Медиите на Острова обвиниха България в лицемерие

Нападките са заради забраната за купуване на земя от чужденци
6 яну 2014 19:24, Елка Василева
125
Медиите на Острова обвиниха България в лицемерие
Снимка: архив, Reuters

Британските медии обвиниха България в „ужасяващо лицемерие” за наложената забрана на чужденци да купуват земя в страната дни след като нейните граждани получиха право да работят свободно в Европейския съюз, предаде БНР.

България си навлече гнева, след като забрани на чужденците да купуват земеделска земя в същата седмица, в която нейните граждани получиха правото да работят в която и да е страна на ЕС, пише "Дейли мейл". Вестникът допълва, че това е породило обвинение към България в ужасяващо лицемерие и в противоречие със споразумението за присъединяване на страната към организацията.

"Дейли мейл" отбелязва, че президентът Росен Плевнелиев не подкрепя мярката и е признал, че това може да породи сериозни проблеми за имиджа на България в Европа. Вестникът пояснява, че забраната, която е трябвало да падне на първи януари, е била прегласувана под натиска на разбунтували се депутати и ще остане в сила до 2020-а година, освен ако не бъде отменена от Конституционния съд.

В същото време "Сън" цитира депутатът Найджъл Нилс, че България не изпълнява задълженията си по подписания договор с ЕС и че ако не изпълнява всички условия по договора, не заслужава да се ползва от всички облаги, а в интервю за "Скай нюз" лидерът на националистическата партия за независимост Найджъл Фараж отново отваря темата как евтината източно европейска ръка подбива заплащането на британските работници.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
3
 
49
 
! Отговори
sopol преди 10 години
точно от началото на годината влезе същата забрана и в унгария, драги ми Лорд Пикълс
64
3
 
52
 
! Отговори
ww преди 10 години
Откровено тъпите английски пиендета по Слънчев бряг са срам за нация с претенции като английската. Животинско пиене и съешаване на публични места - това показва английската младеж, което никой *** не би го направил.
63
2
 
22
 
! Отговори
Ингилизите преди 10 години
да вървят на .... в .....Да им се прекъснат всички връзки с Европата, защото те и без това се имат не за европейци , а нещо НАД. ОСОБЕНИ АНГЛО-АМЕРИКАНСКИ ОТНОШЕНИЯ. Подслушват заедно с американците цяла Европа и няма даже една дума за извинение. Хайде на м****** си
62
6
 
63
 
! Отговори
dnes.бг преди 10 години
Срещу един обикновен тест на български всеки англичанин, отговорил правилно може да си купи земя. Техните върпоси са около 200 хиляди на брой. Нашите ще бъдат поне милион. Все пак словото ни е много по-развито. Направо си е древно в сравнение с британското. За тях думата "образ" е "image". Целият им живот е една картина или както казва техния Шекспир - "...театър". А, за нас си беше 5 века клане и насилие. И те не си мръднаха пръста. Все пак нали и те са християни като нас.
61
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Задължително референдум за членството ни в НАТО и ЕС ,нали все тая пуста (демокрация) им е в устата на нашенските политици ,социолози и всякакви медийни (разбирачи ) на всичко,е ми като претендират да са такива да докажат ,като инициират референдум за членството ни в ЕС и НАТО,,това е демокрацията нали глас народен ,глас божи .защо толкова ги е страх от народно допитване
60
4
 
19
 
! Отговори
SeishinBG преди 10 години
До Evalla OsmanЖал ми е за теб... По-малоумно мнение скоро не бях чел!
59
42
 
