Мартин Божанов - Нотариуса купонясвал за Коледа в Банско с "колегите" си прокурори

Десетима били на тържеството с него, но не го познавали
13 мар 2024 16:00, Петър Бойчев
71
Мартин Божанов - Нотариуса купонясвал за Коледа в Банско с "колегите" си прокурори
Снимка БГНЕС

Мартин Божанов Нотариуса и Велимир Атанасов са присъствали на коледното тържество на районната прокуратура в Банско през 2021 г. Това стана ясно по време на изслушване в Прокурорската колегия на ВСС от прокурор Вероника Димитрова от Софийска районна прокуратура (СРП).

Димитрова посочи, че не е била уведомена, че те ще присъстват. Тя също така уточни, че е разбрала кои са Божанов и Атанасов след няколко месеца, когато е чула, че на тържеството е имало "двама души, които не са с много добра репутация", поинтересувала се е кои са те и е прочела медийни публикации за тях. "Всички други на банкета ги познавах, освен тези двама души“, твърди порокурорът.

Интересен факт е, че десетима от изслушаните прокурори днес, присъствали на коледното тържество, казаха, че не познават Мартин Божанов. Девет от тях заявиха, че са научили за Божанов от медиите след смъртта му и че нямат спомени да са го виждали на коледното събиране.

"Няколко месеца по-късно разбрах кои са тези двамата на банкета. Започна да се коментира в нашите среди, че имало такива двама души. Сетих се, погледнах в интернет клиповете, интервютата на Антикорупционния фонд. Тогава разбрах как се казват, каква информация има за тях. Честно казано, ми стана изключително неприятно. Не сме уведомявани за присъствието на такива гости, не са ми представяни, не сме се запознавали", обяснява прокурор Димитрова, предаде БНР.

Очаква се на закрито заседание по-късно съдебните кадровици да изслушат магистрати от Софийската градска прокуратура, които работят по разследване, свързано с мрежата за влияние около Мартин Божанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
Климбо преди 1 месец
Ами Росен Миленов беше организирал протест,и беше склонен да влачи за краче и Шиши и там който се появи,ама вие сте силни само на телефоните.Да беЕхте го подкрепили с присъствие!
53
0
 
0
 
! Отговори
Климент преди 1 месец
Оооо,и аз бях там,и аз ядох и пих....
52
0
 
2
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
Главния мотив, че се запознал с цялото не цензурирано досие на семейство Борисови и явно е звънял за пари. Който му го е дал да го чете го е самоубил. Който има други въпроси да звъни на 112 и да пита.
51
0
 
4
 
! Отговори
Ала бала преди 1 месец
Гнусна работа.
50
0
 
12
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 1 месец
Искам си парите от данъците, чиято част е за издръжката на службите, институциите, агенциите... (ДАНС, ВАП, ВКП, ВАС, ВКС, КС, НС, КАТ, МВР...).Призовавам и други да си ги поискат. Кога да организираме протест с исканията си? От тези *** няма никаква нужда и полза за обществото. Най-големият процент от нашите данъци отива за издръжката им.
49
1
 
9
 
! Отговори
Мафия! преди 1 месец
Гербавите прокурори следват вожда си-"аз тоя не го познавам".......
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И аз ядох и пих с Нотариуса.....а сега ще ме давате ли по телевизора ??
47
0
 
7
 
! Отговори
До хм преди 1 месец
Трият ги яко и сменят телефоните!
46
0
 
6
 
! Отговори
Хм преди 1 месец
Има ли снимки от тържеството?!
45
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А като играха голо хора познаваха ли се ей тия май вярно парата ги е направила незаменими.Таз госпожа сигурно и кебапчета не е яла та сега реве.Вън всички само им вижте имотите добре да ги подплатили.Сигурно непознатия е бил Дядо Коледа
44
0
 
11
 
! Отговори
абе преди 1 месец
проверете им телефоните и снимките от банкета в социалните мрежи и ше видите че *верно не са се познавали* даже и да са ги изтрили може да се възтановят , има си служби за тази работа .
43
0
 
8
 
! Отговори
Чичолина преди 1 месец
Всяка седма сутрин след събота вечер все непознат ми прави кафе.
42
0
 
19
 
! Отговори
предложение преди 1 месец
верно бе , айде да се организираме неколко човека и да отидем на следващия банкет на тези прокурори . разбрахме че всеки може да присъства на банкета , никой нема да ни пита кой сме
41
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Eми нека си пранува уе! И вие тука, завиждачи съа завиждачите ви, само злобеете...
40
0
 
22
 
! Отговори
аааа преди 1 месец
е значи тази година и аз ше отида на банкета на прокурорите , явно не ги интересува кой кой е
39
0
 
18
 
! Отговори
кви ги плещи тая преди 1 месец
тва се едно да празнуваш нова година с комшии , да дойдат некакви непознати , да седнат на масата , да ядат и пият и никой да не каже : абе кви са тия :)
38
1
 
19
 
! Отговори
Дидо преди 1 месец
Между 9 престъпници други двама.Били сте 9 бе,не 900 че да не ги забележите.Сега ако не ги извадят всички от системата да ти пикам и на правосъдието и на държавата.
37
0
 
15
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 1 месец
АМИ КАК НЯМА Дда са нагли като "народа " си мълчи и нищо не прави да си оправи държавата !
36
0
 
34
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 месец
Нагли до безобразие. Не го познават, ама пият на една маса.
35
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
как па нема едно клипче или снимка от тоя банкет, да видим как не се познават