Оланд, Меркел и Порошенко призоваха за мир в Украйна

Нови сблъсъци имаше днес между сепаратистите и украински сили
Обновена: 1 фев 2015 22:23 | 1 фев 2015 22:23,
368
Оланд, Меркел и Порошенко призоваха за мир в Украйна
Снимка: архив Reuters

Френският президент Франсоа Оланд, германският канцлер Ангела Меркел и украинският държавен глава Петро Порошенко заедно призоваха за незабавно прекратяване на огъня в Източна Украйна, предаде Франс прес.

В телефонен разговор тримата лидери са обсъдили ситуацията в Украйна и са изразили съжаление за провала на преговорите на  Контактната група вчера в Минск, съобщи Елисейският дворец.

Още по темата
Оланд, Меркел и Порошенко са призовали за незабавно прекратяване на огъня, се казва в съобщението на френското президентство.

Призивът дойде на фона на нови съобщения за престрелки в Източна Украйна.

Проруските сепаратисти продължиха днес атаките си срещу важния железопътен възел Дебалцево . Там се води ожесточена битка между тях и украинските сили, в която през последното денонощие са загинали 13 правителствени войници, а 20 са били ранени, предаде Асошиейтед прес, цитирайки официално  съобщение на властите в Киев.

Няма данни за загубите на бунтовниците.

Дебалцево лежи на железопътната линия, свързваща двете крепости на бунтовниците - Донецк и Луганск. Според говорител на украинския Съвет за сигурност сепаратистите са атакували няколко села около Дебалцево.

Жертвите на войната в Източна Украйна, започнала през април, вече са над 5100. Над 900 000 души са били принудени да напуснат домовете си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


368
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
1
 
16
 
! Отговори
даммм--чети. преди 9 години
До от Дюселдорф-На 22 април 2014г. в Бранденбург е направена първата проба в най-голямото газохранилище на Германия."Газпром-германия"приключва сделката в средата на декември,като точната сума не се назовава.От ръководството на "Газпром" подчертават,че газохранилището в североизточна Германия е част от стратегията на фирмата,и ще обезпечи надежното снабдяване на Европа и най-вече на Германия.......Та така ми г-н Дуселдорфчо--факти пич--само факти.
93
5
 
1
 
! Отговори
тризначка преди 9 години
Дека са ни чугунените ***? Нема ги ,тука у сайто ги бееме зарибили па сега ги нема!Нема кай да варди Жуженякя от Злио Чичка Сам.
92
4
 
11
 
! Отговори
тризначка преди 9 години
Дека са ни чугунените ***? Нема ги ,тука у сайто ги бееме зарибили па сега ги нема!Нема кай да варди Жуженякя от Злио Чичка Сам.
91
5
 
12
 
! Отговори
еееее2244 преди 9 години
До Експертиза--глупости.Даже договорите и сумите ги има в сайта на руското министерство на икономиката.Айде малко факти.НЕ съм русофил,но 280 не е излъгал.Мога само да добавя,че в декември месец руснаците са купили още от дълга на САЩ.Не ми се рови в нета за точната сума.Ти мислиш ли че държава която фалира,ще купува чужд дълг???Позицията ви е доста наивна,в стил жълти новини.Лека нощ.
90
8
 
19
 
! Отговори
хаахххааха преди 9 години
До от Одеса--само няколко примера ти давам за "фалиралата"Русия--за последните 6 месеца е склучила договори за 880 милярда долара.В декември купи най-голмото газохранилище на Германия,от 1 февруари вдига пенсиите с 11,9%,строи канал,който е конкурент на Панамският,САЩ миналата седмица склучи договор с Русия за ракетни двигатели-над 1 милярд долара,не 18 януари-Индия и Русия-договори за 410 милярда долара и още много-този "фалит"го мечтаят много държави.Айде че нямам време да се разправям с теб
89
12
 
