Великобритания: Новият съюз да си направят нови институции

Дейвид Камерън не е съгласен със строгите бюджетни правила
Обновена: 9 дек 2011 11:07 | 9 дек 2011 11:07,
119
Великобритания: Новият съюз да си направят нови институции
Дейвид Камерън, Снимка: Ройтерс

Великобритания няма да позволи на групата от 23 европейски държави, подкрепящи идеята за по-строги бюджетни правила в Европейския съюз, да използва съществуващите институции в общността, пише АР.

"Институциите на Европейския съюз принадлежат на Европейския съюз. Те са на всички 27 страни-членки", категоричен е британският премиер Дейвид Камерън.

Още по темата

Така той коментира споразумението, постигнато в първия ден на срещата на върха в ЕС.

Съгласно договореностите страните от еврозоната, както и шест други държави от ЕС, сред които и България, се ангажират с по-строги бюджетни правила и координация на икономическите си политики.

Намеренията на тези държави са да разчитат на Европейската комисия и Съда на Европейския съюз при налагането на правилата за дисциплина.

Единствената държава, която е абсолютно против новите правила в ЕС, е Великобритания.

Сред причините за това Дейвид Камерън посочва, че новите правила не предвиждат механизми, чрез които да се гарантира статута на британската столица като финансов център.

Още новини за бъдещето на еврото ще намерите в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
1
 
3
 
! Отговори
Йово преди 12 години
Великобритания е само на хартия в ЕС, Факта е че дефакто не е, да припомня:1 - Великобритания не страна от ШАНГЕН.2 - Тя не е подписала съвместната отбранителна позиция на ЕС.3- Великобритания не е в Евро зоната тя си използва паунда за валута.Има и още много други примери с които се показва че Великобритания не участва активно в структурите на ЕС.
115
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Do 114 - opredeleno EU i vsichki nastoyashti i bydeshti chlenki shte go d...., znaesh li kolko e seriozno polojenieto na Italy, Greece i t.n. sega Merkel kato zategne yuzdite ...Mejdu prochem sega shte vidim kade sa tezi, kydeto godini nared govoreha samo za pravata - "Veche nali sme chlenove ne Evropa" - i zabravjaha za zadyljeniyata...
114
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много отвратитлна физиономия. Няма да мога да спа.
113
2
 
3
 
! Отговори
акуд преди 12 години
108 духаи заедно с голЕмите англичани
112
2
 
4
 
! Отговори
akud преди 12 години
англия вън от Европейския съюз
111
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Na Nas moje da ni Gadno ama i Na tiax Sashto Zatova 4e sa Krali tolkova Godini i Ot Tolkova Natsiii
110
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Do 107 IZVINIAVAI :)))))
109
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Do 105. xexeeexxxeeee Prav si Prav si Daje Mnogo si PRAV xoooxooooooo Na vaprosa Zashto? Imam otgovor.ZASHTOTO E EDNA OT NAI BOGATITE STRANI V SVETA I TRIABVA DA POEME OTGOVORNOSTA SI KATO TAKAVA PO DOBRIAT ILI LOSHIAT NACHIN.Kolkoto po navisoko letish tolkova udara v Zemiata e po NEJEN xexeeexeeeee.Chestito im PREZEMIAVANE
108
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искали гаранции , че Лондон ще си остане финансов център , май тия от многото дъждове там и са им прогизнали мозъците , аз искам гаранции , че Горно Камарци ще е финансов център на ЕС , да си стоят извън него и да си чакат доходите да им се подържат благодарение финансови спекулации .
107
13
 
14
 
! Отговори
НАСА преди 12 години
Англичаните са велика нация! Изобщо не цепят басма на никого, ако ще да е на целия ЕС!
106
7
 
9
 
! Отговори
коте преди 12 години
От ЕС е да наложат такса върху банковите транзакции в ЕУ.Парите ще отиват за неплатените дългове от фалиралите настоящи и бъдещи ЕУ членки.Значи взимат се пари от англичаните и се дават на немските и френските банки.В случая, Камерън защитава от обедняване англичаните.БВП на UK e 12 трилиона, 1% ако е банковата такса - това са 120 милиарда ежегоден подарък от UK za EU банките.В случая питането е: ЗАЩО? и В ИМЕТО НА КАКВО работещите са длъжни на мързеливците?
105
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 100 ! Е, не си съвсем прав. В същността си масонското е използване на непозволени вече методи за извличане на познания от свръхсетовното (защото масонството е окултно движение, а не финансово или икономическо), след което те се използват користно за упражняване на власт от малка група американци! Другото за тях е ала-бала..... Също според тези познания, които понякога не им отърват, бъдещето е на славянството. За това гледат да го осерат както и колкото могат. Но напразно е всичко туй....
104
4
 
12
 
! Отговори
българин преди 12 години
Оказа се, че генерал Шарл де Гол е бил прав да твърди, че Великобритания никога не е била в Европа.
103
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЕС ограбва България и не и позволява да се развива икономически тъй като нямат интерес!Идеята е да има отворени пазари за да може германците да си продават *** у нас.Така е и с по малките държави! Ние плащаме огромен данък на ЕС и в замяна получаваме трохите потупване по рамото и една камара тъпанарски изисквания. За целта използват собствените ни продажни правителства като инструмент.
102
9
 
11
 
! Отговори
Рег преди 12 години
Англичаните са ***, които лижат *** на Америка...
101
5
 
10
 
! Отговори
Мюра преди 12 години
Англичаните никога няма да се оставят да ги командват от Берлин. Още по - малко имат интерес от истински съюз между Франция и Германия.
100
6
 
11
 
! Отговори
:D :D :D :D преди 12 години
Дейвид Камерън посочва, че новите правила не предвиждат механизми, чрез които да се гарантира статута на британската столица като финансов център.----дааа, така е, франсетата и германците твърде много дърпат чергата към себе си, чак прекалено
99
3
 
10
 
! Отговори
до 99 от славянин преди 12 години
Точно такава е юдо-масонската философия - никакви приятели, само интереси! Граби колкото можеш и колкото ти позволяват! Точно заради тази философия светът е стигнал до тази криза, заради безграничната си алчност и интереси, но краят на този модел на света е близо и който не вярва в това трябва само да остане жив на този свят следващите 2-3 десетилетия и ще се убеди в това!
98
6
 
27
 
! Отговори
реалист преди 12 години
Хубаво плюете по Англия, но те британците, скъпи сънародници имат ИНТЕРЕСИ, не приятели! Щеше да е добре ако и България имаше ИНТЕРЕСИ , а не ГОСПОДАРИ ! И докато те си гледат личната изгода , вие ще плащате за това ,че фалира Гърция и скоро ще фалират и други държави от ЕС.
97
4
 
5
 
! Отговори
BG преди 12 години
Daaa,angli4anite kakto vinagi sa golemi tarikati,taka i ne prieha Euro kato valutna edinica za England,kato gi ostavqt Ispaniq,Germaniq,Franciq...da si *razvqvat konq*....V edin suyuz i baba znae osnovnoto pravilo-prava i ZADULJENIQ sa ednakvi za vsi4ki u4astnici!.