Еврото бе лоша идея, заяви Вацлав Клаус

"Положителното за Чехия е, че не използваме тази валута"
Обновена: 13 яну 2011 22:00 | 13 яну 2011 22:00,
214
Еврото бе лоша идея, заяви Вацлав Клаус
Вацлав Клаус. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Президентът на Чехия Вацлав Клаус заяви в Германия, че еврото очевидно е било лоша идея, предаде ДПА.

Той говори в Нюрнберг при представянето на книгата си с есета - "Европа", която е преведена на немски.

"За нашата страна е положително това, че не използваме тази валута", заяви Клаус, който призова правителството в Прага да спре процеса на постепенно интегриране на страната в еврозоната.

"Съществуването на еврото бе трагедия за държави като Гърция, Ирландия и Португалия", добави той.

Страните членки на ЕС са задължени в крайна сметка  да приемат еврото, с изключение на Великобритания и Дания, отбелязва ДПА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
Babek преди 13 години
Да човече, точно за това става дума тука...
60
2
 
5
 
! Отговори
масон преди 13 години
до 88За едното си прав, за другото не. Познавам 2 души с 8-ми клас, които са супер активни (бизнес мирогледът им се е разпрострял дори извън пределите на милата ни татковина) и по тази причина са червиви с пари. Дори в днешно време. И най-интересното е, че на са рода на Тоя или Оня, нито наследствени и потомствени богаташчета.
59
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дянков няма вина за сегашното положение. След преврата 1989г, от А.Луканов и компания, България се ориентира към западен капитализъм. Поради сигурността която имаха преди това, Българите бяха наивни ( дори и сега ), и рабира се целта на хиените е да им приберът спестяванията ( фалита на банки ). След спестяванията остана да се кашира държавното(приватизацията). И остана само да ги "закичат" със заеми докато са живи, и постепенно да им се изземат имотите ( 10-15 години)..
58
4
 
4
 
! Отговори
Babek преди 13 години
Не е зле да се информирате как се работи примерно в Швейцария (нищо че не е в ЕС) Това което съм видял във фирма за данъчни консултанти, според мен е изключено тук да стане поне в следващите 10-15 години. Плътно работно време! 7 часа ефективно, но спокойно и организирано. Различна атмосфера от нашата. Това в Люцерн. Като потенциал поединично хората са дори под нас, но като цяло без да преувеличавам - 25-30 години са напред...
57
0
 
4
 
! Отговори
мссон преди 13 години
Зависи кой от коя страна на стената попадне. Със сигурност за пишещите тук се подразбира от коя са. ;-)
56
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
България няма икономика от 1989г. и това почнаха да го разбират дори родените след 1989г. Кризата е хубаво нещо, оцеляват най умните. Фалирват "бизнесмените" които нямат дори средно образУвание.
55
0
 
5
 
! Отговори
масон преди 13 години
Ето затова едни винаги ще бачкат и ще нямат, а други винаги ще имат и ще си живуркат в лукс и охолство без ни най-малко усилие за нищо. Хората са го измислили отдавна. В момента просто се реализира.
54
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АРЕ СТИГА БЕ ,КАКВО СЕ ПРОМЕНИ ЗА ТОЛКОВА ГОДИНИ ,НАЛИ НИ ЛЪГАХА,ЧЕ КАТО ВЛЕЗЕМ В НАТО щЕ СТАНЕМ КАТО ЗАПАДА,А КВО СТАНА ...-НИЩО.., ПОСЛЕ КАТО СМЕ ВЛЕЗЕЛИ В ЕС щЕЛИ ДА ПОТЕКЪТ РЕКИ ОТ МЕД И МАСЛО ,А ТО САМО ГЛАД И СКЪПОТИЯ С БЪЛГАРСКИ ЗАПЛАТИ Е ЕВРОПСКИ ЦЕНИ.. ,КЪДЕ ОСТАНА НАДЕЖДАТА...НЯМА НАДЕЖДА ,ЕДИНСТВЕНО ОТ ЧЛЕНСТВОТО СЕ ВЪЗПОЛЗВАХА ШЕПА НОМЕНКЛАТУРЧИЦИ ,ЗА ТЯХ ЕВРОФОНДОВЕТЕ ЗА НАС ЕВРОПЕЙСКА СКЪПОТИЯ..ТАКА,ЧЕ АЙ СЕКТИР....
53
2
 