12
 
! Отговори
от Одеса преди 9 години
До хаааххахаа 274А ти къв си бре землянков геополитолог?Никой не чака от 5 г Мечока да фалира.Жужето настъпи мотиката миналата пролет и трябва да си сляп за да не видиш какви пробойни в Бензиностанцията се виждат и с просто око.Ден и нощ заседават и мъдрят антикризистни планове,ама немало криза викаш..правят ги просто ей така зада си намират работа.Биржата обаче трябва да отварят и там ядат яко теслата.А ти къв си столетник ли..има ли кой да ти изхвърля цокалото?
88
10
 
15
 
! Отговори
Т.Б. преди 9 години
До от Одеса. Доста си наивен.Като ти чета коментарите,се личи промитият ти мозък.Даже няма да те коментирам повече,колегата ххааххааха ти е казал достатъчно, за да почнеш да се замисляш--ако можеш разбира се.
87
10
 
17
 
! Отговори
вижте ги преди 9 години
Тия на снимката са *** и лицемерите--долни,гадни,продажни лицемери.....
86
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Причинителите на войни призовават за мир !Те всички са " борци за мир ", догото оглозгат дадена страна , ликвидират всичко от което печели и след това й дават заеми !
85
11
 
13
 
! Отговори
хаахххаа преди 9 години
До от Одеса---като си толкова корав--що не си на бойната линия бе.....нали сега е мобилизация.Ама всички бягат в Русия--70% от привиканите в армията,се скриха.Айде отиди в Донбас,да станеш мърцина заради интересите на олигарсите--даже подвижни крематороми са ви подготвили вашите майдановци....хааххаа
84
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това са Европейските лицемери !!
83
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Порошенко да си изтегли тежкото въоръжение и да не изпраща бомби в къщите на населението !Опълченците ще се бият и ще ги отблъскват и ще стигнат до Киев ли ?А защо не призоваваха за мир когато Порошенко тръгна да избива . Нали имаше преговори и примирие ? Защо Порошенко тръгна .. Това дразни , че не отчитат какво прави Порошенко !
82
12
 
15
 
! Отговори
от Одеса преди 9 години
До 265Ще разбия бе москал Задунайски..Лапай казашки шашки и не се прави на евнух,защото си си такъв ..стар и червясъл.
81
13
 
13
 
! Отговори
вапсаджия преди 9 години
Пребоясисвал стари прогнили червени *** с Турско синьо...за бригадата на пролет в Анадола,където ще изпратят *** да берат ябълки за Бензиностанцията.
80
12
 
12
 
! Отговори
До одесса преди 9 години
Тия работи само тука можеш да ги говориш. Кажеш ли ги в Одеса ще ядеш главички. Одеса е стар руски град внимавай Дурак
79
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За мир .. Като Порошенко мобилизира още и ги изпрати на Изток !Колко са брутални тия тримата !
78
12
 
14
 
! Отговори
Калоянът Кесар преди 9 години
Братя българи и патриоти, така е! И ние сме си братя, но и руснаците са наши братя по дух и култура! Обща е Православно-славянската ни цивилизация - да пребъде! Вековечна е българо-руската дружба - да живее! Политическата конюнктура е временен фактор, а неотменна е духовната, тясна връзка между двата народа! Исторически Светият наш Цар Борис-Михаил създава цивилизацията ни, а Русия като приемник се явява неин защитник и крепител! Днес Братска Русия е културният и духовен център на Православието!
77
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Порошенко на военен трибунал!!!Да живее Путин и братска Русия!!!
76
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще кажете клишета!За кой се биха руснаците?Осв.от турско,Вт.св.войнаМайка ми е била дете,когато идват руснаците на село-на 3 г.Това когато отиват към ГерманияТя казваше-помня ги-на коне,прашни,огромни мъже,единия ме вдигна на коня,целуна ме,и каза-имам същата дъщеря в Русия.После продължили за фронта.Спомени и на баща ми- бил на село дете със счупена ръка,нямат пари.Ако не бил военния лекар да го лекува,щял да умре от гангренаНие само добро сме видяли.
75
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Европа поддържат един ФАШИСТ И УБИЕЦ!!!