Словакия отново с условия за отпускане на помощ на Гърция

След отказа миналата година, сега все пак е готова да помогне
7 юни 2011 21:26,
8
Словакия отново с условия за отпускане на помощ на Гърция
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Словакия, която миналата година отказа да участва в плана за оказване помощ на Гърция, ще подкрепи новия план при условие, че Атина спазва критериите на Европейския фонд за финансова стабилност, съобщи днес словашкият министър на финансите Иван Миклош, цитиран от агенция Франс прес.

"Ясно е, че не става въпрос само за проблема с ликвидността. Може също да се поставят въпроси за политическата воля да се отговори на условията за първия заем", каза Миклош.

"Имаме нужда от по-солидни гаранции за втория заем - ангажимент да се спазват условията от страна както на гръцкото правителство, така и на опозицията, ангажимент за приватизация и за съдействието на частния сектор", добави той.

Германският икономически всекидневник "Ханделсблат" съобщи днес, че приемането на новия план за помощ на Гърция може да бъде забавено заради съпротивата на някои от 17-те членки на еврозоната и конкретно на Словакия.

Словакия, която се присъедини към еврозоната през 2009 г., бе единствената страна член, която отказа да участва в първия заем за Гърция през 2010 г.

Още новини от Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: дълговете на Гърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Ангела Меркел преди 13 години
Няма такъв *** народ,като гърците, да си закопаят децата и внуците. Комунизма свърши.Сбогом панирани таралежи,здавейте скакалци в зехтин
6
0
 
8
 
! Отговори
отново пропаганда преди 13 години
Мама му стара, защо аз гражданинът на "най-стабилната" държава в ЕС, оня ден в Александруполи на обяд обядвах със домашния си сандвич, а гражданите на "фалирала" Елада бяха накацали по ресторантските маси и от гозби и питиета неможеше да се види дори цвета на покривките на масите!? Аз ли нещо съм заблуден, други ли продължават да ме заблуждават...Обикновеният Български народ е най-окаяният и преебаният от всички в Европа!
5
0
 
3
 
! Отговори
Митьо Отверката преди 13 години
Някой може да си помисли,че наистина става дума за братска помощ,но ще е напълно заблуден,защото всъщност става дума за високолихвен краткосрочен заем.
4
0
 
4
 
! Отговори
разстроено :( преди 13 години
Когато се присъединим към еврото и ние ще трябва да даваме помощи на гърците и на всички други страни, които го закъсат.
3
2
 
5
 
! Отговори
Византиец преди 13 години
Че защо да им дават заем - за да си живеят пак така и да си получават по 14 заплати. Харесвам гърците ама стига са се правели на по византийци от всички.
2
1
 
11
 
! Отговори
Мишо преди 13 години
Не ги разбирам словаците- за какво европартньорство говорим, какви 5 евра? Защо не искат да дадат малко парички на братята-византийци, та да има още година-две сиртаки, суфлаки....
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво на братята славяни, че не са п*тки като нас.