Standard&Poor's размаха пръст на еврозоната

Рейтингите на Германия, Франция, Австрия са поставени под наблюдение
Обновена: 6 дек 2011 09:12 | 6 дек 2011 08:55,
55
Standard&Poor's размаха пръст на еврозоната
Илюстрация: Ройтерс

Международната рейтингова агенция Standard & Poor's заплаши водещите икономики в еврозоната с отнемане на топ крединия им ректинг, пише Financial Times.

Сред заплашените са Германия, Франция, Холандия, Австрия, Люксембург и Финландия, които към момента имат най-високия възможен кредитен рейтинг – ААА.

Още в понеделник S&P може да промени перспективата на всички тези страни на „негативна“, което може да доведе до понижение на рейтингите в следващите 90 дни, пише още вестникът.

Решението идва в крайно неподходящ момент – в края на тази седмица на среща на върха на ЕС трябва да бъдат взети решения за обширни реформи, с които дълговата криза трябва да бъде решена.

В последно време се появиха доста предупреждения, че кризата може да се пренесе от периферията на еврозоната към центъра и по този начин да зарази Германия и Франция.

Според плановете двете държави трябва да понесат по-голямата част от разходите за спасението на задлъжнелите държави.

Още новини за дълговата криза ще намерите в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
do 32 преди 12 години
Абе за каво са им тия рейтинги в Европа след като взимат заем от Азия..? За авторитет ли...!!?Как китаеца да им даде заем след като те още предишния не са им върнали.Нали това е проблема в света:коя държава е сигурна че сте и върнеш заема та да ти даде заем да платиш лихвите за текущите сметки.Ако никoй не ти даде,абе фалираш и губиш сувернитета.!както гърците например.Гърция е под контрола на ФМИ,докато не си върне заема,т.е. Гърция като държава не съществува
34
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не убивайте вестоносеца! Не са виновни рейтинговите агенции, че Европа е затънала до гуша в дългове! Вероятно още тази седмица германците и Французите ще обявят де факто солидарно плащане на дълговете на Италия, Гърция, Испания и Португалия и е напълно нормално това да намали рейтинга на Германия и Франция!
33
1
 
6
 
! Отговори
AYYYYY преди 12 години
От 20 години запада харчи повече отколкото печели,т.е. от 89 с падането на стената.Кризата е започнала по едно и също време но тъй като бяха мощни икономики паднаха бавно,но и ще се изправят бавно.Вече 5 години са официално в криза и положението се влошава.Както в България и Русия ще трябва да напълно да се сринат,прди да започнат да се изправят бавно.На нас ни помогнаха като ни пуснаха в Европа и внасяхме на мафиотите ни чисто евро без такси,но ня тях сега няма кой да им помогне.Русия,Китай,Индия и Бразилия искат да ги смаят и ще успеят
32
2
 
7
 
! Отговори
Разобличителя преди 12 години
Призовавам Европейските лидери да обсъдят въпроса относно създаването на собствени Европейски рейтингови агенции.Разобличителя
31
2
 
9
 
! Отговори
антикомунист преди 12 години
С огромно удоволствие ще им кажа на всичките рейтингови агенции. Еб*те си п*тката лелина. Къде бяхте през 2008ма?
30
3
 
2
 
! Отговори
27 преди 12 години
Прочети под теб и не пиши глупости.На САЩ рейтинга е АА,и няма да ти обяснявам още един път защо взимат заем на 2% с рейтинг ААА като Германия
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези агенции, които се взеха твърде насериозно и задълбочиха лошото икономическо настроение, като го превърнаха в паника и истерия със своите самодоволни прогнози, трябва да бъдат ликвидирани!
28
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Купувайте канадски долари, маймуни такива :) Там е истината !!!
27
3
 
