задържаните направиха доста пропуски в укриването на важни веществени доказателства. В превозното средство на двамата задържани са открити личните документи на убития мъж", разказа за Нова тв главен комисар Любомир Николов, директорът на СДВР.

Като предполагаем физически извършител на убийството се разследва задържаният погребален агент, а срещу другия задържан - Петър Александров, има жалби за лихварска дейност.

Сигнал за изчезване на 5 януари е подала майката на убития мъж, самото убийство вероятно е станало ден преди това.

След анализ на движенията на изчезналото лице установихме негово странно преминаване през граница в Стрезимировци заедно с друго лице и малко по-късно връщане на придружителя с друг спътник, разказа  Николов. Всъщност за заблуда е използвана само личната карта на убития.

В деня на убийството служител на Икономическа полиция е говорил с Александров по сигнал от жена, че домът й може да бъде отнет, съобщи директорът.

Основният мотив за убийството е неуредени финансови отношения. По първоначална информация жертвата дължала 400 000 евро на бивш финансов министър, който е баща на един от задържаните. Задължението датирало отпреди 7-8 години, разказа главният комисар.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: документиКирил Русев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
при всичките тея доказателства бас давам че на тия условна присъда и домашен арест с гпс гривна не им мърдат:))
7
1
 
3
 
! Отговори
Тео преди 3 месеца
Тия са с двата крака! Дори и Худини няма да може да ги освободи, освен акооооо няма излишни 6-700 хиляди, за които случайно да ги пуснат отпуск и да офейкат. Но ще се оглеждат като лалугери цял живот!
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И защо С. Александров да е лихвар , а кмета на с. Галиче Ц. Чоков да няма прави да е лихвар
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е какво докуМЕНТИ има като С. Александров ги е дал като лихвар. С печат от кого ? С продукти и услуги лихварство , Главен лихвар регистриран в Търговския Регистър. С наследник син с други лихви.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До3. Да плащат кръвнината и след това ще се решава , колко ще стоят в затвора
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До1. Няма как да го искат синчето на" малката секира " - С. Александров невинен . Ще си плаща кръвнината за убийството . Такива пари са дадени и е развита дейност активи . Това синче си е въобразило че стоятв кутия и си ги иска обратно. Все едно че Той ги е дал. И все едно само наследствени. Утре ще поиска и държавната службата на баща да я има
2
0
 
2
 
! Отговори
ясно е че не са преди 3 месеца
професионалисти от системата на сигурността и отбраната , а аматьори . Постигнали са целите . Сега на единия 14 години, а на помощника 9 . Лед 5 и 7 ще излязат . Парите не са си върнали , но оня е нямал . Правосъдието се влачи бавно, значи , след 4 години домашен арест ще ги въдворят в панделата . Дааа .
1
0
 
2
 
! Отговори
МВР бездейства преди 3 месеца
със синове продаващи бело и каращи мюсюлмански дипломати разнасящи куфарчета с пари по джамии, особенно с такива в Лозенец, София... Не ги ли е срам?