България може да вземе важен пост в бъдещата ЕК

Станишев и Кристалина Георгиева с шанс да поемат външната политика
3 юли 2014 07:00,
81
България може да вземе важен пост в бъдещата ЕК
Сергей Станишев Снимка: архив, БТА

България може да получи важен пост в бъдещата Европейска комисия, твърди на първа страница "24 часа".

Една от версиите е това да е този на върховен представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиките на сигурност.

Вчера френски журналист отново лансира версията за Кристалина Георгиева, като се изтъкват личните й качества.

Според премиера Пламен Орешарски българският комисар ще бъде излъчен на 16 юли от него. Има много спекулации, че може да бъде издигнат Сергей Станишев.

Логично е при широката коалиция между леви и десни, която се образува, и при трудните компромиси между големите ресорът външна политика да се даде на социалист от малките държави. Още повече че Станишев е лидер на ПЕС, отбелязва вестникът.

България остава засега встрани от разпределението на постовете - нямаме нито един зам.-председател на Европейския парламент.

Назначенията на българи там засега са само на Фелиз Хюсменова и Мария Габриел, които са зам.-шефове на групи а Искра Михайлова вероятно ще води комисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
21
 
! Отговори
Бивш член на БСП преди 9 години
Умоляваме Станишев да остане шеф на БСП колкото може по дълго. След закриването на партията ще го изпратим с всенародни тържества където иска.
16
1
 
21
 
! Отговори
НоСтаниШефф преди 9 години
Боже опази! Ако този патологичен лъжец се гласи да представлява EU, късам паспорта си! Срам и Позор за бюрократите в Брюксел!
15
1
 
23
 
! Отговори
duduk преди 9 години
Съсел, не се напъвай, ЕС не е за теб. За теб има само работа в склада със съветски шинели. Основната ти задача е да ги пръскаш с нафталин, за да не ги ядат молците. А Моника ще я пуснем на някой по кадърен е*бател от теб, и без това п*едали като теб си падат по мъже.
14
4
 
11
 
! Отговори
душеприказчици преди 9 години
Видяхме Кристалина колко мисли за България. И ти ще си същия. На Българите им трябва благоденствие, а не мизерията в която ни натикват политиците и олигархията. Така че, хвърляй оставката в БСП-то, вземи си жената и децата и се пръждосай, където ти душичка сака. Държавата ни продължава да тъне все по-надълбоко, те се сетили за постове.
13
2
 
15
 
! Отговори
optimist преди 9 години
Провален политик като Станишев не би трябвало да има претенции за какъвто и да е пост, а следва да си подаде оставката от постовете, които заема... Наглост безгранична!
12
2
 
14
 
! Отговори
Георги преди 9 години
Станишев по-добре хич да не ходи в Брюксел, да хваща самолета за Русия и да се скрие някъде. Пак ще си живее добре. Достатъчно ни излага тук докато беше премиер, сега ще отиде там да ни излага.Този човек трябва да се третира като национален предател. До кога ще го лансират напред назад, само защото баща му е бил голяма работа.Вече на няколко пъти се е доказал като неудачник.
11
0
 
16
 
! Отговори
ined преди 9 години
Голяма полза, СерГея и Сталинка - хвани единия и блъсни другия.А за *** пост няма ли? Примерно отговорник за WC-то.
10
1
 
20
 
! Отговори
питащ преди 9 години
Ми кво стана с ***, той нали ни припищя ушите какъв голям началник, почти най-големия ще е в Европарламента. О извинете забравих, че той само си говори, днес сме република утре монархия, днес е премиер утре президент, трагедия е в главата му, ами тия дето се излъгаха и гласуваха за него те какво имат в главите си.
9
0
 
15
 
! Отговори
www преди 9 години
ДА МОЖЕ - АМА БЕЗ КОМУНИСТИ...
8
1
 
27
 
! Отговори
BB преди 9 години
национален предател-изнесъл 18 пъти секретни документи.На кой господ се кланяш,на кого служиш,защо пре..а народа.Последните избори показаха оценката на твоя политически живот.Нежелан и в собствената си партия-вечния губещ-имай достойнство и си тегли един ...
7
1
 
18
 
! Отговори
BG преди 9 години
Само си представям на събора в Бузлуджа, как заклети комунисти и русофили ще аплодират бурно новия евродепутат или може би еврокомисар :))))Божкеее, каква я мислихме, та каква стана ! Какво ли биха казали дедо Благой и Жоро Тарабата (Георги Димитров) :))))А бе, "железните" комунисти - като сте такива що целувате дупетата на ЕС и САЩ. Я кажете пак евреите като сте антифашисти мразите ли ги или не ги мразите ?!?! Или ги мразите ама не си признавате :)))
6
2
 
26
 
! Отговори
Ааааааа! преди 9 години
Абе няма ли отърване от тоя некадърник?! Като кърлеж се е лепнал за България и не се пуска! Малко поне срам нямаш ли бе, Сергейчо, не разбра ли че никой не те иска?РЯДКО СРЕЩАН НАГЛЕЦ!
5
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
дай Боже и това да стане ,но само не Крестелина георгиева
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо така тъпо и праволинейно се слага знак за равенство между България от една страна и Станишев, Кристалина (или Сталинка) Георгиева от друга?
3
26
 
12
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Станишев ще стане еврокомисар. Тиквата ще управлява отново България. Пак ще убива българите със своя финансов геноцид. Пак ще ни вдига тока на три месеца. Пак ще има милиционерщина. Пак .... ще се палим по улиците. Жалко !
2
8
 
31
 
! Отговори
ФАКТ преди 9 години
САМО КАТО ГО ВИДЯ ТОЗ ,И ЗАПОЧВА ДА МИ СЕ ДРАЙФА !!
1
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Български мафиоти може да вземат важен пост в евромафията. И трябва да сме развълнувани, защото?