Барозу: Българите и румънците не са второ качество европейци

Двете страни заслужават да влязат в Шенген, заяви председателят на ЕК
Обновена: 17 сеп 2013 14:10 | 17 сеп 2013 10:16, Елка Василева
54
Барозу: Българите и румънците не са второ качество европейци
Жозе Барозу. Снимка: архив, Reuters

На България и Румъния трябва да бъде предоставен шанс за присъединяване към Шенгенското пространство, заяви председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу в интервю за румънска телевизия.

Барозу е на мнение, че двете страни покриват всички критерии и заслужават присъединяване към Шенген.

Председателят на Европейската комисия се обяви против съществуващите в редица държави на Съюза ограничения върху трудовите имигранти от България и Румъния и призова да се спре възприемането им като европейски граждани от второ качество.

Критиката на Барозу е насочена най-вече към Великобритания, посочва БНТ.

Островната държава е разкъсана от опасения, че в началото на 2014 година, когато падат ограниченията за чуждестранни работници в страната, вълна емигранти от България и Румъния ще заемат всички работни места и ще окупират трудовия пазар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗАХАПЕМЕ ЛИ КУКАТА И ВЛЕЗЕМ В ШЕНГЕН СЛАГАМЕ КРАЙ НА ДЪРЖАВАТА СИ БЪЛГАРИЯ!РЕФЕРЕНДУМ !!!
29
9
 
22
 
! Отговори
АНТИХРИСТИ преди 10 години
МЕРСИ,АЙДЕ НЯМА НУЖДА,ДА ВИ ТАКОВАМ ШЕНГЕНА ,ЦИОНИСТКИ ***
28
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Барозу: "Българите и румънците не са второ качество европейци, а само "народняшките" им партии и техните избиратели - ромите."
27
4
 
13
 
! Отговори
makedonski преди 10 години
Барозу: "Българите и румънците не са второ качество европейци, а само социалистическите им партии и техните избиратели - ромите."
26
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до Петър 17Абсолютно вярно! Искат да напуснем България за няколко евра повече, а тук да се напълни с африканци и диви азиатски чалмалюги!А за качеството не са прави и те да работят за 300 лв няма да си дават много зор.Отделно, когато сме имали държава и църква дедите им са скачали по дърветата и са принасяли себеподобни като жертвоприношения на бесовете!(
25
2
 
17
 
! Отговори
onzi преди 10 години
Не знам доколко е искрен г-на Барозу, но е прав. Не виждам по какъв начин трябва да бъдем възприемани, като 2-ра ръка хора. Вярно е че едни определени малцинствени групи, създават лош имидж и нас и на румънците, но във всяка държава има хора, които могат да създадат лош стереотип на нацията си. Вземете за пример пияните като *** шведи, англичани и други англо-саксонци по нашето Черноморие. Единствения проблем е вече насадения стереотип от нашите *** сънародници.
24
1
 
14
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
Няма да им се вярва що *** ще тръгне по Шенгена , нищо чудно скоро да живеем следната реалност: части от изчезналата Айфелова кула бяха открити в пункт за преработване на отпадъци в предградията на Париж, айде толерантност , равнопоставеност и интеграция ви ...у хитреците !
23
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Под достойнството на българския род е да бъде в уния с папата.
22
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как да не сме,като ни третират така в ЕС.И не само нас,а също и поляци,чехи,дори и унгарци.Барозумай е повлиян от прословутото лицемерие и демагогия1присъщо в поведението на политиците,че и на хората от западна Европа.Вие помните ли кога сме обиждани от страните от източният блок?.....
21
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Живеещите в панелки, не ca ли на работа?
20
17
 
8
 
! Отговори
DAN преди 10 години
ТОВА Е ДОБРИЯ ДИПЛОМАТ-КАК ДА НЕ СМЕ ВТОРА РЪКА КАТО НАПРАВО СМЕ СИ ТРЕТА И ЧЕТВЪРТА!!САМО БАЙ ТОШО Е УСПЯЛ НАСИЛА ДА НИ ОТЪРВЕ ОТ ТОВА,КОЕТО СМЕ ВСЪЩНОСТ!!ИНАЧЕ СМЕ СИ ***!!
19
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Докато не ни задушат няма да ни оставят. Бавно, лицемерно, методично. Не мислете например, че магистралите се правят за благоденствието на ***.
18
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да сте чули Барозу да говори как мястото ни е било в Шенген преди бежанците???Не, нали. Неслучайно сега се повдигна въпроса- пред опасността от сирийски бежанци. защото при Шенген ще ни ги връщат на нас. Надявам се управляващите само да се правят, че искаме да влезем, иначе ставаме като Гърция- пълно с африка и азия
17
1
 
26
 
! Отговори
MAAFAKA преди 10 години
Това, коета не разбират англичаните, е че ние работим това, което, нито един англичанин не би работил!!! Няма английски камериерки, нито чистачки, нито има англичани иещи коли или прозорци. Да не говорим за бране на плодове и зеленчуци .... Те имат нужда точно от нашите емигранти да им покриват мързеливия народ .... Само дето няма да си го признаят никога :(
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Едно и също е навсякъде... Вервайте ми! Само дето всякакви 'европейски' *** и кръгли *** се упражняват хав риторика спрямо нас и румънците. Яд ме е само, че не се запопих навреме у Гърция, изпуснах 5 млрд. евро...
15
0
 
43
 
! Отговори
17 преди 10 години
Много са интересни по-долните коментари, колко ниско самочувствие имат българите...Великобритания е пълна с индийци, поляци, каквито искате. И както се оплакваха колко поляци им се стовариха на главата сега ги търсят да ги наемат на работа, защото хората се доказаха колко са работливи и отговорни. Българите са доста способни хора и единствената причина да искат да работят другаде е, че им е писнало от мафията в политиката и да ги грабят. Първо качество хора сме и то повече от кривите англичани..
14
2
 
31
 
! Отговори
петър преди 10 години
Много хитри тея от Съюза бре! Заради сирийските бежанци се разбързаха да ни пускат в Шенгена! Не , мерси !
13
3
 
21
 
! Отговори
От14 преди 10 години
Това, което оцеля 1300години, 500 години турско робство, 170 години византийско, това, което не успяха да унищожат гърци, турци, сърби и румънци, това което не успяха да затрият Великите сили Англия, Франция, Австрия, Германия, Русия, САЩ, това успяхме ние, разбира се с тяхна помощ, да го затрием за има няма 2-3 човешки живота. А последните 24 години направо сме се пуснали по ускорителната лента и се затриваме все по-бързо, със светлинна скорост. Честито на всички,мечтали за това -горепосочените
12
4
 
13
 
! Отговори
Не ни трябва Шенген преди 10 години
Покрай влизането си в Шенген, Гърция се напълни с *** и араби. Е, не ! Мерси !
11
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не второ. Десето качество се чувствам. Наврени на кучето в г..а. И не всичко опира да пари. Пари да, заплати да, но и образование, здравеопазване, икономика, инфраструктура, история, демография, перспективи, бъдеще за децата ти, кариера и т.н. Та като ги изброих не десето, ами двадесето качество европеец се усещам. проф. Петър Иванов:"Моето лично мнение е, че нищо не може да се направи.Българският етнос вече няма как да бъде възстановен. Държавата е погинала,няма я. Всичко е въпрос на години."