Барозу: "Южен поток" да отговаря на законите на ЕС

"ЕС трябва да говори и действа като един, включително с доставчиците"
Обновена: 4 юни 2014 19:14 | 4 юни 2014 18:58,
118
Барозу: "Южен поток" да отговаря на законите на ЕС

Председателят на Европейската комисия Жозе Барозу заяви, че ЕК е открила наказателна процедура срещу България заради "Южен поток" и ще направи същото и срещу други държави от ЕС, ако не спазват правилата в Общността.

Повишаването на сигурността на енергийните доставки за ЕС е наша основна цел от години. Миналата седмица ЕК предложи амбициозна стратегия за европейската енергийна сигурност, която очакваме да бъде обсъдена и приета до края на месеца от държавните и правителствените ръководители на ЕС, отбеляза той.

ЕК ще направи така, че всички енергийни инфраструктурни проекти в ЕС, като "Южен поток", да отговорят напълно на законодателството на Общността в областта на енергетиката, конкуренцията, обществените поръчки. Току-що открихме наказателна процедура срещу България, което показва твърдата ни решимост. Ще бъдат предприети процедури и срещу други държави, ако не успеят да отстранят препятствията пред прилагането на европейското законодателство в областта на вътрешния пазар, допълни Барозу.

Още по темата

ЕС трябва да говори и действа като един, включително с доставчиците. Да се оставим да бъдем разделени е против интересите на собствените ни държави и вреди на вътрешния пазар, заяви председателят на ЕК.

Енергийната сигурност на Украйна е приоритет за нас. Според нас енергията не трябва да бъде използвана като политическо оръжие. Срещата на Г-7 трябва да излъчи твърдо послание и да убеди Русия да остави това оръжие, допълни председателят на комисията на пресконференция, часове преди началото на срещата на държавните и правителствените ръководители на САЩ, Япония, Германия, Франция, Великобритания, Италия и Канада в Брюксел.

Това ще бъде първата извънредна среща на Г-7 в Брюксел. Срещата трябваше първоначално да се състои в Сочи във формат Г-8 и с участието на Русия, но руската страна бе отстранена от форума заради действията й в Украйна.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България до момента е имала само един истински държавник и това е Тодор Живков Всичко след него за дребни ингели, гладни за власт и малко ТВ слава.
35
6
 
18
 
! Отговори
Peshonizer преди 9 години
"Повишаването на сигурността на енергийните доставки за ЕС е наша основна цел от години"И я реализираме чрез понижаването на сигурността, поддържайки вноса през дебилната Украйна... Тоя да се скрие, че да не му личи какъв е ***.
34
24
 
8
 
! Отговори
От ЮАР преди 9 години
Само Европа може да ни спаси от комунистите-олигарси и от дългата ръка на Москва, заради която България е най-мизерната страна на Европа! Няма нито една страна в света постигнала богатство и благополучие при близост с Русия. Нито една в цялата история! Всички, които са близки с Русия пропадат. Заради руската пета колона в България, заплатите са мизерни. Заради руските ***, станали олигарси се съсипа страната. Ако бяхме със Запада, досега да сме една хубава европейска страна. Мислете!
33
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз съм ЗА газопровода, НО при условие, че може да доставяме НАШ газ по него, А НЕ само да пълниме джобовете на *утин! Така, че нека да го спират, при тези обстоятелства подкрепям прекратяването на строежа.
32
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BAROZU SKORO SHTE IDE NA FTISHKATA SI KONCHITINA,
31
7
 
11
 
! Отговори
народа ще реши преди 9 години
Е, сега е момента *** да сдадат.Януари догодина озъбената тиква на Боко ще плаши гаргите от некой желязо край АМ Тракия.
30
3
 
11
 
! Отговори
дедо Пурко преди 9 години
Море де тояга дееее! Яз ако съм Путин ке ви прая цената на газта десеторна та да ви видя как ке преживявате!Кога ви е широко около врата врещите до бога като болни кози ама ке ви турят капата щото омръзнахте на цел свят .
29
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както вече казах свалям шапка на САЩ. Голям номер изиграха на Европа. Надъхаха всички с глупости за равенство и т.н и вместо да се занимават с всеки европейски балък отделно и т.н командват цялата европейска *** от едно място. Е ми евала на тях
28
3
 
29
 
! Отговори
USSR преди 9 години
Барозу иска да не строи Южен поток заради Украйна която в момента иска да премахне условието от договора с Русия да не може да експортира газ от Русия към други държави , те и затова украйнците шантижарт руснаците и искат 268 долара за 1000 м3 газ за да продават след това на "братска" България и други държави по 400-500 долара . И чий интереси защитават тези брюкселски зелки ? Интересите на държава която е в техния съюз или интересите на държава която е извън ЕС . Брюкселски мошенци .
27
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Незабавен референдум за излизане от еврокочината!
26
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** фашистка твар!
25
1
 
12
 
! Отговори
Alex преди 9 години
Става ясно, че 3-тия енер пакет бетонира статуквото и е създаден за да няма повече газопроводи в ЕС
24
2
 
24
 
! Отговори
Пишман европеец преди 9 години
Барозу да го ду.ха !
23
2
 
7
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
До МРАВКА И ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ СА МНОГО ТОЧНИ, СЪЩОТО ГО МИСЛЯ И АЗ , А ЗА МИНУСИТЕ И ПЛЮСОВЕТЕ -ПРАВО НА ИЗБОР И МНЕНИЕ НА ВСЕКИ ЕДИН ОТ КОМЕНТИРАЩИТЕ. ТОВА ДА НИ Е ПРОБЛЕМА- МИНУСИТЕ.
22
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Енергийната сигурност на Украйна е приоритет за нас"Абе нали уж нашата енергийна сигурност ви беше приоритет и затова спъвате проекта? Или енергийната сигурност на Украйна, която настоява да спрете Южен поток ви е по-приоритена? Ей португалски ***, пикая ти номерата!
21
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо му няма на южен поток, същия ще е, при същите правила като северен. Или за вас може, но за южна Европа не може?!?!!!
20
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не г-н Барозу, Вие сте в нарушение, когато си изравните отношението към всички страни членки тогава трябва първо да ни ПИТАТЕ и въз основа и на НАШЕТО мнение да градите обща позиция, а не да налагате своята!
19
4
 
16
 
! Отговори
USSR преди 9 години
Еми да строят "Набутко" и да си купуват газ от където си искат и да си транзитират , а не на чужд гръб вода да носят .Тарикатски брюкселски зелки с американско ГМО .)))
18
6
 
25
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
ТОЯ *** СИ ЗАМИНАВА НА 1 НОЕМ ВРИ НО ПРЕДИ ТОВА ЗАРАБОТВА ДОКРАЙ ПОСЛЕДНИТЕ СИ ЦЕНТОВЕ ОТ ЗАДОКЕАНСКИТЕ ГОСПОДАРИ. ДОБРЕ ПОНЕ ЧЕ ОТ ПОВЕЧЕТО ЕВРОПЕЙСКИ СТРАНИ ВЛИЗАТ КЪДЕ КЪДЕ ПО-УМНИ ОТ ТОЗИ ЙОДОДЕФИЦИТ В ЕВРОПАРЛАМЕНТА ТА ДА ИМА МАЛКО ОПОЗИЦИЯ И ТАМ.
17
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Барозу, не разбрах колко евро съфинансиране ще дадете за Южен поток, за да казвате кой и колко ще ползва тръбата? Нула евро? Еми...