Руски вицепремиер и шефът на генщаба в "черния" списък на ЕС

ЕС обяви имената на 15 руснаци, срещу които са наложени санкции
Обновена: 29 апр 2014 12:44 | 29 апр 2014 12:44, Елка Василева
21
Руски вицепремиер и шефът на генщаба в "черния" списък на ЕС
Снимка: архив, Reuters

Официалният бюлетин на Европейския съюз обнародва имената на още 15 руснаци, срещу които са въведени санкции като замразяване на активи и забрана за влизане на територията на съюза, предаде ИТАР-ТАСС.

Още по темата

В списъка са вицепремиерът на Русия Дмитрий Козак, заместник-председателят на Държавната дума Людмила Швецова, началникът на генералния щаб на въоръжените сили на Русия Валерий Герасимов, заместник-председателят на Държавната дума Сергей Неверов и началникът на Главното разузнавателно управление на руската армия Игор Сергун.

Санкциите влизат в сила от днес.

Така общо в европейския "черен списък" вече има 48 руснаци, на които са наложени санкции заради кризата в Украйна.

На всички тях се забранява до ноември достъп до територията на ЕС, а банковите им сметки подлежат на замразяване, ако се намират в европейски банки.

На 17 март ЕС въведе санкции срещу 21 руснаци заради Крим и Украйна. Сред тях имаше 8 представители на ръководството на Крим, 10 руски парламентаристи и 3 високопоставени военни.

На 21 март ЕС разшири списъка и включи в него още 12 руски граждани, сред които и вицепремиера Дмитрий Рогозин, председателя на Държавната дума Сергей Наришкин и председателя на Съвета на федерациите Валентина Матвиенко, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: РусияЕСсанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Suisse преди 10 години
Парите са едни обикновени числа, в едно ши...но счетоводство. Най ценни са ресурси, тех. възможности, земя и най вече хората. Освен това фирмите държат малък процент от авоарите си в банкови сметки, понеже е неизгодно. Ако тези санкции засягат само cash, то тези санкции са просто...***.
16
0
 
3
 
! Отговори
мишкин преди 10 години
Не отива на добре ходех на Ялта при мой приятел Руснак а снощи говорихме по скайп казва че този сезон е провален няма вода спират ни позтояно тока е кой ще дойде на море
15
2
 
17
 
! Отговори
ЛГТГТГТГП преди 10 години
ЕС съвсем стана *** на САЩ, отвращение и смрад от този перверзен, терористичен Запад, въобще не ги интересува какво става в Украйна, единствено ги интересува да унищожат Русия защото тя остава независима от западната мръсотия.
14
2
 
6
 
! Отговори
Nemo преди 10 години
Na tazi snimka se vijda sgradata na evropeiskata komisiq v Briuksel. Vijte kolko vnoshitelna i golqma e.Predstavete si kolko ofisi ima vutre i kolko slujiteli obshto se "izhranvat" tam sus zaplati ot 8000 Evrodo 25000 Evro mesechno na gurba na evropeiskiq danukoplatec ,za da se chudqt kakvi pravila i directivi da tvorqt vkliuchitelno i sankcii. Pulno razhishtenie na sredstva.
13
1
 
13
 
! Отговори
jane преди 10 години
А ако са в офшорки (пък ако не са ще идат), то европейските санкции не ги засягат, и Англия продължава да печели от въпросните зони, а ЕС продължава да потъва. Има нещо самоубийствено в европейските лидери тия дни. Ако аз бях на Путин, щях да измисля някое техническо проблемче в Украйна, да врътна кранчето и да им гледам сеирът няколко месеца. И като клекне немската индустрия, внезапно всички ще се почувстват много склонни към преговори. Само дето тогава, руският газ може и да е в Китай.
12
1
 
11
 
! Отговори
jane преди 10 години
Брей тази Европа. Прави всичко възможно да върне руските пари в Русия. Хубаво, замразили са на 20-30 човека парите и на няколко компании. Какво според вас ще направят останалите стотици милионери и милиардери в Русия? Ще си изтеглят паричките от европ. и америк. банки и ще си ги инвестират в Русия или Китай. Кой губи от това? Ми май ,че ние. Да наложат и забрана за визи за всички руснаци, така че ЕС да загуби още Н милиард от туризъм. И така. Но предполагам, че повечето руски пари са в офшорки.
11
1
 
15
 
! Отговори
2 преди 10 години
Уау, какъв само двоен стандарт! Защо не сложат в този списък Абрамович например. Или руските пари, пък било то и неясно как придобити нямат мирис?!
10
1
 
11
 
! Отговори
НА ШЕФА НА ГРУ преди 10 години
му забранили достъпа до ЕВРОПАТА. Е ТЕ ТОВА БЕШЕ НАЙГОЛЕМИЯ ВИЦ, сътворен от ГЪЗИРОЗО
9
5
 
7
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 10 години
До АнонименБаси, не знам как е в Русия но мойте американски акции спадат с всяко налагане на санкции. Да*ба тъпите американци, защо се доверих на тая пирамида САЩ и си купих техни акции. Даса *ба в главата проста.АМИ КУПУВАЙ СИ руски АКЦИИ И СИ ДРЪЖ ПАРИТЕ В руски банки ! " ВЕДНАГА ЩЕ УСЕТИШ ПОЛЗАТА " !
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма ли да включат в тоя списък мадурко стойнов и оня с бмв кюмюнджиев ли беше?
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Баси, не знам как е в Русия но мойте американски акции спадат с всяко налагане на санкции. Да*ба тъпите американци, защо се доверих на тая пирамида САЩ и си купих техни акции. Даса *ба в главата проста.
6
17
 
8
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 10 години
АБЕ ТЕЯ *** РУСКИ ЗАЩО НЕ СИ ДЪРЖАТ ПАРИТЕ В русия ,В ТЕХНИТЕ СИ БАНКИ ,НАЛИ СА МНОГО НАПРЕД И РАЗВИТИ ?! МАЙ НАМАТ ДОВЕРИЕ НА ПОДНИТЕ СИ БАНКИ ?! ПАЛЯЧОВЦИ !
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До До 2колко си наивен отдавна са в американските банки и в офшорките
4
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Блокирането на чужди авоари само по себе си е престъпление.Европейските банки крадат и се обагатяват за чужда сметка на ви демокрация.
3
9
 
10
 
! Отговори
До 2 преди 10 години
Ще отидат, но ако им дадат парите, а те няма да им ги дадат, ще блокират милионите им $ и мужиците остават на сух режим, колко жалко за крадените пари!
2
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако не са в ЕС банки , ще отидат в други банки !ЕС , започва да губи !
1
2
 
16
 
! Отговори
санкциониран преди 10 години
парите отдавна американците с радост ни ги приеха в техните банки а ви изпързаляха да ни налагате финансови санкции