ЕС готов с нов пакет от санкции срещу Русия

Те ще засегнат по-дълбоко руската икономика и активи
Обновена: 19 апр 2014 12:58 | 19 апр 2014 11:00, Камелия Цветанова
270
ЕС готов с нов пакет от санкции срещу Русия
снимка: Ройтерс

Европейският съюз вече е подготвил нов пакет от санкции срещу Русия. Това съобщи в интервю за полско радио европейският комисар по бюджета Януш Левандовски, предаде ИТАР-ТАСС.

Още по темата
Европа трябва внимателно да следи развитието на ситуацията в Украйна и да обмисля възможността от въвеждане на нови санкции, каза вчера Левандовски и добави, че вече има готовност за такива санкции.

Те ще засегнат по-дълбоко руската икономика и активи, каза еврокомисарят, но подчерта, че още няма право да говори за тях. "Така или иначе, по-добре би било да минем без санкции, защото Европа излиза от криза и всеки натиск върху икономически интереси усложнява този процес", заяви Левандовски.

Брюксел прави всичко възможно още в началото на май към Украйна да тръгнат първите средства от макроикономическата помощ на ЕС за Киев, възлизаща общо към 1 милиард и 610 милиона евро, каза еврокомисарят. Възможно е през май-юни на Украйна да бъдат отпуснати и пари по линия на политиката на добросъседство, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още по темата: РусияЕСсанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Струва ми се, че ЕС забравя, че Украйна не е в съюза, НАТО забравя, че Украйна не е в съюза, САЩ забравя, че няма нищо общо с Украйна. След десетилетия нищоправене по въпроса с Украйна, тези клоуни изведнъж се сетиха за украинския народ, демокрацията и бъдещето на Украйна.
28
7
 
19
 
! Отговори
дасдс преди 10 години
Европгейовете и САЩ да се готвят за студ в зимата
27
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бумеранга "Крим" се завръща !
26
4
 
21
 
! Отговори
но комент преди 10 години
С какво Полша е толкова важна в ЕС, та и санкции да налага?пановете ще си получат санкциите от Москва в най-скоро време.Освен прасета да гледат, друго не могат, да си ги ядят сами сега!Защо една Финландия не иска санкции бе ,*** полски?
25
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕС готов с нов пакет от санкции срещу РусияХАХАХААМА ЗАГЛАВИЕТО Е ГРЕШНО .ЕС ПОД НАТИСКА НА САЩ ИЗФАБРИКУВАХА НОВ ПАКЕТ С ЛЪЖЛИВИ САНКЦИИ .
24
3
 
21
 
! Отговори
Русофил преди 10 години
Тия смешници не се спряха. Айде бе Володя, какво чакаш? Влизай в Украйна и разтуряй седянката, че и ние тука чакаме......
23
3
 
17
 
! Отговори
дядо преди 10 години
@25,на 14 май тази година Русия и Китай разписват и започват точно този тръбопровод!
22
2
 
28
 
! Отговори
но комент преди 10 години
Мръсните полски животни!Трябвало руснаците да спрат настъплението и да ги оставят още няколко месеца в ръцете на Хитлер, да ги довърши!рано или късно пак ще ги газят германците, но този път русия няма да ги освобождава!Видяха 1939 та колко им помогна Запада- стоеше и гледаше как германците разстрелват поляците като кучета, без да мръдне и пръста си.Сега пак против Русия лаят ,гадовете!
21
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До путинофилите: Не се дръжте като ощипани ученички !
20
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До бугаризми на кубКитай също ще купува газ от русия
19
2
 
26
 
! Отговори
Алов преди 10 години
ЕС могат само да затворят пръдня в шише.Друго не могат.
18
1
 
16
 
! Отговори
оа преди 10 години
Всеки може да слага санкции, а пари някой дава ли им за да ги управлява нито нато нито ес са им дали една стотинка официално!!!!Докараха ги до война а според вас не ли войната за транзита на газ!!!
17
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само плашат руснаците да изменят на Путин и той да измени на Русия.
16
4
 
28
 
! Отговори
Тя чака,действайте преди 10 години
Русия чака с нетърпение санкциите!! Кога най-после ще и ги наложат та и тя да си наложи своите санкции. Цял свят твърди че не се бои от руските санкции.Ами хайде тогава когато не се боят да и наложат да видим какви ще са последиците и за нас и за Русия....
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 8: Трябва да си много загубен щом още не си разбрал защо Путин не спира доставките на газ за ЕС!...толкова много се изписа за това.
14
3
 
11
 
! Отговори
НЕ Е СБОГУМ преди 10 години
Неграмотнико, а С БОГОМ ЮЖЕН ПОТОК!
13
7
 
36
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
до 7Поляка винаги е бил мръсно долно неблагодарно животно. Винаги е мразило Русия, даже и като ги освободи от Хитлер и лагерите на Химлер където им стопиха генофонда на 20%.
12
5
 
32
 
! Отговори
Юли преди 10 години
САЩ дълго време бяха единствени на върха и заживяха като властелини на света - раздават правосъдие, налагат санкции, заповядват как да живеят хората в пустините и джунглите. За НАТО няма сухопътна война (виетнамците ги убиваха яко) и сега си пускат бомбите отгоре. И каква демокрация налагат с бомби? Убиват мирни граждани и навсякъде положението става по-лошо! Животът в Украйна не беше добър, но НАТО го направи АД!!! Но Русия не е Либия, Сирия, Ирак, Афганистан.
11
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия само да затворят кранчето с газта и Европа ще угасне.Това особенно се отнася за България.Так что поживем, увидим.
10
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименЮжен поток ще има а *** ще прави *** на работниците в обедните почивки :)