6
 
! Отговори
Evalla Osman преди 10 години
Защо изобщо сте в този ЕС, след като не ви харесва? А нали виждате че и те не са умрели никак за вас? БГ трябваше да се насочи към Русия, защото западния манталитет е чужд на тоя народец с предимно леви посерковски възгледи. Вижте им англофобията, седнали *** да плюят световната люлка на демокрацията... Кво да се занимаваш с такива... А при Путин ще ви уважават, и петролец по-евтино... Сменяйте курса, шматки червени такива с мозък на ***...
58
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Гошо...ТъпотоНе можаха да свикнат с тъповци като тоя...
57
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Къде е лицемерието? Ние можем да работим там, както и те тук (ако искат). Какво общо има земята?
56
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо не престанете да ни занимавате с тези селяни с претенции?
55
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво изобщо го цитирате този вестник "Сън", той е нещо като нашия "Шок".
54
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ИНГИЛИЗИТЕ ИЗСКОНЕН ВРАГ НА БГ ЗАЩИТАВАЛИЯ НАВРЕМЕТО ЯРОСТНО ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ СРЕЩУ НАС И ДНЕС НЕ ПРЕСТАВАТ ДА НИ УНИЖАВАТ С ТАЗИ КАМПАНИЯ НАПОСЛЕДЪК ЗА ИМИГРАЦИЯ НА БЪЛГАРИ КЪМ UK ,НО СЕ УСЕТИХА,ЧЕ СЪС СМЯНАТА НА МАГНИТНИТЕ ПОЛЮСИ И ПРОМЯНА В ГЪЛФСТРИМ ,АНГЛИЯ СЪВСЕМ СКОРО ЩЕ Е ПОД ВОДА И СЕ СЕТИХА ИЗВЕДНЪЖ ,ЧЕ ТРЯБВА ДА СИ ТЪРСЯТ НОВА ТЕРИТОРИЯ И КАКВО,АМИ В (ЛОШАТА) БЪЛГАРИЯ ИСКАТ ДА НИ ИЗКУПВАТ ЗЕМЯТА ЗА ДА СИ СПАСЯТ ЗАДНИЦИТЕ
53
2
 
31
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Англичаните в момента не...купуват,а продават имотите си в Кривунделово.Не можаха да свикнат на горската...тишина,гълъбите,петлите,прасетата,овцете,киселото мляко,грозданката,шарената сланинка,червеното вино,лютите чушлета,мусаката по кривунделски,пълненото агне по...чобански,погачите месени на ръка,кривунделските криви и затревени улички,ревящите магарета и псуващите политиците ни в...хоремага, кривунделци.Приятен ви...път.
52
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма проблем,аз продавам,1 декар40000евро,заповядайте.
51
3
 
37
 
! Отговори
НБУ преди 10 години
Точно пък англичаните да ни обвнияват в лицемерие ... Всяка една държава, която е подписала договора си за присъединяване е подписала, че се присъединява в "Евро Зоната", англичаните още си стоят с тяхната си валута. Англичаните само взимат облагите от това да си в ЕС и не дават нищо от тяхна страна. Точно те трябва най-много да си мълчът. Ама няма един депутат от нашите, който да излезе и да защити нашите интереси, да държи сметка за това как ни обвиняват наглите англичани...
50
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Земята е свещена.
49
9
 
35
 
! Отговори
Granatomet преди 10 години
А нас някой питал ли ни е дали искаме да сме в Еврейския им съюз?
48
3
 
40
 
! Отговори
*** преди 10 години
Няма вечни приятели - има вечни интереси. ЧърчилА и Великобритания никога не е била сред приятелските държави.
47
4
 
45
 
! Отговори
Дончо преди 10 години
Гадни обратни тикви!Винаги са ни мразели и са печелили от нас дори през турското робство!/и Ботев и Левски са писали за алчните банкери още тогава/.Каквото искаме това ще си пра-виме със земята!
46
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Принципно наистина нарушаваме договора. Супер, предлагам да го развалим тоя договор направо, и без това сме последната дупка на кавала в тоя ЕС. Не знам какво търсим още там.. Ама това си е лично мнение де. А английските *** както винаги лазят по нервите. Що ли не се учудвам..