ЕК помага на пушачите да се откажат от вредния си навик

Инструктор обяснява на 23 езика изкушаващи аспекти от живота на непушачите
Обновена: 6 окт 2012 14:53 | 6 окт 2012 13:48, Петя Славова
29
ЕК помага на пушачите да се откажат от вредния си навик
Снимка: Guetty Images

ЕК реши да помогне на пушачите да се откажат от вредния си навик с нова кампания "Експушачите са неудържими", съобщи БНТ.

В инициативата са се включили повече от 255 хиляви души. Кампанията залага на различни онлайн платформи, в които интернет инструкторът  обяснява за вредата от тютюнопушенето и дава съвети как да се откаже човек от цигарите. Услугата е напълно безплатна, а инструктурите говорят на 23 езика, като един от тях е българския.

"Гузната съвест" за сънародниците ни обяснява, че една от най-силните мотивации, е спестяването на 5 лв на ден. Също така, спирането на вредния навик, води до по-голямо спокойствие, най-вече заради здравето. Според инструктора, е важно човек да осъзнае, че това е всъщност механичен навик.

Първите предупреждаващи надписи върху цигарените кутии се появяват в хитлеристка Германия, заради убеждението на фюрера, че цигарите ще отслабят физически армията му. За разлика от нелицеприятните здравословни послания, кампанията на ЕК залага на изкушаващите аспекти от живота на непушачите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
ha ha преди 11 години
правите кутията 50лв. и сами ще се откажат. ако ли не, двойно
22
0
 
3
 
! Отговори
do 16 преди 11 години
Ako iska6 si pu6i, no ne trowi okolnite. Mnogo li e demokrati4no edin pu6a4 na spirkata da wmiriswa i pylni s nikotin drobowete na 10 nepu6a4i? Aman ot kriworazbrana demokraciq i swoboda. Tiutiunopu6eneto moje da ne e silen narkotik, no ima smyrtnonosno dejstwie za belite drobowe. Towa e fakt. Do tolkowa e fakt, 4e powe4eto belodrobni kliniki nqma6e da sy6testwuwat, za6toto tuk w Germaniq 90% ot pacientite sa zaradi pu6eneto na leglo.
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
I koi sa "зкушаващите аспекти от живота на непушачите". Dwa pyti ste go powtorili w statiqta si. Ne moga da razbera towa reklama ili nowini sa. Wsqka statiq spomenawa ne6to ili prepra6ta kam ne6to. Wsqka statiq e samo reziumirana. E dajte powe4e informaciq, dajte pwoe4e izwadki ot sywetite mu. Dajte pone LINK!!! Kato e bezplatno, tolkowa li wi marzi da go poslu6ate 10-tina minuti i togawa da razkajete kato horata za kakwo stawa wyprost?
20
1
 
0
 
! Отговори
мислеща преди 11 години
ЕК да не се прави на умряла лицица. В националните законодателства на държавите- членове на ЕС не е криминализирано тютюнопушенето, нито е възведено в престъпление употребата на тютюневи изделия, нито пък официално тютюнът е приравнен с наркотично вещество или с прекурсор.Да си водят кампанията, но да не твърдят, че всички тютюнопушещи са умишлени отровители и престъпници, защото не само че, това не е вярно, но и клеветата е престъпление във всяка държава - член на ЕС.
19
0
 
0
 
! Отговори
1111 преди 11 години
До анонимен Но все пак съгласете се,че е много грозно и безотговорно да влезеш в заведение,в което нищо не се вижда от цигарен дим,а млади майки насядали и малките им дечица си играят.Защо трябва да бъдат тровени тези невинни душици?!
18
0
 
1
 
! Отговори
бати коко преди 11 години
а в Холандия ще има ли лекции на тема - колко са вредни меките др*ги
17
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
щом съм пълнолетен, не съм поставен под запрещение, значи имам право на свободна воля. какво ще избера, си е само моя грижа. никой няма право насила да ме вкарва в схеми и забрани, защото това било вредно за мен. грижата за моето здраве си е моя работа.
16
2
 
2
 
! Отговори
ES преди 11 години
A nqkoi obqsnil li im e na tqh kak da ne se napivat,vzimat uspokoitelni ili i drogirat,za da prevuzmognat stresa:)?!.I poslu6ali li sasuvetite?!
15
2
 
5
 
! Отговори
1111 преди 11 години
Бог е създал човека свободен!Дал му е свободата да избира!!!Кой е по-голям от Бога?!
14
1
 
6
 
! Отговори
Granatomet преди 11 години
Гнусна пропаганда
13
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще ми гарантират ли от ЕС и Атанасова, че ако не пуша ще живея до 90 години? Ясно е, че НЕ- така, че да не ми дават съвети.
12
7
 
14
 
! Отговори
погрижете се за.... преди 11 години
А дали някога ЕС ЩЕ ПОМИСЛИ ЗА МИЦЕРНИТЕ НИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ? А това дали ще пуша или ще ям шоколад, или ще се тъпча с чипс е МОЙ ИЗБОР! Пълнолетен човек няма нужда от напътствия и поучения. Значи според ЕС е ДОПУСТИМО ДА СИ ГЕЙ, НО НЕ И ПУШАЧ! Смешници
11
10
 
6
 
! Отговори
до факания факт №7 преди 11 години
И как го доказа, че е ФАКТ ? Напротив. За мен прости хора са тези, които твърдят нещо без да знаят. А ти твърдиш, че това е факт. А ти не го знаеш (не можеш да го знаеш, защото нито е изследвано, нито има някакъв критерии за простотия) и не може да го докажеш и това е факт, а не някаква измислица от теб. И като гледам колко плюсове си насъбрал (предполагам от непушачи) излиза точно обратното - че безкрайно прости хора са непушачите. Не е доказано, но логиката е в наша полза.
10
11
 
24
 
! Отговори
Shark преди 11 години
Стига манипулации с това пушене и вредата от него. Хората се разболяват не от това, че пушат, а защото са стресирани от липсата на работа, от ниските заплати, високите цени или казано най-общо геноцида, който се упражнява върху тях. Как така навремето хората са си пушели и са пийвали и по 100г са живели, как бе, мизерници долни. Чудите се как да отклонявате вниманието и да настройвате хората едни срещу други. Мерзавци!
9
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един професор изнася едночасова лекция, против тютюнопушенето,за по-нагледно казва,всяка една изпушена цигара е пирон в ковчега ви.Свършвайки лекцията си,изважда цигара и я пали,студентите се развикват,г-н професоре,това е пирон в ковчега Ви......Че моят ковчег с клечки за зъби ли да го скова???
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДГД и пушачите, и ЕС и нашите дупедавци!
7
16
 
42
 
! Отговори
ФАКТ преди 11 години
Пушачите са БЕЗКРАЙНО прости хора. ФАКТ.
6
8
 
8
 
! Отговори
аз преди 11 години
аз да не съм болен.кои им иска помоща
5
3
 
7
 
! Отговори
243сд преди 11 години
Ха ха ха папирус е едно папироса е друго, ще ви чуе егоптолога и ще ви дърпа ушите
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** и ЦВЪЧКО откъде натрупаха милиардите?Л И Ц Е М Е Р И Е!