Грей: Докладът за напредъка на България няма връзка с обстановката в страната

На 18 юли ЕК ще представи устно оценката от мониторинга, което е обичайна процедура
Обновена: 9 юли 2013 19:09 | 9 юли 2013 19:02,
3
Грей: Докладът за напредъка на България няма връзка с обстановката в страната
Снимка: архив, Reuters

През следващата седмица Европейската комисия ще представи в устна форма пред работна група на Съвета на ЕС напредъка на България и Румъния по механизма за сътрудничество и оценка в последните шест месеца и това е обичайна процедура. Това съобщи пред български журналисти в Брюксел говорителят на Комисията Марк Грей.

Знам, че има големи очаквания за датата 18 юли и за този доклад, който Европейската комисия ще представи пред съответната работна група към Съвета. Трябва да отбележа, че на всеки шест месеца ЕК докладва в устен порядък последните данни (в наблюдаваните области - съдебна реформа и борба с корупцията - бел. ред.). Не става дума за писмен документ, а за запознаване с гледните точки на отделните държави от ЕС, уточни Грей.

Така докладвахме преди шест месеца, това предстои и през идната седмица. Няма нищо необичайно, това е преглед на напредъка. Следващите писмени доклади за България и за Румъния са предвидени за края на настоящата година, отбеляза говорителят.

Той добави, че в представянето на последната информация на 18 юли няма да участват министри, срещата няма да бъде на политическо равнище, а ще бъдат обменени мнения между експертите в работната група към Съвета. Важно е да се отбележи, че това заседание не е свързано по никакъв начин с обстановката в България, заяви Грей.

Трябва да подчертая, че идния четвъртък ще бъде обсъден и напредъкът на Румъния по механизма за  сътрудничество и оценка, допълни той, предаде БТА.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: мониторингЕКМарк Грей
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
0
 
! Отговори
titi преди 10 години
До Анонимен to4no tova misleh--abe tozi EVROPEISKI SAUZ VSE MI ZVU4I KATO---EVREISKI SAUZ--SLU4AINOST LI E TOVA----ISTINATA E ,4E NA6ATA BALGARIA TRIABVA DA IZLEZE OT TOVA NEDORAZUMENIE I DA POEME SAVSEM DRUGA POSOKA---VIARNATA---BALGARITE ZNAIAT TOVA--GOTOVI SA.............SKORO 6TE NASTAPI DENIAT NA ISTINATA---KAKVA SMELA I KRASIVA DUMA---BOG DA PAZI BALGARIA--AMIN
1
3
 
10
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 10 години
НАПРЕДВАМЕ....КЪМ ПРОПАСТА.....