Великобритания ще стимулира икономиката си с пари от държавния бюджет

Финансирането ще е пренасочено към местните власти и бизнеса
Обновена: 18 мар 2013 09:19 | 18 мар 2013 09:19, Петя Славова
4
Великобритания ще стимулира икономиката си с пари от държавния бюджет
Снимка: БТА

Британското правителство одобри план за пренасочване на милиарди лири стерлинги от държавния бюджет към местните власти и бизнеса, за да стимулира икономиката, изпаднала в стагнация, предаде Ройтерс.

Министерството на финансите съобщи, че коалиционното правителство е одобрило почти всички препоръки в плана, изготвен от Майкъл Хезълтайн, бивш вицепремиер от Консервативната партия, пише БТА.

От 2015 г. държавни пари за проекти като жилищно строителство и транспорт, които сега са под контрола на различни правителствени служби, ще се влеят в общ фонд. Средствата в него ще бъдат предлагани на търг на регионални групировки на местните власти и бизнеса, наричани местни предприемачески партньорства. Онези, които спечелят, ще контролират харченето на парите.

Сумата, която ще бъде инвестирана в новия Фонд за местен растеж, ще бъде определена през юни. Според Майкъл Хезълтайн пренасочването на държавните средства от централното правителство към местните власти и бизнеса ще направи Великобритания по-конкурентна.

"Правителството се съгласи, че Лондон и неговите бюрократични структури трябва да разчитат повече на инициативността на регионално равнище и по-малко на централни инструкции", каза Хезълтайн в декларация, издадена от министерството на финансите и цитирана от Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А супер.Щот ние идваме :)
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до номер 2близач на английски меки ***,опряхте до помощ от държавата и не ви стиска да си признаете,че сте мързеливи лапачи,че продадохте английските си марки на германците защото сте некадърни да ги развивате,че чакате да ви работят емигранти а вие да лежите на държавни помощи,поддържате икономиката си като създавате войни и корумпирате правителства.времето ви си отива.толкова сте некадърни,че за евровизия ще пее за англия 62 годишна бабичка
2
3
 
4
 
! Отговори
до 1 преди 11 години
Не не е забранено! Простотията и невежеството като при теб са забранени! (или поне трябва да са)
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това не беше ли забранено от зелките в брюксел? държавната помощ или това се отнася само за ***?