Русия иска по-тесни връзки с Приднестровието

Москва: Сближаването на Молдова с ЕС нарушава правата на хората в областта
3 юли 2014 07:21,
29
Русия иска по-тесни връзки с Приднестровието
Дмитрий Рогозин Снимка: БТА

Москва заяви, че по-тясното обвързване на Молдова с Европейския съюз нарушава правата на хората в отцепилата се рускоезична област в бившата съветска република, Приднестровието, предаде Ройтерс.

В Москва руският вицепремиер Дмитрий Рогозин подписа няколко правителствени споразумения с Евгений Шевчук, ръководителят на Приднестровието, което не е признато от нито една страна като независима държава.

"Досега преобладаващата част от стоките, произведени на територията на Приднестровието, бяха предназначени за страните от Европейския съюз", заяви Рогозин, цитиран от Интерфакс и Ройтерс.

"Задачата ни е да създадем условия за пренасочване на произведената в Приднестровието продукция към руските пазари", добави Рогозин, който е и специален пратеник на президента Владимир Путин за Приднестровието.

Руското външно министерство заяви, че подписаните меморандуми обхващат области, сред които производството, търговията, земеделието и транспорта.

Парламентът на Молдова ратифицира днес споразумението за асоцииране с ЕС, което Кишинев подписа на 27 юни заедно с други бивши съветски републики Украйна и Грузия, посочва Ройтерс, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
4
 
! Отговори
мина времето преди 9 години
на Горбачов и Елцин,някои още не могат да разберат.В голямата политика трябва да има баланс,който се постига и с реципрочност.
18
5
 
10
 
! Отговори
Стрела преди 9 години
До всички озлобени драскачи русофоби - Русия е слон, а вие сте невежи, проскубани мъничета, за които има много стари поучителни басни (едва ли са ви известни).
17
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
21-ви НАЙ-ТОЧНО ВИ ГО Е ОПИСАЛ...ДАВАМ НА ЕС НАЙ-МНОГО 3 ГОДИНИ...МИСЛЯ ЧЕ НЯМА ДА ИЗДЪРЖИ ЗАЩОТО РАВНОПРАВНИ ЧЛЕНКИ СМЕ САМО НА ХАРТИЯ...
16
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малии колко драскачи имало тук, и всички познават ситуацията в Молдова. А вие бяхте ли в Приднестровието през 1992 г, когато ТОЧНО в ноща на абитуриентските балове демократичните въоръжени сили на Молдова започнаха просто да убиват обикновени хора?И именно руската армия и генерал Лебед нашамарили и двете страни, че да спре глупостта. Така че престанете с русофобски простотии!
15
1
 
13
 
! Отговори
До обективен преди 9 години
"Ето затова трябва да се прави етническо прочистване! Да не може някакво си *** малцинство да ти се качва на главата! И май не само в Молдова!"Браво, бе, много обективно!Сърбия/в Македония/, Гърция и Турция направиха същото с българите , останали в техните граници и сега България няма проблеми със защита на правата им. Просто там мина етническо прочистване и няма българи.
14
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Смешна, смешна Масква :) Отново среден пръст за руската ***!
13
9
 
7
 
! Отговори
добре де, преди 9 години
"Досега преобладаващата част от стоките, произведени на територията на Приднестровието, бяха предназначени за страните от Европейския съюз".....и как ще стане така ,че хората които търгуват с цивилизования свят ще предпочетат азиатските степи.......има само едно решение....Русия да им даде някакъв преференциален статут, от който иканомиката на Русия ще губи...и в крайна сметка...пак нищо няма да постигнат.
12
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никой не иска руските терористи, световната империя на лото, която вкарва терористи в Украйна. И Молдова им обърна гръб!
11
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не могат да се поберат в кожите си руските ***, че Молдова се откъсва от рсуката коака. Но както и със всичко останало, времето лекува.
10
10
 
12
 
! Отговори
щирлиц преди 9 години
Мда,направо цели ешелони емигранти потеглят на запад,Москва ахаа да обезлюдее,хи-хи!
9
10
 
14
 
! Отговори
не разбира преди 9 години
На практика Русия настъпва малко по малко, разширява територията си! Тихомълком, без кой знае какви военни действия. Проблема с малцинствата е точно такъв, нарочно заселени на чужда територия, те винаги са лост за манипулации и вмешателства в политиката на една суверенна държава. А като гледам какви мутри са се извъдили надлъж и на шир в РУсицката Федерация, хич не ни трябват: нагли, необразовани селяци с огромни черни джипове, пяни и заляни! Дано да стоят далече от България завинаги.
8
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Момчета, Приднестровието от месеци насам изявява желание да стане част от РФ, в случай че не знаете, щото някои от вас обичат да се излагат с некомпетентни мнения.
7
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ало русофилчета стига хвалихте *** както виждате всички бягат от нея
6
18
 
11
 
! Отговори
! преди 9 години
На *** простотиите край нямат.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Eh ako bulgarskiat proizvoditel be ostanal na ruskia pazar , kakwo po hubavo ot tova?Izmestiha ni, domatite i krastavizite ni ne bili hubavi.
4
14
 
7
 
! Отговори
Обективен преди 9 години
Ето затова трябва да се прави етническо прочистване! Да не може някакво си *** малцинство да ти се качва на главата! И май не само в Молдова!
3
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Koito e s Rusia pecheli.
2
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за какви човешки права може да става дума в русия и ако си с русия
1
23
 
18
 
! Отговори
krass преди 9 години
нарушаване на човешките права задължително се случва само когато имаш по тесни връзки с съсипаната русия.това е ясно на всеки с изключение на увредени *** комунистически мозъци