S&P отново оряза рейтинга на Гърция

Рейтингът вече е ССС, агенцията предупреждава за нараснали рискове
13 юни 2011 21:12,
12
S&P отново оряза рейтинга на Гърция
Икономическата криза "изкара" гърците по площадите. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Агенцията за кредитен рейтинг Standard&Poor’s обяви ново решение за понижение на рейтинга на правителствените облигации на Гърция, съобщава Ройтерс.

Актуалната оценка е ССС, след като преди това рейтингът бе В. Към отрицателните новини може да се добави и решението на S&P да сложи негативна оценка на перспективата пред дълговете на Гърция.

”Понижението отразява виждането ни, че има значително завишена вероятност Гърция да спре да обслужва задълженията си, което според критериите ни означава пълно или временно спиране на плащанията”, обясняват от рейтинговата агенция.

”Рисковете пред покриването на ангажиментите по кредитите, отпуснати от ЕС и МВФ се увеличават с оглед нарасналите нужди на Гърция от финансиране и продължаващите различия между политическите сили по отношение на изискванията, поставени пред страната”, допълват от S&P.

Още икономически новини от Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: дълговете на Гърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
zx преди 12 години
Sno6ti 4etoh izkazvane na 6efa na federalnia rezerv spored nego 6ansovete Garcia da ne obiavi *** sa minimalni,ako obiavi *** stava lo6o i za Amerikanskite banki tai kato tezi miliardi sa otpusnati ot tiah,po lo6oto e za Garcia 4e ako obiavat *** niama koi lev da im dade sled tova
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТАКА Е 8,АМА НЯМА ДА ГО СПРЕЯ ВИЖ МАМА МЕРКРЛ ,ВЕДНАГА ХУКНА ЗА САЩ,ЗА ДА ИСКА ПАРИ ЗА ГЪРЦИЯИ ОБАМА СЕ ИЗКАЗА,ЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПУСКА ГЪРЦИЯИ ТАКАИ ПОНЕЖЕ В ЕВР ВС Е ЗЛЕ,СЕГА ЗАПОЧВАТ ДА НИ УБЕЖДАВАТ КОРИФЕИТЕ КОЛКО ЗЛЕ В САЩ,ДА НЕ БИ ПЪК СКОЧИ ДОЛАРА,ЧЕ НА ТЯХ ИМ ТРЯБВА СЛАБ ДОЛАРДА ВИДИМ КАКВО ЩЕ СТАНЕ СЛЕД 1 ГОД
10
0
 
0
 
! Отговори
j преди 12 години
D taka e 1i 2 sa go kazali
9
0
 
8
 
! Отговори
м преди 12 години
Човек който живее на кредити не ми го хвалете. Българите са свикнали с 120 евро а на гърците ако им ги свалят парите до 700 евро ще умрат. ;)
8
0
 
9
 
! Отговори
нека преди 12 години
Нека Европа спре "кранчето" на Гърция! Да ви видя колко ще ги хвалите гърците.
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гърците поне поживяха за чужда сметка,оправиха си пътищата,подобриха живота си ,докато ние никога няма да успееме,още повече че се очаква засилване на кризата отново в световен мащаб.Ще бъдеме по зле и от индийците!
6
3
 
18
 
! Отговори
да бе да преди 13 години
България започва да прилича на гетата в Индия" Страната ни е първа в Европа и на второ място в света по заболели хора от кучешка тения. Каква полза, че не дължим като Гърция, а само 35 милиарда, откраднати от политици и ченгета, а хората живеят ужасно и *** като кучета!
5
5
 
10
 
! Отговори
Проклетник преди 13 години
Пожелавам гръцките проблеми и на нас,та и ний някой път да видим бял ден!
4
5
 
5
 
! Отговори
Кредитни милионери преди 13 години
Не виждам какво се чудят тези, които казват "колко добре си живеят гърците". Кой ще даде дефиниция на кредитен милионер?
3
8
 
3
 
! Отговори
н преди 13 години
На тия който с възхищават от гърците - Когато дължиш на банката милион ,имаш проблем ,когато дължиш на банката милиард ,банката има проблем ! Е за добро или зло ние не сме чак такива мощеници !
2
2
 
33
 
! Отговори
Анализатор преди 13 години
Макар и на кредит няколко деситилетия гърците поживяха и направиха пари.А тук след 90г. настана пълно разграбване ,краде се 20г. като за световно.Откраднати са няколкостотин милиарда.Всички тия пари ако не бяха откраднати или поне част от тях да са върнати щяхме да живеем няколко пъти по-добре от гърция.А тук системата е такава че всеки който доиде на власт прикрива престъпленията на предишния.За това ще сме зле , и никога , никога няма да се оправим.Само гибел и разруха ни очаква.
1
2
 
25
 
! Отговори
Елада се вдига преди 13 години
И пре все тая апокалиптична икономическа картинка , която държавно-мафиотската пропаганда в България ни описва , то пак немога да се начуда , е как така , гърчулята живеят поне 3-4 пъти по-добре от българския народ, че и може би още по-добре. Или ние сме много робски народ, живеещ още във вековете на турското владичество или пък са крайно изродени мафиоти управляващите вече 20 години тая обрулена наша държава или пък да са крайно и безпаметно некадърни и ***... Или всичко заедно!!!