Барозу: Българите и румънците не са второ качество европейци

Двете страни заслужават да влязат в Шенген, заяви председателят на ЕК
Обновена: 17 сеп 2013 14:10 | 17 сеп 2013 10:16, Елка Василева
54
Барозу: Българите и румънците не са второ качество европейци
Жозе Барозу. Снимка: архив, Reuters

На България и Румъния трябва да бъде предоставен шанс за присъединяване към Шенгенското пространство, заяви председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу в интервю за румънска телевизия.

Барозу е на мнение, че двете страни покриват всички критерии и заслужават присъединяване към Шенген.

Председателят на Европейската комисия се обяви против съществуващите в редица държави на Съюза ограничения върху трудовите имигранти от България и Румъния и призова да се спре възприемането им като европейски граждани от второ качество.

Критиката на Барозу е насочена най-вече към Великобритания, посочва БНТ.

Островната държава е разкъсана от опасения, че в началото на 2014 година, когато падат ограниченията за чуждестранни работници в страната, вълна емигранти от България и Румъния ще заемат всички работни места и ще окупират трудовия пазар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
4
 
! Отговори
Киро преди 10 години
youtube/watch?v=qZK6q4X59v0&list=PLC5C051EFC8A8B26EИзгледайте всички видеа, за да ви стане ясно за марионетката Барозу и комунистическият ЕС. Задайте си въпроса защо сградата на Европарламента прилича много на незавършената Вавилонска кула. Ето и линк в подкрепа на думите ми krutata.blog.bg/politika/2013/05/19/evropeiskiiat-syiuz-vyzrajdaneto-na-vavilon-chast-1.1111860
9
2
 
10
 
! Отговори
да-да,ама не преди 10 години
В Китай в зависимост от материала и изработката има за една и съща стока 7- седем вида качество.Съдейки по стандарт,заплати и пр. г-н Барозу е абсолютно прав.Ние не сме второ качество,ние сме седмо качество...Всичко друго е прах в очите и потупване по рамото.Факт.Бог да пази България.
8
9
 
0
 
! Отговори
ORCE преди 10 години
Ma kakvo vtoro kacestvo bile BUGARITE tie se prvo KACESTVO NO PO KRADENJE I LOPOVLUK.pOSLEDEN BISER E SINOCESNOTO KRADENJE NA KOLA MARKA audi 4 od parkingot na hotel Vitosa c.Abe kaj ste VIE stoko kradliva za Evropa.CigNITE ZA VAS bugarite SE CESEN NAROD A VIE lopovska bando STE SAMO ZA VO KENEF.gADOVI BUGARSKI ,STOKO SMRDLIVA
7
1
 
23
 
! Отговори
Rumenov преди 10 години
Тоя Шенген вече не го и чакаме, господин Барозу.
6
9
 
13
 
! Отговори
Истина преди 10 години
Точно така си е,не второ ми-трето.Няма какво да се обиждаме,това е реалността в тая държава.Само като прочетеш статиите в "Крими" и "България" и ти става ясно.
5
7
 
25
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
Що не сте написали цялото заглавие ?!?!......... БАРОЗУ : " БЪЛГАРИТЕ И РУМЪНЦИТЕ НЕ СА ВТОРО КАЧЕСТВО ЕВРОПЕЙЦИ................. ПЕТО КАЧЕСТВО СА!.......... И ГИ ПОЛЗВАМЕ НАЙ ВЕЧЕ ДА ИДВАТ ДА НИ МИЯТ ЧИНИИТЕ , ДА НИ КОПАТ ГРАДИНКИТЕ И КАНАЛИТЕ И ДА СЕ ЖЕНЯТ ИЛИ ОМЪЖВАТ ЗА ПЪРВО КАЧЕСТВО ЕВРОПЕЙЦИ !!!.......... "
4
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
а трето
3
3
 
3
 
! Отговори
Urkoto преди 10 години
Напротив.
2
7
 
21
 
! Отговори
БРАННИК преди 10 години
Всички факти показват обратното, а когато фактите говорят - знаем. Долу ЕС, долу Ньой!
1
1
 
31
 
! Отговори
аз съм си аз преди 10 години
Ами Великобритания, колкото и да се опасява, неизбежното ще се случи. Дали ще са българи и румънци / или *** от двете страни, паразитиращи там / или ще бъдат хора от техните бивши и настоящи колониални владения е все тая. UK каквото са повикали още от миналото, това им се обадило сега, тъй че...да се примирят. И без това и те са една държава, та няма що...