Standard&Poor's размаха пръст на еврозоната

Рейтингите на Германия, Франция, Австрия са поставени под наблюдение
Обновена: 6 дек 2011 09:12 | 6 дек 2011 08:55,
55
Standard&Poor's размаха пръст на еврозоната
Илюстрация: Ройтерс

Международната рейтингова агенция Standard & Poor's заплаши водещите икономики в еврозоната с отнемане на топ крединия им ректинг, пише Financial Times.

Сред заплашените са Германия, Франция, Холандия, Австрия, Люксембург и Финландия, които към момента имат най-високия възможен кредитен рейтинг – ААА.

Още в понеделник S&P може да промени перспективата на всички тези страни на „негативна“, което може да доведе до понижение на рейтингите в следващите 90 дни, пише още вестникът.

Решението идва в крайно неподходящ момент – в края на тази седмица на среща на върха на ЕС трябва да бъдат взети решения за обширни реформи, с които дълговата криза трябва да бъде решена.

В последно време се появиха доста предупреждения, че кризата може да се пренесе от периферията на еврозоната към центъра и по този начин да зарази Германия и Франция.

Според плановете двете държави трябва да понесат по-голямата част от разходите за спасението на задлъжнелите държави.

Още новини за дълговата криза ще намерите в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
vvv05bg преди 12 години
Tia dvijat razlikata mejdu Pe4alba i Zaguba na Borsata po Molba na niakoia Po zainteresuvani Banki i Litsa
54
0
 
0
 
! Отговори
vvv05bg преди 12 години
Tia sa Posrednitsite a Posrednitsite vla4at vinagi v pove4e ot Investitorite Nemogat da si razdeliat Parata s malko Dinamit she se opravi rabotata.
53
0
 
0
 
! Отговори
Хектор преди 12 години
Standard&Poor's размаха пръст на еврозоната,след това си бръкна във дупето и пак го заразмахва за да изсъхне.........
52
0
 
3
 
! Отговори
Кало преди 12 години
Има натиск към еврото и тази новина е част от него.Все пак има някакво основание, но то е по-скоро в посока оценката на възможностите Германия и Франция поемат тежеста от кредитирането към закъсалите.Същинският проблем е, че ПАЗАРИТЕ отказаха да кредитират закъсалите евро-правителства с евтини кредити, докато Германия и Франция се наемат с тази задача и недоверието на спекулантите се пренася в/у тях.На практика, този рейтинг могат да си го заврат отзад, щото по-добри оферти за инвестиции няма
51
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е ако се изритат тия рейтингови агенции и се унищожат валутните борси може малко да се пооправят нещата
50
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
който има кво да си мести от единия крачол в другия сега е момента да го направи .. баш ми е през ..... за рейтинга който дават стандартс енд пуър . лемън брадърс три дни преди да фалира са с рейтинг ААА
49
0
 
11
 
! Отговори
do 47 преди 12 години
РЕКТИНГ е техника за разширяване на ***.
48
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До N2 Ми тя Русия не е член на Еврейския съюз и такива класации не вървят.
47
0
 
8
 
! Отговори
Иво преди 12 години
днес.бг какво е това топ кредитен РЕКТИНГ бре неграмотници
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Kreditinite agenturi sa korumpirani i manipulirani. Te sa tezi koito s nqkolko doklada mogat i razklatiha cqlata swetowna ikonomika. Za6to ima samo amerikanski kreditni agenturi. Kyde e nezawisimostta i obektiwnostta? USA ima nenormalno ogromen dylg. Trilioni dylg. Ne mogat da go izplatqt w prodyljenie na wekowe. Wreme e za ewropejski i aziatski agenturi. Ina4e USA 6te ima da ni slaga spici w kolelata wseki pyt kogato ima ikonomi4eski podem.
45
0
 
8
 
! Отговори
Н. Семов преди 12 години
Според мен трябва да бъде забранено да се дават кредитни рейтинги на държави!
44
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия от Стандартс анд... само БМВ, Порше и Мерцедес карат. Ще наблюдават Германия? ХаХаХаСмешници! Иска ви се да съборите и Германия ама тоя път не сте познали. Първо ще фалират Задокеанските кърлежи дето смучат кръвта на целия свят, за да си отдъхнем малко.А тия рейтингови агенции си отиват заедно с Америка.
43
1
 
11
 
! Отговори
Разобличителя преди 12 години
Знаете ли,много искам да кажа нещо на онези Англо-Саксонски банкери които си мислят че са скрити там в тъмното,и могат да разиграват страните както си искат.А то е:Престанете да посягате с окървавените си ръце към Европейският съюз.Разобличителя
42
5
 
3
 
! Отговори
онбашията преди 12 години
39, точно щатите са единствените които могат да си платят дълговете, понеже само те имат легалното право да печатат долари, а дълговете им са в долари. но няма да им се наложи, колкото и поп-икономистите да *** как щатите нямали икономика, нещата в реалния свят не са такива каквито ги виждат домораслите "анализатори", запълващи си времето с интернет изяви
41
0
 
17
 
! Отговори
39 преди 12 години
Икономиките са свързани.Китай не може да не и даде още заем защото ако САЩ спре да и купува стоката,ще фалират,така и с европейците.Ако Русия не им даде пари на заем,те няма да могат и купуват нефта и газта.Комунизма падна,сега и капитализма затова и започнаха да говорят за нов световен ред.Целият арабски нефт да откраднат пак няма да им стигне.Нали крадат от либия,защо потъват още? Защото тия пари са напечатени без покритие.Русия се изправи и не им позволяват да пускат хуманитарни бомби в азия,иначе най бързото за печелене на пари опростяване на заем е войната
40
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всъщност явно не осъзнавате, че от одиторите и кредитните институции тръгна кризата. Именно те са органите, които трябва да проверяват истинността на счетоводните книжа и да алармират за невярна оценка и рискове. Как така банки с най-рисковите ценни книжа и деривативи имаха най-добрите кредитни рейтинги точно преди да се "спука балона".Кредитните институции, на които СЕ ПЛАЩА от дружеството, за да изготвят оценка, от която след това то може да се откаже, манипулират борсите.
39
3
 
8
 
! Отговори
Разобличителя преди 12 години
До 36;Абе човек какво са понижили,САЩ трябва да бъдат обявени направо в несъстоятелност.Мислиш ли че някога изобщо могат да изплатят този колосален дълг? Кажи ми как ще стане това.С още войни,или с неспирното печатане на хартийки наречени долари?Разобличителя
38
0
 
11
 
! Отговори
34 преди 12 години
Само че Франция и Германия не помагат на Италия,Испания,Гърция и Португалия а си спасяват техните банки там,защото сарко не може да си позволи да загуби още 9 милиарда,ако ги изгуби фалира и той.Никoй на никoй не помага на този свят а и в предишния
37
2
 
11
 
! Отговори
ентъртейнър преди 12 години
Време е Европа вече да размаха пръст на рейтинговите институции. Те не са вестоносци, те са манипулатори, които боравят с непроверяеми данни. Как така при американската оценка им се бяха "загубили" някакви десетки милиарди. В САЩ имаше преди година две сериозни прокурорски разследвания срещу тях. Как така преди да фалират банки същите на предишния ден имаха най-високия възможен рейтинг. Огромна власт и никаква отговорност. Дано ЕС се замисли да сложи край на тази манипулативна машина.
36
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Разобличителят, точно преди 4 месеца Standard & Poor's понижи рейтинга и на САЩ. Изобщо не е вярно, че едва ли не нападали Европа!