Франция може да се размине с наказание за ромите

Вивиан Редиг смятала да предложи на ЕК да се откаже от наказателната процедура
19 окт 2010 12:16,
20
Франция може да се размине с наказание за ромите
Еврокомисарят по правосъдието Вивиан Рединг. Снимка: БГНЕС

Еврокомисарят по правосъдието Вивиан Рединг ще оттегли наказателната процедура срещу Франция, задействана заради експулсирането на ромите.

Рединг взела решението, след като Париж обеща да промени законите си за свободно придвижване на гражданите, твърди анонимен източник на АФП.

Еврокомисарят по правосъдието установила, че Франция е предоставила достатъчно гаранции, че ще промени националното си законодателство, така че то по-пълно да се хармонизира към закона на ЕС за свободно придвижване на гражданите от съюза.

Още по темата

"Разглеждането на френския отговор приключи и Вивиан Рединг е стигнала до заключението, че страната е изпълнила изискванията на Европейската комисия", допълва източникът на агенцията.

Рединг щяла да препоръча на комисията да се откаже от наказателната процедура срещу Франция при срещата на 27-те комисари по-късно във вторник. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
pepi_55 преди 13 години
Ти пък в Люксембург?! Там е студено, къде се е видяло *** да живеят на студено?! За тях си е Лазурния бряг.
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не ,че съм много отворен или разбирач,но от самото си начало знаех че ще стане нещо такова.В ЕС се опитаха да се направят на ,,отворени'' и са си повярвали ,че са ,,велики'' и се опитаха да юрнат франция ,все едно е България.Но французите им ,,намекнаха '' да вървят по дяволите-няма как-Германия и Франция са водещите иконолмически сили в ЕС и те омекнаха.Няма как да кажат ние объркахме и от Брюксел имитираха ,че се карат на Фр-я,Фр-я пък ,,обещаха'',че ,,няма да правят така'' ....
17
0
 
2
 
! Отговори
Stratosferen преди 13 години
Настойчивата и усърдна Рединг леко приклекна в Брюксел!! Нима, си мисли, че е в състояние да влияе на Франция??? Една купчина бюрократи в Страсбург, получават маса пари за нищо!! И без Рединг е ясно, че каквото са решили във Франция, че е най-добро за тях, това, ще бъде и за напред!!
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тия обещания са вятър работа. Трябва да се извинят на ромите, да си ги приберат и да работят за интегрирането им. Нали са много социялна държава. Защо не ги приобщиха, а трябваше да ги гонят. *** мързеливи
15
0
 
3
 
! Отговори
Един Българин преди 13 години
А ако бяхме ние....
14
1
 
9
 
! Отговори
онбашията преди 13 години
супер, обещали са да пускат вече всички *** и да съблюдават правата им. мятаме ги на конските вагони, излизаме от ес, и въвеждаме визи за всички европейци.
13
8
 
5
 
! Отговори
СТРОГИ САНКЦИИ преди 13 години
ТРЯБВА ДА Я НАКАЖАТ ФРАНЦИЯ! НЕ БИВА ДА ИМ СЕ РАЗМИНЕ ЗА НАРУШАВАНЕТО НА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА НА РОМИТЕ!
12
0
 
6
 
! Отговори
егати преди 13 години
Това е все едно някой крадльо да обещае, че повече няма да прави така,и съдиите да го пуснат по живо- по здраво!Ама нали Франция и Германия са ЕС(другото е пълнеж),за тях може всякак!Що не протестират срещу Меркел!?Щото им го лепна в суратите и сега са като наакани!Ех,политици родни наши,след време ще влезете в учебниците като пример за надупеност!
11
2
 
6
 
! Отговори
SSS преди 13 години
ETO DVULI4IETO NA EVROPA.AKO SA6TOTO BE6E STANALO V BG S FRAN4U6KI *** VIJ KVI SANKCII 6TQXME DA DAVAME..NO NEKA MINAT NQKOLKO GOD. DOKATO SE SRINE EC I DA VIDIM TOGAVA.
10
1
 
22
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 13 години
Ако това стане ще съм много разочарован,на нас всяка година ни дерат кожите заради ***,а Франция може да си прави каквото си иска и санкции няма.
9
5
 
0
 
! Отговори
VOZENROK преди 13 години
Korneov,adropotrati4niat astrektzionizam ne pozvoliava EU da fratolozogira anektciatadadi4nata suspistantcia na abolofrodoti4na EVROPA,Nali..??! Ne namira6 li.??!!...Prizovavam VSI4KI MLADI i mladee6ti se BULGARI da dadat GRUB na BULGARIA..Vie tam v BG-ste jivi pogrebani..
8
1
 
36
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Никоя държава не може да бъде наказвана, задето защитава законите си и интересите на своите граждани-данъкоплатци !!!Хъхряцитге са неинтегрируеми, те генетически са непълноценна и нисша раса - трябва или да бъдат затворени в специално гето - някъде в Сибир или Африка, или да бъдат физически унищожени.
7
4
 
14
 
! Отговори
Коернезов преди 13 години
Ей това ЕС е голям смях.Де да можеше да е като United States.Поне принципа на съединение да е такъв като в Щатите.
6
0
 
34
 
! Отговори
Mango преди 13 години
Роми,турци,араби,африканци,нямат място в цивилизована Европа!
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да живеят Комисарите ! да живей братския Съюз !
4
0
 
18
 
! Отговори
до 2 преди 13 години
И за там не са един човек който не може да си напише името е *** за мен!!
3
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Рединг стигнала до заключението...., за което прибрала 15 000 Евро заплата!Ех, няма кой да материализира мойте заключения!
2
2
 
43
 
! Отговори
Салахадин преди 13 години
Двоен морал!!!Йезуити такива!!Изродени католици смръдливи!!Всички *** обратно към Индия тогава!!!
1
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АЗ ПРЕПОРЪЧВАМ НА *** ЛЮКСЕМБУРГ - ПО-ДОБРЕ Е ОТ ФРАНЦИЯ И РЕДИНГ ТАМ ЖИВЕЕ. ЩЕ СА БЛИЗО ДО ТЯХНАТА ЗАЩИТНИЧКА.