Целта на Путин - пълен контрол над Украйна, сигурен е Барозу

"И Русия е зависима от Европа - плащаме за газ навреме с едри банкноти“
Обновена: 30 апр 2014 21:35 | 30 апр 2014 21:30, Веселина Йорданова
327
Целта на Путин - пълен контрол над Украйна, сигурен е Барозу
Жозе Барозу. Снимка: архив, Ройтерс

Целта на руския президент Владимир Путин, когото Киев и Западът обвиняват в организиране на проруски бунт в Източна Украйна, е да установи пълен контрол над Украйна.

Това заяви във Вашингтон председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, цитиран от Франс прес.

Още по темата
"Нямам никакви съмнения, че целта на Путин е да има пълен контрол над Украйна. Не казвам, че целта му е непременно да окупира цялата страна, а да има пълния контрол над нея", каза Барозу в реч пред Атлантическия съвет, мозъчен тръст за трансатлантическите отношения.

"Всъщност той самият ми го каза. Многократно каза, че независима Украйна е творение на Запада", каза Барозу, според когото Украйна е от ключово значение за руския проект за Митнически съюз, който Москва иска да създаде със съседите си.

Емоционално и интелектуално "руските управници, очевидно и президентът Путин, не са приели независимостта на Украйна и смятат, че тя трябва да е част от Русия", заяви Барозу.

Приетите от САЩ и ЕС санкции имат за цел да покажат, че ще има тежки последици за Русия, ако тя продължи да дестабилизира Украйна, посочи той.

Редица наблюдатели смятат, че липсата на единство в ЕС пречи на приемането на по-строги санкции срещу Русия, но според Барозу ЕС прави много.

"Каквото и да правим, санкциите ни ще имат по-силно въздействие от тези на САЩ, по простата причина, че сме най-големият търговски партньор на Русия", изтъкна председателят на Европейската комисия.

По повод руските заплахи да се спрат доставките на природен газ към Украйна, което може да затрудни доставките за ЕС, Барозу припомни, че и Русия е зависима от ЕС.

"Вярно е, че някои от нашите страни членки са зависими от газа, но и Русия е силно зависима от Европа, защото сме много добър клиент, който плаща навреме с едри банкноти", заяви Барозу.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 200А зъм ерген бе смотняк ....Турция се пише с главна буква ..щото е държава която трябва да се уважава ...както Русия и Германия ......Баща ми е месар и ако му го навреш ...в устата на кайма ша го извадиш ....
130
4
 
6
 
! Отговори
майорски преди 10 години
Аз питам едно ...каде саобещаните милярди за Украйна ..Барозо..каде са милярдите Ако искаш да имаш нещо трябва да си платиш ...Путин даде 3 милярда ноември .... а вие господа Гейове
129
2
 
8
 
! Отговори
КрaсиГ. преди 10 години
Ивaне нямa тaкaвa прикaзкa че 80% от нaселението одобрявaт ПУТИН. ТЕ ГО БОГОТВОРЯТ- зaщото е истински държaвник.
128
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всъщност Путин иска цяла Европа.И може да успее само ако европейците сме разединени.ЕС + САЩ трябва да сгазят Путин, иначе той нас ще пороби.
127
5
 
7
 
! Отговори
men преди 10 години
Борозу, антигерой ЕССР -> бесилка и за него и за монти и за ван ромпопопопой и за всичките ционистки *** та чак до нашите от станишев, през *** че до расим, първанов, царчето, паси, куневица и двамата гаргамеловци и целия им слугинаж.
126
2
 
6
 
! Отговори
men преди 10 години
костенурката нинджа и тя иска парче от тортичката. няма баце, пълни аматьори сте с ционистките ти хендлъри, влад ви изработи като турчэщ се *** българската социална система.
125
6
 
11
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 10 години
Путин - герой С.С.С.Р !!!
124
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САЩ ако можеха да ударят Иран да са го направили. А не го правят защото ще имат много загуби. Иран има много съвременно ПВО и това плаши САЩ. По голям агресор от тия американци няма. Хората си мислеха че хитлер бил злодей, да ама САЩ са по голямо зло. Къде не се намесиха, кое не сасипаха!
123
2
 
