Еврогрупата даде зелена светлина за Гърция

Отпускат се нови траншове от помощта за страната
14 май 2013 07:48, Петя Славова
40
Еврогрупата даде зелена светлина за Гърция
Снимка: БТА

Министрите на финансите на страните от Еврозоната дадоха зелена светлина за деблокирането на нови траншове помощ за Гърция, предаде Франс прес. Сумата е от 7,5 милиарда евро.

Първият транш от 4,2 милиарда евро ще бъде деблокиран в идните дни, докато вторият транш от 3,3 милиарда евро ще бъде отпуснат през юни, при условие че Гърция прилага реформите, договорени с нейните кредитори, пише БТА.

Днес Еврогрупата разгледа втория отчет по прилагането на втората спасителна програма за Гърция. Отчетът е подготвен от експерти от тройката кредитори на Гърция /ЕК, МВФ и ЕЦБ/.

Председателят на Еврогрупата Йерун Дейсеблум подчерта, че Атина е демонстрирала добър напредък по реализиране на структурните финансови и данъчни реформи. Положителните резултати в тази насока се изразяват в понижаване на бюджетния дефицит и подобряване на ситуацията на банковия сектор, допълни председателят на Еврогрупата.

Дейсеблум обаче добави, че Атина трябва да вземе мерки за по-доброто събиране на данъци и за реформа на администрацията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Заеми, комто след година ще бадат опростени.Какви лихви те ноавницата не ще да платят.
18
0
 
0
 
! Отговори
Cicero преди 11 години
Marcus Tullius Cicero (106 b.c. 43 b.c.) : Nihil Graeciae humanum, nihil sanctum , Totum Graecorum est
17
2
 
3
 
! Отговори
bbb преди 11 години
На много хора не им е ясно нищо за Гърция.Гърция беше последната държава в европа със останали в рацете и държавни монополи.Отделно в средиземноморието няма по хубава държава за почивка от Гърция.Отделно нищо чудно ЕС да има договорка с Турция да отслаби раиона за да може турците да си направят така мечтаната нова турция.А относно дългът им едва ли гърците са го изяли изпили парите не са като храната и водата.Капитализма им разказа играта.И при нас ще доиде може след 20 години ама ще доиде този
16
4
 
0
 
! Отговори
Goethe преди 11 години
Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832) : What the mind and the heart is for a human being, Greece is for humanity
15
3
 
0
 
! Отговори
Victor Hugo преди 11 години
Victor Hugo (1802-1855) : It is great to descent from Greece, the land that gave the light to the world
14
3
 
3
 
! Отговори
Valery ziskar desten преди 11 години
EUROPE WITHOUT GREECE IS LIKE A CHILD WITHOUT A BIRTH CERTIFICATE..... ЕВРОПА БЕЗ ГЪРЦИЯ Е КАТО НОВОРОДЕНО БЕБЕ БЕЗ ДАТА ЗА РАЖДАНЕValery ziskar desten
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
.Причината е ,че държавниците не мислят за народа ,те нали са си добре народа кучета го яли--А народа мисли ли за държавата? Не! Защо не гласувахте на изборите? Защо не плащате данъци? Защо непрекъснато крадете?
12
2
 
8
 
! Отговори
до 2 преди 11 години
Искат ,получават--пак не си разбрал - получават заеми. и ние да искахме и ние щяхме да получим.ти ли ще връщаш след това главницата, плюс лихвите, плюс лихвите върху лихвите...
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нямаме добри дипломати ,не трябва само да им се кланяма и да изискваме от тях
10
1
 
7
 
! Отговори
... преди 11 години
Аз пък не виждам ние какво търсим още в "еврогрупата"- кърмилница, но само за богопомазани. За останалите, като нас, например, само мащеха.
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така като разсъждаваш то трябва цяла Европа да са хрантутници .Причината е ,че държавниците не мислят за народа ,те нали са си добре народа кучета го яли
8
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дано не им писне на западняците да харантутят всички бедни и хитри народи, че и на нас ще ни спрат евросубсидиите за магистрали, метро, селско стопанство и т.н.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И на България защо не даде зелена светлина нали сме най бедните в европейския съюз .Да не се правим на герой но и на нас крайно време да ни подадат ръка ,да се съжеви икономиката така ,че първите 5г.да нямат никакви облагаеми данъци
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
5, младежката безработица в Гърция е 60%! Болезнено е падането от високо!
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде, още трябва да ги натикате в калта, малко им е 32% безработица. Чакам още да поевтинеят имотите им, за да си купя една барака на брега на морето.
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така се прави политика!!!! Да имаш 400 милиарда евро дълг,да ти опростят 200 и да продължават да ти наливат в касичката парици ОТЛИЧНИЦИТЕ на ЕС!!!! Тарикатлък и хитрост по гръцки!!!! Когато се е родил гъркът,еврейна е плакал!!!! За нас остана само биенето в гърдите по байганьовски,че сме ФИСКАЛНИ ОТЛИЧНИЦИ на ЕС,а ползата от това за българите е една:БЕЛИТЕ *** НА ЕВРОПА!!!!
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1997-*** година нямахме късмет да сме член на ЕС и никой не ни спаси :(
2
2
 
14
 
! Отговори
Алов преди 11 години
Искат ,получават ,а Дякоф уверяваше Европа,че ние сме най-добре и получихме голата опашка.
1
0
 
12
 
! Отговори
Килъра преди 11 години
хахах аз се чудя защо протестират гърците, а то било да им дават пари от ЕС :) Да почваме и ние може и на нас да дават нон-стоп :)