Меркел предупреди Великобритания да не излиза от ЕС

Германският канцлер разговаря с Дейвид Камерън
Обновена: 8 ное 2012 09:15 | 8 ное 2012 09:10, Петя Славова
72
Меркел предупреди Великобритания да не излиза от ЕС
Ангела Меркел. Снимка: БТА

Германският канцлер Ангела Меркел предупреди Великобритания да не излиза от Европейския съюз, предадоха Ройтерс и ДПА.

Тя призова британския премиер Дейвид Камерън да работи заедно с нея, за да не допуснат преговорите за бюджета на ЕС през периода 2014-2020 г. да изпаднат в задънена улица.

Още по темата

Меркел и Камерън се срещнаха снощи на работна вечеря в Лондон в опит да изгладят разногласията си за следващата бюджетна рамка на Европейския съюз на обща стойност около един трилион евро. Британският премиер определи по-рано плановете за увеличаване на бюджета на ЕС като абсурдни, пише БТА. Той заплаши да наложи вето на всяко споразумение, което не е в интерес на неговата страна, и даде да се разбере, че ще настоява за замразяване на бюджета в реална стойност.

Меркел, която по принцип се обявява за увеличаване на бюджета, отказа да уточни дали ще се съобрази с британските искания. В същото време тя отбеляза, че като нетни вносители в бюджета на ЕС Германия и Великобритания имат много общи интереси.

По-рано вчера Меркел подчерта пред Европейския парламент в Брюксел, че Великобритания е необходима част от Европейския съюз, но и че самата тя ще загуби, ако го напусне.

Британският премиер е подложен на силен натиск в страната да не приема увеличаване на бюджета на ЕС. Според проучване на общественото мнение от октомври 49 процента от британците се обявяват против членството в Европейския съюз, а едва 28 процента са на обратното мнение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен Смешно е колко точно ти е заблудено изказването ... Дори да се намират там някакви затънтени факти от историята ,когато Западът ни е помагал това е било поради ИНТЕРЕСИ ,колкото до Англия тя е ЗА българското Съединение не от братски чувства ,а именно ,защото Русия е против,ако Русия беше за ,Англия щеше да е против. Проста борба за влияние ....
63
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Анхела Меркел се обърна с мили думи към нейния британски колега. А всъщност искаше да каже: "внимавайте какво правите, че ще ви напляскам!"
62
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Брей, колко подготвени политкомисари, бе! Я сега ни информирайте кой защити единтвеното успешно българско съединение , май Англия , а! А американският президент Уилсон също щеше да направи нещо за България във Версай, ако не беше войнишкото въстание (организирано интересно от кого?). Май не само на македонците са им промити мозъците...седнете и почетете нещо , дакато руснаците още ви дават.
61
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Според проучване на общественото мнение от октомври 49 процента от британците се обявяват против членството в Европейския съюз, а едва 28 процента са на обратното мнение....интересно защо ли , ..............а дъртата *** на ЗАПАДА и БАНКЕРИТЕ (баба МЕРКЕЛ) тръгнала да плаши , д.ба дъртата хитлериска
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Zasto ofizialnia ezik v Ewroparlamenta e angliiskia?Powecheto darjawi w Ewropa goworqt nemski.germania, Awstria, sewerna schweizaria, holanskia , datskia i flamanskia sa s nemska gramatika.Ako Anglia napusne EEG, dali angliiskia ste ostane ofizialen ezik v Ewroparlamenta?
59
0
 
1
 
! Отговори
До БРАННИК преди 11 години
АНДРЕШКО си ти, БРАННИКО!
58
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая гледа като бай тодор на днешната дата преди 23г.!
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе глупости нека излязат британциет ако имат слемост, посел нека и шотланддциет ги напуснат, после и АВстралия и Канада и ще станат супермалка сила, засивеса изцяло от Америка - АНглия и Уелс хе-хе.
56
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
55, ти явно си от тия, дето още чакат някой да дойде и да им сипва масло и мед в устата с лъжица. Ако не са парите от ЕС в момента щеше да видиж какво значи зле.
55
9
 