10
 
! Отговори
мълчание за Сирия преди 10 години
Сирия се бори с международни терористи,побеждава един вид,нито думи за зверствата на тези срещу които се бие Сирийската армия,разпъване на кръст на хора публикувано в Дейли мейл между други.Ако тези терористи победят и Путин се елиминира това чака света и християните по-специално,Асад каза-западните лидери да се готвят.Снимките са за 18+.dailymail.co.uk/news/article-2616694/Horrifying-scenes-Syria-Islamic-extremists-CRUCIFY-two-fighting-against-Muslims.html
122
1
 
7
 
! Отговори
,. преди 10 години
Бърза се защото от Сирия почти цялото химическо оръжие е изнесено следователно е време да се задейства план Б защото Сирия е пречка да се нападне Иран,а Путин е пречка да се нападне Сирия.Cui bono?План Б е разбира се една голяма лъжа,която остава да видим или т.нар.фалшив флаг.
121
6
 
14
 
! Отговори
Дени преди 10 години
Народа на Украйна трябва да бъде оставен да избере сам . Ние Българите , имахме ли право на избор преди да бъдеме приети в НАТО И ЕС ? И до кога ще продължи експанзията на ЕС И НАТО ?
120
3
 
13
 
! Отговори
Целта на Баросо... преди 10 години
А целта на Баросо са лъжи,лъжи и пак лъжи,хем плитки и прозрачни.Плюли сте си в устата всичките слуги на антихриста.Да кажем истината-Русия си взе Крим след терористичен снайперистки преврат в Киев от предатели на Украйна и продали се псевдонационалисти,след демократичен референдум и без кръв.Сега прецаканите революционери 1917г.тип неотроцкисти тласкат Украйна към гражданска война защото единствената цел на кукловодите им беше да се вземат базите в Крим и да се назначо проционистко правителство.
119
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 107 .Кои сте вие дето ще превземете РУСИЯ. Aлоо кaлмук някогa и нaполеон и хитлер сa сеопитaли нaли ?И в моментa сaмо се зъбaт и usa i eu но не им стискa.Дa превземеш Р У С И Я е всеедно дa се опитaш дa зaпaлиш С Л Ъ Н Ц Е Т О. СЪБУДЕТЕ СЕ.!!!!!УСПA ВИ ТОЗИ ,eu тa сте нaпрaво в буднa комa!!!!
118
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Целта на Путин - пълен контрол над Украйна, сигурен е Барозу"А вашата цел не е ли същата бе Барозу? А, не чакай, вие се борехте за "свободата" на Украйна и изобщо не искахте да я присъедините, нали така? :)
117
4
 
25
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 10 години
Прочетох с голямо внимание статията под портрета на Барозо и намирам,че тя е и едно самопризнание,че всичко това ,което говори за Русия, с двойна сила се отнася за ЕС и неговият подстрекател-САЩ.Да си спомним;Алжир, ами Либия, ами Ирак ,ами Афганистан, ами Иран, ами Югославия,,Ами Фолкленските острови, ами сега Киевска Рус- Корея,. Виетнам. Как ти се струва всичко изброено,господин Барозо.Плаче за нов Нюрнберг.
116
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Целта на Путин - пълен контрол над Украйна, сигурен е Барозу"Да не забравяме, че това е целта и на ЕС. ;)После както в нашия случай, ще нарича територията на Украйна- територия на ЕС.
115
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Целта на Путин - пълен контрол над Украйна, сигурен е Барозу"Това по телефона ли ти го каза, или си пречупваш фактите през твоята призма?
114
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей тоя Барозу голям разбирач, коя държава е независима в ЕС.
113
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До анонимен 157Съгласен съм за еднополовите двойки. Това е страхотно решение на проблема, вместо да се насилват гейовете да отглеждат нежелани деца. По-хубаво всеки, който има наклонности да е гей, да си остане гей, няма нищо лошо в това.
112
11
 
4
 
! Отговори
Adam1966 преди 10 години
Като е тръгнало на вицове ето един ! Швейцария е много притеснена от Русия ! Нямала вече свободни банкови трезори за да събере парите на руските олигарси ! В последните дни трезорите направо се пръскали по шевовете ! не се издържало вече а се очаквало скоро притока да се увеличи !Помолили са руснаците да изпращат само 1000$ банкноти !Помолили Путин да не плаши толкова олигарсите !