8
 
! Отговори
масон преди 13 години
Дянков много добре е наясно какво е дереджето на икономиката ни в момента, но медийните му ПР изяви в стил всеки ден "излизаме от кризата" са с цел баламосване на скотовете - да продължават да си траят, докато им го набият до последно на 2 ката и вече за предприемането на каквито и да било действия да бъде необратимо късно. Съвременният феодален /бг/ капиталистическият свят се крепи на простотията и наивността на едни, и тарикатлъка и хитростта на други.
52
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Работят маймуните ( като теб ) за да станат ХОРА..клоун :)
51
3
 
7
 
! Отговори
гарет преди 13 години
Долу Европа и еврото. От последните двадесет години ние стоим най- зле сред другите държави. Толкова зле колкото никога не сме били. Европата няма да ни оправи нищо. И да ни метне някакви кинти - те само развращават корумпират и съсипват обществото. Да ви кажа що. Всека субсидия подпомага идиотска антипазарна идея и е свързана с рушвет. Те за това. Турция върви добре. Там за джип плашташ на държавата данък годишно - 10 - 12 хил лв. Тук са освободени от ДДС. Щото са немски. лекарства не кайена да
50
3
 
2
 
! Отговори
до 62 и 63 преди 13 години
Понеже се пъните българия плаща 700 милиона евро членство.И тоз дето е писал че сме платили 1 милиард и половина а сме получили 3 милиарда да вземе да си сметне реално какво сме получили от 3 милиарда като извадиш милиард и половина какво се получава бе герой селска пръчко.
49
2
 
7
 
! Отговори
масон преди 13 години
Истинското съотношение евро/лев е далеч от фиксираното в момента. Елементарно за това може да се съди по диворастящите цени НАГОРЕ на всичко, а в същото време задържане и намаляне на доходите на тези, които създават БВП-то с трудът си. От известно време върви агресивна медийна кампания в България (под диктовка на банковия картел) за рекламиране и защита на лева. Който обаче е умен не се връзва на тез чалъми и си държи паричките (ако има такива) в евро! ;-)
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На тоя прос народ и това му е много.
47
2
 
3
 
! Отговори
ALO преди 13 години
пишете на бг език / на латиница никой не ги чете/ и минуси не слагайте/ истината винаги боли е===я и бития никога не си признават/ади лека нощ
46
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО...... НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ...
45
3
 
1
 
! Отговори
Babek преди 13 години
Парите оставащи тук били горе долу толкова... Каза го Хърсев по референдум по канал 1.
44
3
 
2
 
! Отговори
GXx преди 13 години
Da utochnq,che tochno Tribunala narechen Numberg / Tribunal de Numberg/ sudi nacistite za zverstvata prez 2-a svetovna..dokolko sluchaino e izbran grada,ne znam, no ima simvolika. Kolkoto do evroto i Gurcia, tochno stabilnoto evroto pozvoli na Gurcite da vzemat tolkova zaemi bez da se pritesnqt invistitorite. Otnosno Gurcite evroto be pravilnata politika.A i nali blagodarenie na tova EC i MVF sega ima dadoha 100 miliarda evro...inak shtqha da si falirat i da ni "dogonqt" :) ...
43
2
 
7
 
! Отговори
ALO преди 13 години
нашите цени отдавна са в евра бе хора/ скъпи храни има тук и на вънка както и дрехи и др.разликата е в заплатите/ банките предупреждаваха да не се вземат кредити като за световно / защото младото поколение ше бъде заробино до края на живота/ ама нямаше кой да слуша / това беше 2004г / да съм по точен/ лека нощ
42
4
 
6
 
! Отговори
Babek преди 13 години
Бг плаща около 480 млн. евро годишен чл.внос в евросъюза. От нас зависи да усвояваме поне толкова, а защо не и повече? Ноооооо...не става! Нито при Станишев, нито при Бойко.