България ще иска от ЕС пари за второкласни пътища

Стартират преговорите за европейския бюджет 2014-2020
Обновена: 13 ное 2012 08:01 | 13 ное 2012 07:38, Петя Славова
24
България ще иска от ЕС пари за второкласни пътища
Министър Томислав Дончев. Снимка: Булфото

България ще иска европейски пари, за да построи втори клас пътища, които не са част от трансевропейските коридори, съобщи БНТ.

Това ще стане в началото на преговорите на европейския бюджет за 2014-2020 г., обяви министърът по усвояването на еврофондовете Томислав Дончев.

Той заяви, че страната ни ще очаква повече смелост от Комисията по отношение на проектите в културата и туризма. Нов акцент в диалога ще са образованието, науката, иновациите и социалната сфера.

Затова пък препоръките на директора на "Социална пазарна икономика" Петер Стуб Йоргенсен към нас са, страната ни да продължи реформата в образователната система така, че да стане напълно адекватна спрямо изискванията на пазара на труда.

Според генералния директор на "Регионална политика" Валтер Дефаа, България трябва да обърне повече внимание към екологична икономика и стабилна съдебна система.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Докато не се научи това,а и което и да е управление на таз държава, не да иска пари.а да създава условия за изкарването им,ще си остане най-бедната в Европа.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"България ще иска от ЕС пари за второкласни пътища".......... а ГОЛЕМИТЕ МАГИСТРАЛИ няма ли пари за тях вече .............ХАХАХАХАХАХАХАbtv ..... те хубаво ще искат ама ЦЯЛАТА ДЪРЖАВНА И СЪДЕБНА СИСТЕМА Е МАФИЯ опа ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНОСТ дето КРАДЕ като ПОДИВЯЛА ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ и СИМУЛИРАТ ДЕЙНОСТ ..............................и това се вижда навсякъде в администрациите на държавните учреждения
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Както винаги... втора цигулка!
13
0
 
0
 
! Отговори
RCI преди 11 години
Див петел,"образованието,науката,иновациите,социалната сфера".И при това е НОВ акцент.Разруха,приятелю,такава разруха че вече повече от 20 години не можем да се оттласнем.При това с политическа и финансова подкрепа отвън.И пак говорят!!Като не можеш пирон направо да забиеш,поне замълчи!Ти не знам как си,но аз вече погнуса изпитвам,физическо отвръщение.Вероятно не съм само аз и ако на някой нормален човек не му издържат нервите,кой ще бъде виновен?Тези са проклятието на България!
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
България никога , ама никога няма да заприлича на Гърция . Такива сравнения не правете изобщо . Ние ще си останем между второкласна и третокласна малка незначителна държавица . И да не ви се иска , и да ви е яд , това е положението .
11
0
 
2
 
! Отговори
jgo преди 11 години
До психологнай-после един разумно мислещ човек
10
0
 
3
 
! Отговори
boqn4o преди 11 години
Вие или сте ***, или сте платени драскачи. И в 2та случая не би трябвало да се оплаквате от жалкия ви начин на живот, защото ако сте *** е нормално да получавате малко пари, а ако сте драскачи, явно това ви е целта в живота и така много пари едва ли ще изкарате. Значи след като ЕС дава примерно 10 млрд за пътища, ние да им кажем: Не, не, ние тия пари не ги искаме, дайте ги на Румъния, тъй като са ни ниски заплатите и не искаме вие да ни плащате да си строим пътища.
9
2
 
1
 
! Отговори
Хадес преди 11 години
Нов акцент е оперативната програма за наука и тъй нататък, в която науката е натикана в 10-та грлуха, а парите ще се "усвояват" за интеграция на ромите
8
5
 
7
 
! Отговори
наблюдател преди 11 години
пак ли ще са от ония пътища дето 1вия сняг ги разваля и всяка година ги правим? усвояваме 10 - 4 за мен - 4 за теб - 2 за пътя и работниците... и всяка година градим инфраструктура. Дори на тъпата снимка в Ирак преди месец/и имаха 300 пъти по-добър асфалт от тука.
7
12
 
26
 
! Отговори
психолог преди 11 години
Какво доживяхме. Намери се най-после едно правителство, което да прави нещо реално за държавата и вместо да ги поощриме има хора, които плюят. Спомняте ли си при управлението на БСП-ДПС-ДС какво чудо беше. Пълна изолация от ЕС и САЩ. Спрени еврофондове, никой не искаше да се среща с Станишев, Доган или Гоце Първанов. Скъпи сънародници това ли искаме пак???????? Аз мисля, че не.
6
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АМАН ОТ ТЕЗИ УПРАВЛЯВАЩИ
5
2
 
7
 
! Отговори
... преди 11 години
Щом Европа плаща, за всяка пътека да стане магистрала, щом плащат на гърците, испанците и кой и какво ли не. Предлагам ЕС да плаща помощите и образованието на ***.Не е ли справедливо така ???Питам, защо щи ми ги връщат и ще ме уграничават мен. И ние не ги щем ама ...Плащаме им помощи за да не правят нищо , да им ги плащат те...
4
2
 
4
 
! Отговори
sharan-bg преди 11 години
Трябва да се иска много-на куб! Да се вземе много-на квадрат! И и и....да се крадне половината! Толкова е просто! Виж, самата схема вече е сложна и неразгадаема - дори от спец. криминалист, защото може да има нещичко и за неговото джобче...А че хубави пътища, правени някога по Сапард, са със затлачени канавки и водостоци,обрасли със дървета/ не със храсти, че водата си тече по тях и се вледенява и ги руши - на кого му пука? Къде е скромния "кантонер" с лопатата и кирката? Няма пари!?!????....
3
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стига сте "мъркали"! Дават ли ти - ЕЖ ,гонят ли те - БЕЖ !
2
2
 
5
 
! Отговори
Калина преди 11 години
Ехеееей, "евробюдежета", хайде да се събудим вече,а?
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще ви дадат пари на куково лято. Сега ще намаляват парите , така че кой взел, взел. Никъде не пише колко евро са преведени в сметките на България за тия пътища. Пише усвоени по проекти, но взети ли са ?! Защото усвоени и възвърнати са различни неща.