Меркел предупреди Великобритания да не излиза от ЕС

Германският канцлер разговаря с Дейвид Камерън
Обновена: 8 ное 2012 09:15 | 8 ное 2012 09:10, Петя Славова
72
Меркел предупреди Великобритания да не излиза от ЕС
Ангела Меркел. Снимка: БТА

Германският канцлер Ангела Меркел предупреди Великобритания да не излиза от Европейския съюз, предадоха Ройтерс и ДПА.

Тя призова британския премиер Дейвид Камерън да работи заедно с нея, за да не допуснат преговорите за бюджета на ЕС през периода 2014-2020 г. да изпаднат в задънена улица.

Още по темата

Меркел и Камерън се срещнаха снощи на работна вечеря в Лондон в опит да изгладят разногласията си за следващата бюджетна рамка на Европейския съюз на обща стойност около един трилион евро. Британският премиер определи по-рано плановете за увеличаване на бюджета на ЕС като абсурдни, пише БТА. Той заплаши да наложи вето на всяко споразумение, което не е в интерес на неговата страна, и даде да се разбере, че ще настоява за замразяване на бюджета в реална стойност.

Меркел, която по принцип се обявява за увеличаване на бюджета, отказа да уточни дали ще се съобрази с британските искания. В същото време тя отбеляза, че като нетни вносители в бюджета на ЕС Германия и Великобритания имат много общи интереси.

По-рано вчера Меркел подчерта пред Европейския парламент в Брюксел, че Великобритания е необходима част от Европейския съюз, но и че самата тя ще загуби, ако го напусне.

Британският премиер е подложен на силен натиск в страната да не приема увеличаване на бюджета на ЕС. Според проучване на общественото мнение от октомври 49 процента от британците се обявяват против членството в Европейския съюз, а едва 28 процента са на обратното мнение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
8
 
! Отговори
до бивш Българин преди 11 години
Заради такива като тебе бивши "българи" сме на този хал мойто момче :)Не казвам че трябва да целуваме *** както беше преди, достатъчно беше да се движим по една плоскост с Русия и Германия (балансиране между запада и изтока) :)))
23
1
 
4
 
! Отговори
Златьо преди 11 години
Кристина Патрашкова- новата Златка! Предлагам да се зове Късокосместата Златка. Мрази интелегентния Къци, защишава Златките, с нейните камъни по нейната глава.
22
7
 
6
 
! Отговори
бивш българин преди 11 години
До TinaЛесно е, да дрънкаш глупости, чути-недочути от други ***. Като толкова ти харесва Путин, емигрирай при него. В световната политика приятели НЯМА. Има ИНТЕРЕСИ. А "Ос на Злото" е поредната тъпотия, измислена от комунистите. Германия е това, което е днес, благодарение на САЩ (не знам, дали си чувало за плана Маршал - финансиране, което съветският блок ("социалистическият лагер") отхвърля след II свет. война. Българският интерес НИКОГА не е съвпадал с този на Русия, още по-малко пък днес
21
3
 
16
 
! Отговори
tomahawk преди 11 години
На западняците не им пука дали България ще се казва след време Турция !!!
20
5
 
24
 
! Отговори
Луцифер преди 11 години
Да благодарим на Бог,че сме в ЕС. В противен случай ББ да е разгонил Парламента,да е облякъл генералската униформа и....жална ни майка.
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато атовете се ритат, магаретата одеват. Нищо добро не ни чака нас - последната дупка на кавала в ЕС/
18
17
 
12
 
! Отговори
Tina преди 11 години
Най-добрият политик в съвременния свят е Путин.След него е Меркел.14 е прав. За нас приятелите са Русия и Германия.От другата страна е вечната Ос на Злото и антибългарщината - Великобритяния, САЩ, Израел и Турция.
17
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За България тези преговори са ключови, защото орежат ли ни парите никога няма да се оправим! Ако и през периода 2014-2020 година продължи да се строи със същото темпо инфраструктурата в България от европейски пари, към 2020 година поне на инфраструктурно ниво ще достигнем Европа, което е добра база и икономически да тръгнем да ги гоним!
16
0
 
