ЕП преброи 3600 престъпни организации в Европа

Само от търговията с хора те си докарват 25 милиарда евро годишно
Обновена: 13 окт 2013 11:01 | 13 окт 2013 11:00, Камелия Цветанова
18
ЕП преброи 3600 престъпни организации в Европа
Полицаите в Лондон също се борят с организираната престъпност. Снимка: Ройтерс, архив

Общо 3600 престъпни организации действат в Европейския съюз, съобщи германското списание "Шпигел", позовавайки се на специална комисия на Европейския парламент, разследваща престъпността, прането на пари и корупцията в Европа, предаде БТА.

Престъпните организации годишно нанасят икономически щети за стотици милиарди евро.

Около 800 000 души в ЕС работят при робски условия, като 270 000 от тях са подлагани на сексуални злоупотреби, според оценки на комисията.

Само от търговията с хора престъпните групи натрупват 25  милиарда евро годишно, незаконната търговия с органи носи 18 до 26 милиарда евро, а кибер престъпността - 290 милиарда евро, посочва комисията.

"Сериозна заплаха" е и силно разпространената корупция, нанасяща щети за 120 милиарда евро годишно, допълват експертите.

ЕП ще гласува по доклада на комисията на 23 октомври, посочва ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: ЕСпрестъпни групи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
4
 
! Отговори
Made in Varna преди 10 години
Една такава престъпна организация в момента се шири в правителството, парламента и царските резиденции в България. Дсбспдпс!
16
0
 
5
 
! Отговори
имената на комисията преди 10 години
Забележете снимката!Подсъзнателно е внушението че това бяло лице е заплахата,лицето на Европа.Затова сега Европа ще се обезличи с имигранти иначе е расизъм за който няма осъждане само в т.нар.Израел.А КЪДЕ СЕ ИЗНАСЯТ органите при таза сатанистка търговия.Хората приемащи ги са даже повече виновни,защото заради тях се разчленяват хора.
15
0
 
7
 
! Отговори
имена от комисията? преди 10 години
"Сериозна заплаха" са и националистичните партии,т.е.тези,които се борят политически за оцеляването на нациите си и християнството от мамонопоклонничеството и сатанисткия световен ред.Но къде е списъкът да обсъдим?Един пример е терористичната Армия за освобождение на Косово,на която се направи ислямска д-ва на територия на Събия,все пак крайната цел е заличаване на християството.
14
0
 
5
 
! Отговори
batevale преди 10 години
...Ама тези ,изглежда искат да ни кажат ,че не са си гледали работата до сега ли ? Като съберем така калкулираната сума с общите разходи по ЕП се получава сума като за една световна война..........(НЕУСПЕШНА за ЕП) ЗАЩО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?
13
0
 
5
 
! Отговори
хахахахаха преди 10 години
аме ликвидирайте ги бе,да брои и дрънка глупости,а пък да се оплаква от вълнат а мое секи крив к....р,като ги знаете,като сте ги преброили какво пречи да се вземат адекватни мерки???ама ни е срам да си кажем че това се прави умишлено,за да се искат пари от бюджета за решаване на тия проблеми-които се изразяват в назначаване на нови чантаджии,и пръскане пари за конференции...пък-БИТИЯ-БИТ,а Е...АНИЯ .....и ния много ги съжаляваме...
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Възможно ли е това без политическа закрила? Мнооооого труден въпрос!
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да си имаме уважението, не само Герб, но и БСП и ДПС са престъпни организации!)
10
1
 
20
 
! Отговори
Гочо преди 10 години
Половината от тях са в България-най-голямата защитничка на престъпници и техните неприкосновени права.
9
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ дали е сред преброените?
8
1
 
13
 
! Отговори
. преди 10 години
Много бре Хевропо , много полиция , много закони смачкващи обикновените хора ,а организираната престъпност процъфтява , то самия ЕС е организиране престъпна група.
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До arharИ така Какво СТЕ -- ченге или прокурор От това което изтече в интернет По делото за Сумиста -- мотивите за присъдата са по големи измислици и от 1001 нощ Как е възможно въобще подобна помия да се нарича -- мотиви не защитавам никого Но УТРЕ с подобни мотиви ВСЕКИ ЕДИН БЪЛГАРИН може да свърши в затвора АКО МОЖЕ ДА НЕ ПИШЕТЕ ПОДОБНИ ГЛУПОСТИ ЩЕ Е НАЙ ДОБРЕ ВЪПРЕКИ ,ЧЕ ОТ ЛИЧЕН КОНТАКТ С ПРОКУРОРИ В Б-Я --*** МНООООГО ПРОСТИ ИНДИВИДИ ИМА И ТО ДОРИ И В ВСС 90% СА КУХИ ***
6
6
 
14
 
! Отговори
Алов преди 10 години
Само Боко ,Цвъко и аверите му са повече.Да не говорим за сиринишкият сифилистик,Румен Овч и другите разбойници.
5
3
 
5
 
! Отговори
arhar преди 10 години
От едната страна имаме Цветанов и Ася Петрова, които не са приятели с Пешо сумиста и Д. Пеевски, а от другата страна са Цветлин и Цацаров . Не е ли ясно всичко ?Ето затова трябва да се изказва мнение в публичното пространство , защото по този начин хора като Цацаров и Цветлин си изпускат нервите и сами се компрометират , проявявайки пристрастеност и очебийно заемат страна , което не би трябвало да правят по закон .По този начин логически се навързва всичко и пъзелът се подрежда , а за тях / Цветлин - Цацаров / остават негативите ...Добрата новина в случая е, че казаното от нас се наб
4
5
 
5
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Какво има за доразследване по ' Килърите ' от страна на Ася Петрова, след като Пешо сумиста получи доживотна присъда на първа инстанция, сиреч Ася Петрова и Цветанов са си свършили прекрасно работата , водейки се от Върховенството на закона ? Реторичен въпрос, нали ?Очевидно е, че Цацаров си изпусна нервите и показа пристрастеност !?Преди два дни , докато изкажа поредното си мнение в тази посока, веднага Цветлин се появи на хоризонта и каза, че щял да снеме охраната на Цветанов от страна на НСО . И това ли е съвпадение или някои ги гризе съвестта ? Очевидно е и че Цветлин проявява някаква
3
4
 
8
 
! Отговори
arhar преди 10 години
За мое голямо съжаление, май наистина съм в прав за онова, което казах за Цацаров, а именно, че индиректно защитава Д. Пеевски и Пешо сумиста !Както вече казах, преди време , докато направя връзката / зависимостта / между Д. Пеевски и Пешо сумиста, техният Цацаров видимо много се е засегнал от това и веднага каза, че ще командирова Ася Петрова в Шумен, за да ' доразследва ' делото ' Килърите ' . Това е повече от странно, сиреч беше си очевиден намек за някаква скрита заплаха .Какво има за доразследване по ' Килърите ' от страна на Ася Петрова, след като Пешо сумиста получи доживотна присъд
2
0
 
27
 
! Отговори
Иван Пешев преди 10 години
Добро утро, само да не ми се правят на ощипани , при положение , че тези групировки не биха могли да съществуват без политически чадър. Те *** с цигарите по пазарите имат политически чадър , пък камо ли бизнес за милиарди. Хайде да почистим първо политическата ***.
1
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Себе си преброиха ли?