България не се грижи за хората с нетрадиционна сексуалност

Нямаме добро законодателство в тази насока, сочи доклад
17 май 2013 07:38, Петя Славова
224
България не се грижи за хората с нетрадиционна сексуалност
Снимка: Булфото

България е държавата в ЕС, където политическата и законодателната среда по отношение на хората от общността на хомосексуалните, лесбийките, транссексуалните и бисексуалните е "най-лоша". Това съобщава вестник "Соар", като се позовава на годишния доклад на международната асоциация ILGA-Europe (International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association), чието седалище е в Брюксел.

В данните, цитирани от вестника по повод днешния международен ден срещу хомофобията, се отбелязва, че най-зле се представят държавите от Източна Европа. Според резултатите от проучването, наблюденията за нашата страна са сходни с представянето на Италия и близки до резултатите на Турция и Беларус, пише БТА. Въпреки това оригиналният текст на доклада не съдържа класация, която да поставя нашата страна в най-незавидно положение, става ясно от справка с документа. Според оценката на международната организация, България заема 37-мо място от 49 европейски държави.

Макар в доклада в раздела за България да не е дадена директна оценка за най-лошо представяне, както твърди изданието, е записано, че откритите хомофобски изявления на правителствени представители, религиозни водачи, както и на екстремисти, остават срещано явление. Като примери са дадени изявления на бившия министър на културата Вежди Рашидов от януари миналата година, на православен свещеник от Сливен, на националистически организации. Допълва се, че по скала от 1 до 10 оценката сред българското общество за търпимост по темата е 3,7 при среден резултат за ЕС 6,6.

Белгия е представена като втора сред държавите в Европа, проявяващи най-голяма търпимост към посочената група хора, след Великобритания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
0
 
16
 
! Отговори
конспиртолог преди 10 години
Европейската демокрация - тя е такава и ние вече сме длъжни да се грижим и за нея.Ще питате тогава, що е то демокрацията. Според Запада, излиза че е свободата да потъпкваш всякакъв морал.
161
1
 
19
 
! Отговори
бордер преди 10 години
Тази *** и и извратена "Европа",поставила се в услуга на евреите воюва срещу европейските народи,в основата на които стои християнството,чрез разните извратени малцинства.А какво правят самите "народи"?.Свиват се,огъват се и виновно се поставят в услуга на извратеняците.Това е война,госпожи и господа и дали ненормалното ще надделее над нормалното,зависи от нашата овча търпимост.Днес ви обвиняват,че не сте ненормални,утре ще ви отнемат децата и накрая,ще ви забранят да създавате деца.Помнете!
160
0
 
20
 
! Отговори
гражданина преди 10 години
ЕС предприема репресивни мерки към различните (хетеросексуалните). Хомофобията е измислен термин, зад който се крие голяма доза нетолерантност от страна на гейовете.
159
1
 
18
 
! Отговори
do 165 преди 10 години
Iskat da dokajat sami na sebe si che da si gay ne e diagnoza, a neshto normalno.V svetoven mashtab se nabliudava podmqna na cennostite.Da si gay e psihichesko zabolqvane.S tova natrapvane na gay kulturata shte dokarat oshte milioni geiove.Neka bydat sebe si da si jiveqt v razvrat celuvaiki a.usite si no tezi "skali na odobrenie " I organizacii mi idvat v poveche.skoro heteroseksualnite shte imame nujda ot organizaciq, koqto da zashtiti pravata ni sred izvrateniq svqt na gei mnozinstvoto!
158
3
 
25
 
! Отговори
Мислещ преди 10 години
До GejСъжалявам, но гейовете са с предубедения поглед. Смятате всички, че са длъжни да ви ходят по свирката. Да, ама не, българина има много дълбоки вкоренени традиции, всичко в цялата ни култура се е въртяло и се върти около съюза между мъжкото и женското начало и Съюза им. По същата причина дори във вашата прародина-Гърция пак женитбата е била отделно от развлеченията им с мъже. Проблема е, че искате ПОВЕЧЕ права. Искате да бъдете тупкани по рамото. Искате да докажате сами на себе си.
157
13
 
20
 
! Отговори
Gay преди 10 години
Много ми е интересно, как всички се изреждат да плюят нещо, което дори не разбират. Напомняте ми на покойния ми дядо, който смяташе, че телевизора можеда гръмне като бомба. Имам и странното усещане, че повечето плюещи сега се изреждат единствено и само за да са над плювалника и се радват, че някой даже им обръща внимание. За пореден път Вие, като извадка на обществото, доказвате, че то е некомпетентно и се ръководи само от принципа "нека на Вуте да му е зле, ако не - ще му помогна да е зле!"
156
2
 
