100 000 банкери ще изгубят работата си в Европа

Притиснати от кризата, банките зачеркват работни места
Обновена: 17 ное 2011 11:31 | 17 ное 2011 11:30,
67
100 000 банкери ще изгубят работата си в Европа
Снимка: Reuters

Огромен брой уволнени банкери ще е една от последиците на кризата в Европа. Банките, засегнати тежко от кризата и допълнително притиснати от изискванията за рекапитализиране, зачеркват работни места във впечатляващи мащаби, пише Die Welt.

Тази седмица френската BNP Paribas обяви съкращаването на 1400 служители. Най-голямата италианска банка Unicredit, която от месеци е под натиска на пазарите, до 2015 г. ще се раздели с 6150 служители, което е около 3% от персонала. Миланската банка регистрира огромна загуба през третото тримесечие, а Moody’s я постави под наблюдение.

Уволненията не засягат само банките в страните, потопени в кризата, а цяла Европа.

Royal Bank of Scotland (RBS) се разделя с 3,4 на сто от персонала си, испанската Intesa Sanpaolo – с почти 2%, а Danske Bank дори с 9%.

Според изчисленията в цяла Европа тази година 100 000 банкери ще изгубят работата си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Togava da vzimame zaemi kolkoto mojem, che kato falirat bankite kastite da ostanat za nas i da ne daljim pari na nikogo. Aide chao, otivam do bankata che da ne stane opaska.
46
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според мен банкер е само собственикът или управителят на една банка. Нейният служител, пък бил той и руководител на клон или главен счетоводител какъв банкер е?
45
0
 
4
 
! Отговори
....44 преди 12 години
Остава да питаме и кои са ---"ТЕ"?По състоянието ще ги познаем !
44
0
 
7
 
! Отговори
фъф--Бг преди 12 години
Какво ни казваха банкерите ,когато ФАЛИРАХА банките в Бг през 90-те ?"ТЕ,вземаха парите ",очаква се същото !
43
1
 
3
 
! Отговори
new преди 12 години
Dosta mi e zabawno kak horata si misliat che wseki koito raboti w banka e banker. Realno 80% ot horata sa back office i se zanimawat s administratiwna ili druga rabota ili puk s private banking. Realno niamat nishto obsto s wholesale banking kudeto se prawiat parite i kudeto shte priduljat da se prawiat. Tezi koito ste se uwolneni do goliama stepen shte sa obiknoweni hora, bez koi znae kakwi kwalifikacii. Mislite si che neshoto shte se promeni i zawijdaite. drugo ne wi ostawa
42
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
40:А не искаш ли Маркс и Енгелс пак да напишат манифеста, а другарят Ленин практически да започне да го изпълнява?!Ама и вие ги пишете едни...
41
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи евпропейските банки ще аутсорсват служители в България на по 600лв. заплата и тук банковите служители ще се увеличават.
40
5
 
8
 
! Отговори
exx преди 12 години
ами да ги уволняват... ако и те са като нашите на залпата и %... бая са се наяли до сега...сега да се завърти колелото малко да видят и те другата страна :) да им се наложи да теглят и те кредити и да връщат... а не само да вдигат рамене на всеки зададен въпрос... и банките да фалират...и всички държави да са на минус :) е те това само ще ни оправи като се върнем стотици години назад да си произвеждаме и да има бартери вместо да се плаща с пари :)
39
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То голямата депресия 2 трябваше да се състои още 1990 година , ама разпада на източния блок спаси световната икономика, сега вече е въпрос на време.5-10 години дори е най оптимистичната прогноза ,ама и не е лошо в момента според разни икономически правила ,една и съща работа се заплаща с близо 10 пъти разлика как става това ,ами нестава . Само САЩ с 250 милиона жители с материялния еквивален на месечното си възнаграждение не са способни да го покрият.
38
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 36 "обикновени служители" няма ***... има само "съучастници"!
37
11
 
6
 
! Отговори
gesha преди 12 години
MUXAAXAXXXAAXAXAXAXAXAXXAXAXAXAXAAAAAAAA VSICHKI DA UVOLNQT MAZNI PEDALCHETA DA VI VIDQ KAK NOSITE VAR I TUHLI MUXAXAXAAXAXAXAXAXAXAXAXAXAA DAI VAR
36
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Малоумнициии, само дето сте *** и не разбирате, че тия, които ще си загубят работата, са обикновени служители, а тия, които, както вие казвате "ограбиха човечеството", ще дърпат конците доживот. Българите са много добри в това да мразят който трябва и който не трябва.
35
7
 
25
 
! Отговори
Сър Елтън Джон преди 12 години
Банките са нужни на хората, които има добри идеи, но нямат собствен капитал и по този начин могат да осъществят мечтите си. ***, които взема заеми за едене и пиене и тези които са теглили заем за да живеят в жилище което не могат да си позволят провалят системата, а грешка е на банките, че изобщо са им отпуснали заем. Без банки никой беден няма как да стане богат, което е целта на повечето от нас.
34
0
 
7
 
! Отговори
555 преди 12 години
Скоро ще има съкращения на много ЕВРОПЕЙСКИ БАНКИ!Алчноста ИМА ГРАНИЦИ!
33
9
 
2
 
! Отговори
банкерЪ преди 12 години
Хайде почвайте с минусите сега!
32
16
 
18
 
! Отговори
банкерЪ преди 12 години
На наш бантускот все някой друг му е виновен. Министър-председателят, депутата, полицая, личния лекар, учителя на детето, любимия отбор/футболист, сега и банката му е виновна, че не си е изчислил правилно доходите и не може да си връща кредита (всъщност, пардон, той изобщо не е изчислявал нищо - той мисли, че "банката не е умряла за неговите пари", нали така)..А в крайна сметка, никой не е ДЛЪЖЕН да тегли кредит, това е просто една ВЪЗМОЖНОСТ, набийте си го накрая в тъпите бантускотски тикви!
31
0
 
1
 
! Отговори
пловдивчанин преди 12 години
Intesa Sanpaolo е италианска банка, а не испанска. Надявам се да не й пипат местните подразделения, които все още са истински банки, а не казина. За съжаление предполагам, че точно там ще съкратят местата, а ще оставят големите комарджии.
30
9
 
10
 
! Отговори
до 29 преди 12 години
Първо се научи да внасяш и спестяваш , а след това да теглиш и да харчиш. Комунистите винаги гледате какво може да вземете наготово, а не какво можете да дадете.
29
2
 
7
 
! Отговори
комунист, не олигарх преди 12 години
до 28Защо само аз? На теб също може да ти се наложи да изтегли, тогава и ти ще си доволен.
28
13
 
9
 
! Отговори
до 9 преди 12 години
Да бе да, всички ще работим и ще внасяме в държавната хазна , за да може такива мързеливи комунистически типове като тебе да си теглят кредитчета на малка лихва.Защо ми е да внасям в държавата на лихва 1%, за да взимаш ти заем на 2%. По добре да си внеса парите в швйцарска банка на 6%, а ти да духаш супата и да се научиш да работиш и спестяваш, а не само да *** от общото държавно.