Калин Стоянов: Купуваме 273 камери за скорост

4 са обществените поръчки
30 май 2024 16:43, Стела Стоянова
22
Калин Стоянов: Купуваме 273 камери за скорост
Снимка БГНЕС, архив

Чрез обществени поръчки ще бъдат закупени 273 камери за измерване скоростта на движение, каза в Шабла служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов. Общо четири са обществените поръчки, като едната е в напреднала фаза. При нея става въпрос за закупуване и доставка на не по-малко от 63 броя преносими камери, коментира Стоянов.

Според него това ще се случи през следващите месеци и приоритетно ще бъдат раздадени на местата, където често се случват катастрофи. „За мен тези камери са много по-ефективни от стационарните, тъй като при тях го има елементът на изненадата. Имам уверението на хората, които работят по тези поръчки, че те са приоритетни и това ще се случи през следващите месеци“, каза още Калин Стоянов.

Служебният министър каза още, че ще има нови документи за самоличност, като те ще съдържат биометрични данни. "Проблемът е само с експресната поръчка - ще може да се заяви такава, но документите ще могат да се получат само в София. Това е така, защото искаме всичко да е централизирано. Ще има увеличение на цената на документите за самоличност, но това ще се случи от 1 януари догодина“, коментира още Стоянов.

По отношение на възобновяването на работа на други районни управления, като това в Албена, служебният вътрешен министър Стоянов каза, че това може би ще се случи до дни.

Калин Стоянов беше в Шабла за откриване на районното управление (РУ), което през 2022 година бе преобразувано на полицейски участък към РУ-Каварна.

„С възстановяването на РУ-Шабла даваме възможност на колегите за по-бърза реакция, но по-важното – възвръщаме у хората усещането за сигурност и спокойствие“, каза при откриването Стоянов. Сред гостите на церемонията по официалното възстановяване на дейността на районното управление бяха кметът на община Шабла Мариян Жечев, заместник-областният управител на Добрич Живко Желязков, председателят на Общинския съвет в Шабла д-р Йорданка Стоева и директорът на Областната дирекция на МВР – Добрич старши комисар Красен Торимацов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя гаден милиционер от ГЕРБ-ДПС
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Техническия преглед става 100лв, така че вие ще ги плащате тези камери. Но всички знаем че пак няма да стане нищо. До нас на булевард постоянно шумотерористите летят с 100 км/ч при разрешени 50 и нищо.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Свещи дано си купиш...
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тез камери всяка година ги купувате. Чак се чудя как не са стнали милиони тези камери.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Правете пътищата,бе,пъ.***.ши! Или вдигайте данъка,та дано мирясате най сетне! Стига сте имитирали загриженост за народа! Ама вас нали ви возят в бро нирани коли с буркани,да му мислим ние, простосмъртните! Ай да ви се не види вече и на ченгеджийницата!
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ей ако можехте и пътищата да ги направите като за ускорител на елементарни частици и само камерките да си цъкат и да ви пълнят джобчетата. 8 фиша ми писали, че съм минал със 100 в празен прав тунел, на който му се вижда изхода още от входа. Ако случайно не ме беше спрел един, че съм забравил да си пусна фаровете в 12 на обяд, можех и до 20 фиша за тоя тунел да го добутам.
12
0
 
2
 
! Отговори
Grom преди 1 месец
Стоянов Корумпе
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мен ме е яд на тия кожодери и предопреждавам с фаровете колегите слагат триногите на знаци 40 км е кой няма, да хванат с, 11 км да минеш отгоре и си вътре
10
0
 
5
 
! Отговори
477 ойро заплатка преди 1 месец
"Ще има увеличение на цената на документите за самоличност, но това ще се случи от 1 януари догодина----ТОВА Е ДОСТА СЕРИОЗНО УСПОКОЕНИЕ!
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А дупките кога?
8
0
 
16
 
! Отговори
Бю джет преди 1 месец
Всеки полицай с камера и радар! Това ли е реформата?
7
1
 
12
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 месец
Жалко че мозък и акъл не се продават!
6
0
 
15
 
! Отговори
Резултат=0 преди 1 месец
Осигуряват.... осигуряват чувство за полицейщина и режим, да ти се отще да се движиш с колата нощно време. Не че нещо ама половин час отива в глупости и спират без нищо.... защо? Нали съм невинен до доказване на противното? Дай пожарогасител дай това дай онова... ако нарушавам нещо да нека да ме спрат и да ми пишат там каквото трябва. Относно камерите добре ама ще са пак на хранилки. Кога няма да има дупки, а банкети окосени, а подредени пътища?
5
0
 
7
 
! Отговори
барабар с чекмеджета преди 1 месец
Купуваме 273 камери за скорост
4
2
 
8
 
! Отговори
Абе , купи... преди 1 месец
..ленти със шипове за нарушителите ....щото са далече по-евтини и вършат работа
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Усладиха им се 500 милиона на година от глоби за скорост само по разните му капани. С тея камери ще го докарат до милиард. Само дето народа скоро ще вземе нещата в свои ръце и тея камери ще им ги завре там дето слънце не огрява.
2
0
 
14
 
! Отговори
Муахаха преди 1 месец
добри Кинти, ще Паднат!
1
7
 
13
 
! Отговори
Браво преди 1 месец
Забранете вноса на супер коли , ограничете с наредба производители или вносители на бързи коли . гъзареенето избива много на година - зрелищно и жестоко .