16
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 11 години
//// тъ де... дане сатне като 40те години на миналия век...
15
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дойчланд Убер Алес!Слушайте Меркел, да не идват танковете!
14
8
 
24
 
! Отговори
бивш българин преди 11 години
До tomahawkКъде ги слагаш заедно Германия и Русия? Те нямат нищо общо. Ние от един век сме с Русия и Германия и вижте, докъде се докарахме. Вярно е, че сме заобиколени от съседи-разбойници, но точно Турция, която заложи на Великобритания и САЩ, та и на Израел, е сравнително добре. А и византийците, освен Германия, ги хрантутят и САЩ. В днешната епоха поне можем да сме неутрални и да лавираме (цар Борис навремето го е правил доста успешно, затова съветите го отровиха). Все още имаме златна земя.
13
11
 
39
 
! Отговори
работещ преди 11 години
Ами да, британците имат и АКЪЛ и ДУПЕ. Защитават си интересите и не приемат "европейските" безумия - хрантутенето на лентяи и комунисти от Южна и Източна Европа. Британците са читави избиратели и затова, който и да ги управлява се съобразява поне със здравия разум. За разлика от измислени управленци като нашите. А Меркел не действа в интерес на германците като крепи фалиралия "Европейски съюз", а само в интерес на немските и международните банкери-лихвари. Нищо хубаво не ни чака в ЕС. Да бягаме.
12
12
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво като има ЕС 5 години сме в ЕС и по нищо не се усеща , освен изисквания , нови *** критерии и шикалкавенеГерманската икономика дърпа напред , а всички останали са в някаква контролирана криза Вижте съседна Турция колко дръпна през последните години Аз не искам такъв ЕС където да се мизерства а заплатите да са равни на 100-200 литра бензин Искам развитие и работа и бизнес за младите хора , както и развитие на средна класа в Бг Всичко друго е приказки и лицемерие
11
19
 
22
 
! Отговори
tomahawk преди 11 години
Ние трябва да сме с Германия и Русия !Хамериканците не знаят че съществуваме, Турците ще ни глътната като топъл хляб (ако им позволят), Румънци, Гърци и Сърби чакат като хиени да се разпадне "етническия модел" за да отхапят и те някое парченце още.
10
18
 
15
 
! Отговори
axis преди 11 години
така е като не сринахте навремето острова ..
9
8
 
45
 
! Отговори
ФЕ преди 11 години
две масоно илюминатски ложи не могат да се рзберат АМИ ПЕЧАТАЙТЕ ЕВРО КАК САЩ ПЕЧАТА ДОЛАРИ БЕ КАВАЛИ....ЗНАЕТЕ ЛИ КАК МИ Е ОМРЪЗНАЛО ДА ВИ ГЛЕДАМ ЦИРКА ,ОВЦЕТЕ ВИ ВЯРВАТ А МЕН СТЕ МИ ПИСНАЛИ ГАДОВЕ НЕЙДНИ...МАСОНСКИ.
8
31
 
21
 
! Отговори
икономист преди 11 години
Да излязат тия сноби от ЕС и да им сложат едни зверски мита за техните стоки и да им направят континентална блокада като по времето на Наполеон:))) Ще им се спече акото тогава
7
17
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕС Е МЪРТВО РОДЕНА ИДЕЯ
6
28
 
19
 
! Отговори
съгласни! преди 11 години
Англия през последните години обеднява и една от причините е, че не влязоха в еврозоната. Икономиката на страните в еврозоната се справя доста по-добре с кризата, въпреки трудностите в Гърциа и Испания.Ако се отделят, съвсем ще затънат, защото ще станат просто обедняващ придатък на ЕС. Повечето английски фирми ще бъдат купени от фирми от ЕС и англичаните ще работят за европейците.
5
48
 
21
 
! Отговори
айде стига глупости преди 11 години
Леле колко е лошо в Еврпейския съюз, защото налива всяка година милиарди в бългрската икономика и защото без него сега заплатите щяха да са двойно по-ниски и щеше да има ужасяващата престъпност като през 90-те години.