Критикуват Камерън за изказването му за притока на българи

Недоволството е и сред лейбъристите, и сред консерваторите
Обновена: 30 яну 2014 15:02 | 28 яну 2014 11:14, Елка Василева
9
Критикуват Камерън за изказването му за притока на българи
Дейвид Камерън. Снимка: архив, Reuters

Изявлението на британския премиер Дейвид Камерън от вчера, че притокът на имигранти от България и Румъния след 1 януари е "в границите на разумното", и признанието му няколко часа по-късно, че не разполага с конкретна статистика за това, предизвика буря от критики както сред лейбъристите, така и сред консерваторите, става ясно от днешната британска преса.

"Мирър" излиза със заглавие "Гражданска война в редиците на торите, премиерът е критикуван заради липса на факти". "Експрес" коментира, че имиграцията от другите страни членки на ЕС не засяга само България и Румъния, но и цялата вълна от пришълци от загиващите икономики в Източна Европа. "Премиерът не само не е в състояние да контролира количеството на имигрантите от ЕС, но и тяхното качество", подчертава изданието. "По-радикалните лидери на торите като например госпожа Тачър щяха бързо да разберат, че параметрите трябва да се променят", се заключава в публикацията и се казва, че решението на проблема е излизането на Великобритания от ЕС.

Още по темата

"Ивнинг стандард" съобщава, че Камерън е предизвикал възмущение и сред лейбъристите, като е представил непроверена информация в опит да подсигури предстоящото в четвъртък гласуване на законопроекта за имиграцията. Шестима бивши министри от Лейбъристката партия, сред които бившият вътрешен министър Дейвид Блънкет, се присъединиха към близо 100-те консерватори, настояващи за допълнително затягане на мерките срещу имигрантите, съобщава изданието.

Скандалът на Острова получи отзвук и в Германия, където притокът на бедни имигранти от Източна Европа също е причина за ожесточени политически дебати. Авторитетният "Франкфуртер алгемайне цайтунг" коментира, че до момента не е ясно колко далеч са готови да стигнат разбунтувалите се британски консерватори. По темата за бедните имигранти "Ди Велт" съобщава, че федералното правителство ще окаже финансова помощ на градовете, където проблемът с мизерстващите имигранти е най-остър.

В Швейцария, където до края на май правителството трябва да реши дали българите и румънците ще получат пълна свобода на движение, продължават да следят внимателно как се развиват дебатите в Германия. "Нойе цюрихер цайтунг" коментира, че Германия има проблеми с това, че се превърнала в магнит за търсещите работа от цяла Европа. "Германия отново се превърна в имигрантска държава", отбелязва изданието, посочвайки, че фактически проблемите с бедните имигранти са съсредоточени само в няколко големи града на Федералната република, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Kat преди 10 години
Az ucha tuk v UK pri tazi napivashta se sgan i shte kaja edno Shotlandia niama da stane nezavisima nikuv shans vtoro triabva da pazim stranata si i nie da ne stanem "multikulturna" strana demek ciganoria s negri i arabi zashtoto sme na tozi put.No te go zaslujavat zashtoto sa gi ograbili i sa im vzeli bogatstvata no nie ne sme i ne zaslujavame da stanem internacionalno geto s cherni i arabi
8
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
??? според вас колко време трябва на Англия след като се махне от ЕС да си преподпише договорите с всики "бели" страни от западна европа??? така хем ще си е извън ЕС, ще ви удари една дебела греда по главата на идващите пришълци но ще си е в ЕС на практика.Аз им давам около 4-6 работни дни след излизането всички спогодби и документи ще бъдат преподписаи но САМО с белите страни от западна европаи пак ще са си в ЕС ама стария ЕС истинския ЕСпоздрави от Сидни Ав$тралия
7
0
 
2
 
! Отговори
Ха-ха преди 10 години
Камъран!!! Бита карта си, и..диоте, но защо повлече крак на мигрантите по целия свят. Даваш идеи и на немците, а те имат тежко минало, .атите затягат хомота и няма мърдане.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
38 процента са за независимост на Шотландия 44 са против, но до октомвир нещата ще се променят, особено като се има предивид че за другата година е насрочен рефрендум за напупскане наБританциет на ЕС
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
те *** там бунт, след бунт правят опожариха Лондон - ние сме виновни. да си стегнат
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
да му помоган наКамерън - за 15 дни - 24 румънци. страшен потоп.Такъв слаб премиер не са имали от времето на Мейджър.
3
0
 
12
 
! Отговори
ha ha преди 10 години
Тя и икономиката на Ирландия загива, от 2008 до сега около 400 000 ирландци са се изнесли, от които около 20 000 са в англия, ама за това не се говори, само ние сме им като трън в очите, защото нашите политици не си защитават правата на гражданите извън страната. ( те тези които са в Бг, не ги интересуват какво остава за тези извън)
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
bil sam v London mnog Afrikanzi ,pakistanzi,indiizi,bangladeschzi ne e hubavo
1
0
 
16
 
! Отговори
Dublin преди 10 години
от загиващите икономики в Източна Европа...no comment