13
 
! Отговори
Ооууфф преди 11 години
Единственият достоен БЪЛГАРИН който е смеел да каже цялата истина в очите на немците и не е бил *** на германците, като е спасил България и от пъклените *** планове на англичаните в лицето на Чърчил, за взетото му решение след края на войната за затриване и унищожение на България от картата на балканите е бил Георги ДИМИТРОВ , благодарение на харизмата си и авторитета си, с който е трябвало да се съобразява и безкомпромисният Сталин за да се застъпи за България, вместо да послуша Чърчил!
54
2
 
3
 
! Отговори
Да бъде! преди 11 години
Струва ми се, че ако тези двамата (Меркел и Камерън) излязат на вечеря, ама не работна вечеря, ами класическа вечеря - вино, свещи и пр. на някое романтично закътано място примерно в някъде по швейцарските села, на сутринта, докато си пият кафето и закусват заедно след бурната нощ, много проблеми в Европа ще намерят своето разрешение.
53
4
 
5
 
! Отговори
А.М. - марионетка преди 11 години
Все някой ще е първи - обаче след това ще е истинският exodus ... Това изкуствено формирование наречено ЕС хрантути шайка чиновници, а ощететява сума народи. Референдум за излизане от ЕС и НАТО - това е нашия път напред. Коя партия иска моя вот?!
52
2
 
8
 
! Отговори
ред преди 11 години
ОТ ЕС НИЩО ДОБРО НЕ ВИДЯХМЕ ВЛЕЗНАХМЕ ТАМ УЖ ЗА ПО-ДОБРО А ТО СЕ ОКАЗА ПО-ЛОШО И ТАМ КРИЗА ЕДВАМ ГО ЗАПАЗВАТ СЪЮЗА НА ИЗКУСТВЕНО ДИШАНЕ Е НЯМА ДА ГО БЪДЕ ОЩЕ ДЪЛГО ВРЕМЕ
51
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Проблема на ЕС е, че всеки се защитава националния интерес и се опитва да прекара останалите. Страни като БГ не смеят да си защитават интереса за да не пострадат (западните ни "партньори" не се боят да ни раздават шамари) и за това са изпаднали в политическа и икономическа черна дупка. ЕС е замислен като общност на свободни нации но се е изродил във финансово-икономически-интересчийски съюз. Този съюз обединява противоречиви и противоположни интереси и на практика не би могъл да съществува. Въпрос на време е да си умре от многобройните си болести. Така беше и със СИВ. И те бяха измислили разни похвати за да ограничават по слабите. На нас например СИВ ни ликвидира самолетостроенето и автомобилостроенето и не ни позволи да развиваме индустрия с висока принадена стойност. Направихме опит с карите и компютрите но това се дължеше повече на селския тарикат Тошо и целувките му с Брежнев отколкото на правилата в СИВ. А ЕС направо ни закри и това което беше останало от Тошо а е на път да ни закрие и енергетиката. Как пък тези нашите политици не разбраха, че в света се води жестока война за пазари и икономическо надмощие и няма нищо по важно от собствените ти интереси и просперитет.
50
0
 
3
 
! Отговори
гневен преди 11 години
ЕС ще ни дава пари, но срещу реформи! Всички знаем иначе къде потъват парите от Брюксел!
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ако се разпадне ЕС,ние какво ще правим?
48
0
 
7
 
! Отговори
до 50 преди 11 години
Е тя тяхната криза по нищо не прилича на нашата!
47
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До CultЕба.и , целия ми живот мина в криза. Вече 25 години все криза, все чакаме аха всеки момент да излезем от кризата и все нищо не става. Вчера чета Меркел вика-Гответе се за още 5 години криза, някви други спецове викат- гответе се за двойна рецесия на западните Балкани. САЩ викат - е , няма визи-тва е положението, ЕС вика- не идвайте тука,че няма да ви даваме работа. А годинките си текат - след 5 години ще стане 30 години криза в БГ- абе общо взето целия ми съзнателен живот . ..
46
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разбира се, че е по-добре с Германия отколкото с ****ите Англия.
45
2
 
39
 
! Отговори
хаха преди 11 години
до 40Всеизвестна е омразата на Чърчил към България, изразена не на последно място в следните цитати: За да падне България трябва да падне само София.Тя трябва да бъде изравнена със земята и в развалините и да се засеят картофи.; Държава на име България не трябва да съществува. на Парижката мирна конференция.А Борис се е държал здраво за германците,никога за британците,въпреки че е в родствени отношения с кралското семейство.Стига сте лъгали,че ставате смешни,даже жалки!