Евросъюзът иска пълна отмяна на визите за САЩ

Все още с визи пътуват българи, румънци, поляци и кипърци
Обновена: 13 дек 2010 14:30 | 10 дек 2010 09:47,
107
Евросъюзът иска пълна отмяна на визите за САЩ
Снимка: БГНЕС

Еврокомисарят по вътрешната политика е във Вашингтон в опит да получи подкрепа за премахването на визите за гражданите на Полша, България, Румъния и Кипър, единствените държави членки на ЕС, които все още трябва да си изваждат визи преди пътуване до САЩ.

"Позицията на Европейската комисия е непроменена. Искаме да въведем пълна програма за отмяна на визите, а именно отмяна на изискванията за виза за гражданите на всички държави членки", съобщи говорителят на комисията Микеле Черконе.

В четвъртък след срещата си с полския президент Бронислав Коморовски американският президент Барак Обама заяви, че премахването на изискванията за визи за полските граждани е "приоритет", въпреки че това ще означава промяна на закона за имиграцията в САЩ, а това ще изисква подкрепата на Конгреса, не само на Белия дом.

Броят на страните от ЕС, чиито граждани продължават да се нуждаят от виза за пътуванията си в САЩ, намаля през последните години.

"Но се надяваме, че в крайна сметка визите ще бъдат отменени за всички страни. Работим за това", допълни говорителят на ЕК. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
1
 
! Отговори
cookies преди 13 години
lichat si xitrite lisani ama grozdeto e na visoko :)
4
8
 
29
 
! Отговори
yashinaki преди 13 години
Моцарт, това никак не е така. ВСИЧКИ познати които заминаха за САЩ си останаха там, дори и тези в последните години. Заслужава си да останаш дори само заради реда и чистотата. Парите дори не са толкова важни.
3
23
 
23
 
! Отговори
Моцарт преди 13 години
кой ненормалник ще хукне към САЩ? Беше едно време, когато бяха желана дестинация. Държат визите все още за да си вдигат смачканото самочувствие по този начин, но истината е, че само отрепките вече искат да емигрират там.
2
2
 
21
 
! Отговори
Елф преди 13 години
Ами да.Тъкмо с 240 лева минимална заплата/179 долара/щяхме да отскочим до Щатите и хап-не можахме!
1
4
 
16
 
! Отговори
Стефан преди 13 години
Това е заради Румен Петков!!