32
 
! Отговори
... преди 10 години
"проявяващи най-голяма търпимост към посочената група хора" Едно е да търпиш и съвсем друго е да ти се натрапват!
155
1
 
27
 
! Отговори
не ме вълнува преди 10 години
тяхната ориентация и не ме интересува какво, къде и с кого го правят! Но не мога да приема за нормално непрекъснатото парадиране със всичко това, защото така се налага едно "модерно разбиране" и децата след време ще го приемат за нещо много хубаво и нормално! Е, не е!!!
154
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 160Има значение дали правиш секс с някого насила или защото и двамата го искате. В затвора лежат и хетеросексуалните изнасилвачи, които имат сексуална ориентация като твоята. Аргументът ти е смотан, а броя възклицателни е безобразен.
153
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ILGA-Europe,а защо лежат в затворите вашите братя ПЕДОФИЛИ,ГЕРОНТОФИЛИ,СЕКСУАЛНИ МАНИАЦИ!!!! Те са невинни,просто така са се родили или ги е възпитало обществото,какво толкова-правили секс с някого си ,то не е насилие,а УДОВОЛСТВИЕ!!! Направете едни паради и за тях,защо ги дискриминирате и те са хора с различна сексуална ориентираност!!!!!!
152
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До МислещСъщото е с правата на жените, правата на децата, правата на различните религиозни групи. Всяка една група хора, която не е бели мъже в средна възраст, е маргинализирана по някакъв начин. Нивото на равенство на всичките тези групи в едно общество е критерий на ЕС за степен на развитие. Затова има доклади. Има доклади за равенството между половете, и това ли е неестествено?
151
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 144И нагона и ума са нужни, за да съществуваме. Едното осигурява възпроизводството, другото развитието. Специално в нашата държава има повечко нагон и по-малко ум, съдейки например по предпочитаната музика и форми на забавление. Не знам на върха на коя пирамида си ти, но ще се наложи да те разочаровам - искаш или не, ти си животно, освен ако не си растение, гъба или едноклетъчно. Съдейки по броя възклицателни, може и да си от последните. Говори ми после за психични разстройства...
150
3
 
18
 
! Отговори
Мислещ преди 10 години
Ако всичко това беше толкова естествено нямаше да има нужда от целия този натиск от ЕС и от хомо-лобитата. Нямаше да има и тези доклади.
149
1
 
21
 
! Отговори
БПФ преди 10 години
...и защо да трябва да харесваме някакви ...? Длъжни ли сме? Да се забранят всякакви паради и дефилиране - нито ние, нето децата ни сме длъжни да търпим такива гнусни гледки, още повече, че сексуалността е нещо лично !!!
148
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много е лошо да имаш син и да ти доведе зет.Ама по лошо е да иде *** на родителска среща и да пръдне.
147
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този свят се съюзи с дявола и тотално изперка!!!! Ами направете и закон,който ни ЗАДЪЛЖАВА да ги клатим с цел защита и приспособяване на обществото към вида!!!!!! Ей заради такива талибаните и мюслитата ще завладеят целият свят!!!!!
146
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До МислещИ при животните и при хората, определени индивиди са склонни към поведение, което се отклонява от нормата. Не всяко отклонение от нормата е лошо или вредно. Хората имат начини да контролират такова поведение, когато то застрашава живота и сигурността им. Ако някой иска да те изяде - това застрашава живота и сигурността ти. Ако някой иска да спи с мъже - това не застрашава живота и сигурността ти. Канибализъм =/= хомосексуалност.
145
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
* Сори, до 147
144
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименДо 148Мойте глави са си на мястото. И двете! Тия, дето все гледат да си пъхнат нещо в ***, са от вашата барака :)))
143
2
 
17
 
! Отговори
Мислещ преди 10 години
Напротив, чел съм подобни изследвания, които целят да докажат това, но са направо смешни и нямащи нищо общо с реалността. Да не говорим, че повечето животни са наблюдавани в неестествени за тях зоологически градини и прочие. не може да се приравнява човешкото поведение с животинското. При животните съвсем естествени са канибализма, педофилията. Тн.н човешки права са също нещо, което НЕ съществува в другите видове. И ако това се приема заедно със всичко за естественозначи и отричането е такова.