България не се грижи за хората с нетрадиционна сексуалност

Нямаме добро законодателство в тази насока, сочи доклад
17 май 2013 07:38, Петя Славова
224
България не се грижи за хората с нетрадиционна сексуалност
Снимка: Булфото

България е държавата в ЕС, където политическата и законодателната среда по отношение на хората от общността на хомосексуалните, лесбийките, транссексуалните и бисексуалните е "най-лоша". Това съобщава вестник "Соар", като се позовава на годишния доклад на международната асоциация ILGA-Europe (International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association), чието седалище е в Брюксел.

В данните, цитирани от вестника по повод днешния международен ден срещу хомофобията, се отбелязва, че най-зле се представят държавите от Източна Европа. Според резултатите от проучването, наблюденията за нашата страна са сходни с представянето на Италия и близки до резултатите на Турция и Беларус, пише БТА. Въпреки това оригиналният текст на доклада не съдържа класация, която да поставя нашата страна в най-незавидно положение, става ясно от справка с документа. Според оценката на международната организация, България заема 37-мо място от 49 европейски държави.

Макар в доклада в раздела за България да не е дадена директна оценка за най-лошо представяне, както твърди изданието, е записано, че откритите хомофобски изявления на правителствени представители, религиозни водачи, както и на екстремисти, остават срещано явление. Като примери са дадени изявления на бившия министър на културата Вежди Рашидов от януари миналата година, на православен свещеник от Сливен, на националистически организации. Допълва се, че по скала от 1 до 10 оценката сред българското общество за търпимост по темата е 3,7 при среден резултат за ЕС 6,6.

Белгия е представена като втора сред държавите в Европа, проявяващи най-голяма търпимост към посочената група хора, след Великобритания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
4
 
25
 
! Отговори
d преди 11 години
По добре хомофоб, отколкото ******аст....----
101
3
 
29
 
! Отговори
мантом преди 11 години
Държавата първо да запуши дупките по пътищата, а после да мисли за дупките на гейовете!
100
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе ЕС да се разбере последно 1 милион *** ли да изхранваме ,че ги мързи или да канонизираме травеститите за светци и да им вдигнем храмове на толерантноста.Маи човешкото в света е изчезнало след 1 световна воина и е започнала ерата на простотията.
99
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не ни занимавайте с глупости
98
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само това остана - да се занимаваме с пИдали.Да правят каквото искат само да не занимават обществото с глупостите си.
97
2
 
21
 
! Отговори
batevale преди 11 години
Ега ти досадния егоцентризъм....Гражданите на България едва оцеляват,а тези не са ли граждани!? Намерили време да се афишират.
96
1
 
15
 
! Отговори
защо преди 11 години
От устата на "Соар" - в божиите уши! Амин.
95
2
 
30
 
! Отговори
Чиновник преди 11 години
Факта, че подобни статии се появяват в медиите показва, че имат достатъчно права. А иначе, колкото и права да им се дадат на извратените и обратните, такива *** като тоя на снимката, винаги ще ги бият, ако се разхождат така по улиците.
94
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абсолютно задължително държавата трябва да им ушие усмирителни ризи и да им построи някоя-друга лудница
93
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никой и нищо не може да ме убеди, че е нормално мъже да се целуват и да си го слагат един на друг. Айде за жените - това е хубава гледка, галеща окото, ама мъже - гнус & отврат!
92
1
 
23
 
! Отговори
Бай Петко преди 11 години
Е к'во да се грижи? Да им слага некви неща по дупките ли?
91
3
 
25
 
! Отговори
Шоп шоп избива преди 11 години
Коментарите Ви ме накараха да се почувствам горд като Българин! Това, което на запад хората вече се страхуват да кажат на глас вие го пишете съвсем естествено. Този консерватизъм значи точно това - от Консервиране- Запазване на тези естествени, красиви, благодатни неща като любовта между мъжа и жената.Но да не би тези пИдали да са толкова настъпателни, понеже ние самите сме обезсмислили женитбата, традициите си? Трябва да ги преоткрием и възродим и така да възпитаваме децата си!
90
1
 
19
 
! Отговори
... преди 11 години
Първо това което се пише, че не сме се грижили за хората с нетрадиционна сексуална ориентация - ПИДАЛИ ама ич не е вярно, защо ли ми, че ние ги вкарваме директно в парламента, да ни управляват бре! Ко повече да им дадем, е всъщност има какво "в повече" да им се даде ама сега не сички с това в повече са такива и си падат по жени! Ама нищо де то както е тръгнало с тия реклами на тая ориентация, то в най скоро време май май сичките ше станемм като хората с нетрадиционна сексулана ориентация-ПИДАЛИ!
89
1
 
19
 
! Отговори
эндшпил преди 11 години
Бихме се погрижили да го затоплим в големи Мартенови пещи.
88
3
 
34
 
! Отговори
Темерут преди 11 години
Не може да ни натрапвате, че нещо ненормално всъщност е нормално, а защо не даже и модерно, и препоръчително... Даже Б.Б се беше изцепил, че вече казвал, че е "***", за да минавал за по-умен... какви времена доживяхме ей, хора! Да си възпяваме позора... Пееше Георги Минчев... Лека му пръст!
87
2
 
27
 
! Отговори
Шоп шоп избива преди 11 години
След като помогнем на болните, сираците, оправим инфраструктурата, справим се с ***, БСП и ДПС, тогава ще вземем един заем от ЕС, ще посторил огромен космическо кораб и ще се погрижим за всички нетрадиционни!
86
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз съм жена и харесвам мъже!ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ....стига с тия права ...ей обратните ,а къде са ви задълженията?И си позволявам да копирам едно мнение,но вижте до къде искат да ни докарат:В началото на Студената война 1947 г. - Алън Фостър Дълес първият шеф на ЦРУ - заявява:Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическия свят. Незабелязано ще подменим човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем грандиозна по мащаби разложителна работа, ще изтръгнем социалната същност на л
85
3
 
24
 
! Отговори
Killuminati преди 11 години
Ние сме Православна Христова Държава, не на Содом и Гомор и разврата и Богоборческата дейност
84
4
 
38
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Аз пък не искам детето ми да гледа гей паради и да му се обяснява , че това е нормално. А за инвалидите да няма пари за колички и рампи и това да не се третира за ненормално.
83
2
 
40
 
! Отговори
darcas преди 11 години
Аз спя със жени и искам да направя парад на мъжете, които спят със жени. Знам, че останахме малко, но не се даваме!