Орбан определи имиграцията като заплаха и поиска да бъде спряна

Изключение да се прави само за политическо убежище, зове той
Обновена: 12 яну 2015 12:35 | 12 яну 2015 12:35, Камелия Цветанова
34
Орбан определи имиграцията като заплаха и поиска да бъде спряна
Унгарският премиер Виктор Орбан. Снимка: Reuters, архив

Имиграцията в Европа трябва да бъде силно ограничена, заяви снощи унгарският премиер Виктор Орбан, настоявайки за енергичен европейски отговор на убийствата във Франция миналата седмица, предаде БТА, като се позова на Ройтерс.

Още по темата
Орбан изрази тази позиция, след като участва в голямото шествие вчера в Париж в памет на 17-те души, убити при атентати - дело на трима ислямски екстремисти, родени в имигрантски семейства във Франция.

Кървавите атаки най-вероятно ще засилят антиимигрантските движения в Европа и Орбан, който и преди е призовавал за ограничаване на имиграцията, каза, че е време Брюксел да вземе строги мерки.

"Не бива да гледаме на икономическата имиграция като на нещо полезно, тя носи само неприятности и заплахи на европейците. Затова имиграцията трябва да бъде спряна. Такава е унгарската позиция", заяви премиерът по унгарската държавна телевизия.

Изключение може да се прави единствено за хората, поискали политическо убежище, допълни той.

"Унгария няма да се превърне в дестинация - мишена на имигрантите. Няма да позволим това, поне докато аз съм министър-председател и това правителство е власт", каза Орбан.

Не желаем сред нас да има значително малцинство с различни от нашите културни характеристики и традиции. Искаме да запазим Унгария като Унгария, добави той.

Дясното правителство на Орбан беше избрано миналата година да управлява за втори последователен мандат.

Премиерът каза, че малцинствата, живеещи в Унгария - страна с население около 10 милиона души - не създават особени проблеми.

Според унгарската статистическа служба около 350 000 унгарци живеят и работят в чужбина, главно в Германия, Великобритания и Австрия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
3
 
! Отговори
Аспарух преди 9 години
Някой що не даде на министърпрецедателят ни да прочете коментарите.Г-н Борисов направете нещо ако наистина искате да останете с нещо важно в Историята.
25
1
 
3
 
! Отговори
Аспарух преди 9 години
До коментатор 18.Тикво ,ти за Орбан не говори.Такива *** и продажници като тебе разпродадоха България за някой друг $ изгониха със създалата се мизерия над 2млн Българи.Такива като тях и тебе сте за разстрел.Само,че ние не сме *** като вас и само ще видадем справедлива присъда,която най-вероятно ще бъде доживотна.
24
1
 
5
 
! Отговори
Аспарух преди 9 години
Позиция на един истински патриот,нацоналист.Я, да видим дали от нашите ще се намери някой като Орбан(В. Сидеров го повтаря,но власта не е в негови ръце)
23
2
 
5
 
! Отговори
мюсли преди 9 години
До Анонимен 23Ще те обезкосмим и къносаме за да ни станеш жена!
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
като гледам толкова коментари срещу Русия разбирам защо българите са на това дередже. Защото са ***. Докато говорят срещу Русия им пълнят държавата с ислямисти и им разказват как Русия била лоша. Нация от тапири, които са обречени да останат за пореден път без държава..
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До КримСблъсък на цивилизациите- това е което виждаме днес.ти пък къде се вреш бе ушанко чугунена? Цивилизация на пияни ***, която дори не е достигнала тази на талибаните.
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имат и работа унгарците , Орбан не говори празни приказки !За това само 350,000 унгарци работят в западните страни .България се обезлюди и пак няма работа и пак младите хора продължават да имигрираш !На тяхно място България се пълни вС араби ?? Политика , до кога с тази политика ?
19
1
 
11
 
! Отговори
до 16 преди 9 години
Никой не ги е прокудил- да си седят там и да си отстояват "ценностите", а не да бягат. да не би да се бият срещу европейци в Африка или Азия- войните ги правят техните, алчни з апари и пионки. Навремето дядо ми се е бил на фронта , не е бягал да търси помощи и лесен живот. Никой не е дошъл в пещерите им и да каже "марш оттук". Що не си седят по държавите и да си оправят ***, а идват тук и правят същата? имат мозък само да ядат, вземат помощи, да реват за джамии и че били дискриминирани.
18
1
 
6
 
! Отговори
do 12 преди 9 години
не ви харесва на андолците, а?
17
2
 
10
 
! Отговори
МИЛЧО преди 9 години
До Анонимен: БЕЗХАБЕРНИКА НИ ,ДАЛИ ЧЕТЕ ТЕЗИ КОМЕНТАРИ ИЛИ ГИ КРИЯТ ОТ НЕГО ?
16
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Орбан е чисто и просто популист, нищо повече
15
2
 
26
 
! Отговори
я преди 9 години
Някой определил Орбан като социалист. Никакъв социалист не е Орбан, а консерватор - истински, а не фалшив.
14
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой прокуди милиони хора от Арабския свят и Африка от домовете им ?! Реторичен въпрос....
13
4
 
31
 
! Отговори
Крим преди 9 години
Кой и защо иска да има огромен брой мюсюлманските емигранти в Европа? Само за работа ли ? О, не, това е нещо друго! Спрете лъже, тяхната работа е само унищожаването на християнска Европа, и нищо друго! След това- след смертта на Европа- САЩ бъде в состояние да командва цялата планета. Няма проблем, чичо САМ! Всичко ОК! България е винаги с Вас, господине!
12
29
 
7
 
! Отговори
KKK преди 9 години
Класически демагог :) дето при неговото управление само емигрираха половин милион унгарциНе ни трябва на нас Орбан, имаме си много вече цели 25 години
11
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Bravo na Orban
10
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
вървете да търсите политическо убежище при него
9
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на Орбан! Той трябва да управлява ЕС!
8
4
 
37
 
! Отговори
пенсионер преди 9 години
с унгарците не можем да се сравняваме те не са скитници и емигранти. Даже и 1956 г. когато отбора им Хонвед остана на запад един по един по късно всички се прибраха в Унгария.
7
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Социалистът Орбан отново навря еврогейщината, където й е мястото!!