9
 
! Отговори
Разобличителя преди 12 години
Международната рейтингова агенция Standard & Poor's,е инструмент за манипулативен натиск в ръцете на ционистките банкери.Защо не понижава кредитният рейтинг на САЩ? Тази страна има колосален външен дълг,който никога не могат да платят.Не обръщайте внимание на тези техни агенции.Европейският съюз ще създаде свои собствени такива.Разобличителя
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хамериканците им свалиха рейтинга на АА,ама имат 2% ръст на икономиката,взимат и връщат заем на 2%,докато Франция с ААА взима на 4%,защото е в рецесия,има милиарди заем и и нямат доверие.Проблема е доверерието на мършетата,нали знаете че са комарджии на борсата и живеят на заем.Кервел проигра на SG 5 милиарда за 5 минути и искат да се изправят,комарджии..проиграха спестяванията на народа и затова правят реформи в пенсионното
25
0
 
10
 
! Отговори
KOKO преди 12 години
Рейтингите са много важни,точно те определят на каква лихва се взимат и връщат парите.Германия с ААА взима заем на 2% лихва а Гърция с CCC на 12%.Клоуна например е взел 1800 миларда евро заем на 2%,а като му вземат едното А,ще трябва да го връща с лихва 4%,т.е. ще изплащат само лихвите а главницата стои.Да видят как ние бачкахме 10 за ФМИ на лихва 9%,защото нашият рейтинг е БББ.Колко по висок е рейтинга толкова повече ви имат доверие и ви дават заем
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А кои са останалите страни? Ние там ли сме?
23
2
 
1
 
! Отговори
азе преди 12 години
дреме им на германия и франция за стандард-мандард, поорс-моорс
22
0
 
4
 
! Отговори
Ужас преди 12 години
хора, ректинг означава, че днес.бг пишат на фонетика, тъй като клавиша "K" е до "J" :)Отделно означава, че нямат никакъв софтуерен редактор и по този начин допускат такива технически грешки!Липсата на редактор и неграмотния персонал, не мога да ги нарека журналисти, води до статии с много грешки, не само технически! :)Грешките пък показват, че поне те си пишат статиите и не копират направо дословно. :)
21
0
 
2
 
! Отговори
do 8 преди 12 години
Ne se pi6e, za6toto Rusia nqma ikonomi4esko wliqnie i ne moje da razklati pazarite. Tq e kato Bylgaria. Moje da e woenna sila, no ne i ikonomi4eska sila. Za towa ne i se obry6ta wnimanie. Butat se winagi naj-silnite. USA si gubi poziciite pred EU i Kitaj. Za towa se nameswa 4rez reiting agenciite. Pone az taka si mislq de.
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Na Finlandia, Holandia, Liuksemburg i Awstria za6to 6te im namalqt reitinga? Skapanite ami-ta se nasraha da napadat ewroto. Mnogo gi mrazq tezi britanci i amerikanci. Klatqt Ewropa s pylna sila. Za6to ne namalqt na USA reitinga. 4e tq USA ne moje da si plati dylga sled 100 godini. Kolko procenta im e dylga? Ama kak da rejat klona na kojto stoqt... Gadna spekulatiwna sgan. 4akam momenta, w kojto 6te se aziatski i ewropejski agenturi 6te poemat kontrola.
19
2
 
8
 
! Отговори
Спас енд порчо преди 12 години
Кои са пък тези S&P? Агенция за констатиране на фактите - след дъжд качулка...
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Рейтингите са си рейтинги,доста отдавна ги има,но преди,когато растяха,не се споменаваха изобщо.Сега,кат падат,ни го набиват в главите по 5 пъти на ден.Въпросът е-защо?И кой има интерес от постоянни негативни новини,свързани с Европа?
17
2
 
4
 
! Отговори
VASILIS QNIS GERMAN преди 12 години
NAI DOBRE RAZMAHVASCHE PRAST .....STALIN......
16
2
 
3
 
! Отговори
"ректинг" преди 12 години
Какво означава думата "ректинг" в първото изречение? Нещо анатомично ли е?