Великобритания: Новият съюз да си направят нови институции

Дейвид Камерън не е съгласен със строгите бюджетни правила
Обновена: 9 дек 2011 11:07 | 9 дек 2011 11:07,
119
Великобритания: Новият съюз да си направят нови институции
Дейвид Камерън, Снимка: Ройтерс

Великобритания няма да позволи на групата от 23 европейски държави, подкрепящи идеята за по-строги бюджетни правила в Европейския съюз, да използва съществуващите институции в общността, пише АР.

"Институциите на Европейския съюз принадлежат на Европейския съюз. Те са на всички 27 страни-членки", категоричен е британският премиер Дейвид Камерън.

Още по темата

Така той коментира споразумението, постигнато в първия ден на срещата на върха в ЕС.

Съгласно договореностите страните от еврозоната, както и шест други държави от ЕС, сред които и България, се ангажират с по-строги бюджетни правила и координация на икономическите си политики.

Намеренията на тези държави са да разчитат на Европейската комисия и Съда на Европейския съюз при налагането на правилата за дисциплина.

Единствената държава, която е абсолютно против новите правила в ЕС, е Великобритания.

Сред причините за това Дейвид Камерън посочва, че новите правила не предвиждат механизми, чрез които да се гарантира статута на британската столица като финансов център.

Още новини за бъдещето на еврото ще намерите в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Британците винаги са се мислели за нещо по различно от Европа! Като не искат в Европа нека излезнат от ЕС и след това да въведем мита за всички британски стоки и да видим как ще се оправят!
15
5
 
12
 
! Отговори
до 1 преди 12 години
Що не хващаш мотиката и да копаш на село, а стоиш на компа и мрънкаш.
14
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Англичаните са едни от най-егоизтичните *** в Европа! Китай, Бразилия, Норвегия, Япония и САЩ обявиха, че ще помогнат на Европа. Единствено британците не са склонни да дадат дори и един цент, въпреки че и те биха загубили много при разпадане на еврозоната!
13
7
 
26
 
! Отговори
9К79 Точка У преди 12 години
*** ингилизи както винаги ще провалят нещата и от това ще страда цяла Европа! Те винаги са свикнали да лапат, но когато трябва да се направи някакво усилие, да се помогне, да се спазват някакви правила те се омитат на момента, така направи и въпросния на снимката ингилиз, бягайки по нощите от мястото на срещата! Като са толкова ербап, както пишат форумци да се омитат от ЕС и без това основната тежест се носи от Германия, така че тя трябва да има най-голяма тежест в съюза!
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Или еднакви данъци услуги и заплати в ЕС или да се разпрада!
11
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Великата британия е абсолютно фалирала като своите съюзници отвъд океана и не могат да понесат факта че Германия ги души икономически-нали уж победиха? Не могат да понесат факта че Франция вече не им и близък приятел-ми нормално като излъгаха французите и им взеха всичко след войната кво чакат? Сега лаят, скачат заплашват нооо-късно е батка ако някой ще фалира не е еврото а ВИЕ. Искате да ви се гарантира статута? хахааха.
10
11
 
15
 
! Отговори
:( преди 12 години
Камерън е много прав, Ромпой е нагло старче експлоататор и крадец . Лошото е , че така или иначе България ще прави като вятъра...
9
4
 
13
 
! Отговори
чичо Митко преди 12 години
Нови институции - нови чиновнически заплати :) После се чудете, що няма пари. Ако не се сетите, елате и ме потърсете, аз ще ви кажа :)))
8
2
 
10
 
! Отговори
do 1 преди 12 години
ЕВАЛА. ФАКТ !!!
7
5
 
15
 
! Отговори
Orda преди 12 години
Като са толкова ербап ингилизите що ненапуснат ЕС?
6
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Великобритания да си гледа работата.И без това скоро природата ще им види сметката.Обречени са
5
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Благодаря за информацията,отивам там!
4
14
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Англичаните са умни няма да плащат за стандарта на Гърция Италия Франция и тнт
3
13
 
8
 
! Отговори
Harry преди 12 години
E sega kakvo ste pravim, EURO bye bye
2
25
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами хайде марш от ЕС на англичаните де. И без това повече дърпат към САЩ, отколкото към Европа. И без тях ще има една добра обединена Европа.
1
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Папуа Нова Гвинея, която е изключително слаборазвита страна и разчита основно на земеделието, където са заети приблизително 72 % от трудоспособните на острова, минималната работна месечна заплата възлиза на 141,70 евро