Евреин е жертвата на второто нападение в Копенхаген

Заради двете атаки в града се провежда мащабна полицейска операция
Обновена: 15 фев 2015 14:01 | 15 фев 2015 09:47, Анисия Иванова
101
Евреин е жертвата на второто нападение в Копенхаген
Снимка БТА

Мъжът, който беше прострелян тази нощ при второто нападение в близост до синагога в Копенхаген, е евреин, предаде Франс прес, като се позова на асоциация на евреите в Дания. Той е отговарял за охраната на религиозния обект, допълва Франс прес.

Жертвата на второто нападение е била на 55 години. Мъжът беше прострелян в главата и почина от тежките рани в болницата, припомня ДПА.

Още по темата
Двама полицаи бяха ранени в това второ нападение край синагогата в квартала Норебро. Животът им е вън от опасност. Засега официални представители не са сигурни дали има връзка между тази стрелба и по-ранната стрелба вчера вечерта срещу културен център, в който се провеждаше дебат за ислямизацията и свободата на словото и в който участваше полемичният шведски карикатурист Ларс Вилкс.

Заради двете нападения в Копенхаген се провежда мащабна полицейска операция в няколко района. Патрулират въоръжени полицаи с кучета. Над града прелитат хеликоптери. Полицията призова гражданите да бъдат бдителни. Издирват се отговорният или отговорните за двете нападения, посочва ТАСС.

Полицията в Копенхаген заяви, че разследва дали мъжът, който полицаи простреляха смъртоносно, след като той откри огън по тях, е свързан с двете нападения с огнестрелно оръжие в датската столица, предаде Асошиейтед прес. И в двата случая нападателят бе успял да избяга.

Полицията съобщи, че стрелбата в квартал Ньоребро възникнала, след като бил поставен под наблюдение адрес близо до жп гара Ньорепорт.

В датската столица през нощта течеше масирана полицейска операция с участието на спецчасти и хеликоптер, след като вчера следобед неизвестен мъж откри огън с автоматично оръжие срещу кафенето на културния център "Крудтенден", където бе организирана публична дискусия "Изкуство, богохулство и свобода на словото". Сред участниците бяха шведският карикатурист Ларс Вилкс и посланикът на Франция Франсоа Зимере.

След полунощ неизвестен стреля край синагога на улица Кристалгаде на около три км от първото нападение. Бяха простреляни трима души, двама полицаи и цивилен гражданин, който почина по-късно.

Във връзка със случилото се в Копенхаген бяха въведени засилени мерки за сигурност. Полицията блокира районите около местата на двете нападения, засилен бе контролът на всички транспортни изходи. Колите, пътуващи за съседна Швеция по моста Йоресунд бяха претърсвани. По молба на датските си колеги  германската полиция засили проверките на граничните пунктове с Германия. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
7
 
34
 
! Отговори
юнака преди 9 години
незабавно да се обвенят българи и румънци за тоя инцидент, и незабвано Дания да приема 1млн мюсюлмански бежанци ,на мястото на ицидента да се построи голяма джамия с 5 минарета каято да засенче джамията в Мека.
8
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
EIIII TIA BRATQTA MUSULMANI NE SI OSTAVQT DNE6NATA RABOTA ZA UTRE . I TAKA TRQBVA . A SEGA KAKVO SE OKAZA 4E TUI NE E BILO NIKAKVA DISKUSIA ZA SVOBODNOTO SLOVO NA EI TAKA SLU4AINO SABRALI SE *** TA EDINIA 4AK OT 6VECIA , PA DRUGIA 4AK OT FRANCIA . FRENSKOTO MINISTERSTVO NA VAN6NITE RABOTI AKO RAZ4ITA NA TAKIVA ZA6TITNICI NA SVOBODNOTO SLOVO MNOGO 6TE DA E ZAKASALO . PAK I MALKO GEOGRAFIA ZA RAZMISAL .
7
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Росица Халкидикова няма ли да прати някое съболезнователна телеграма на семейството на загиналия?
6
14
 
54
 
! Отговори
бг преди 9 години
Убит евреин,ааааййде пак световните лидери ще се съберат на шествие.Пригответе самолета за *** Плевнелиев.
5
15
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добрият евреин е мъртвият евреин. *** ***! Миналото лято зареждам на ОМВ на Слънчев бряг и едни евреи с порше кайен спряха на бензиностанцията и влязоха вътре и започнаха да говорят на висок глас помежду си докато ядяха сандвичи като прасета. @ жени забрадени и двама мъже и цялата бензиностанция ги слуша сякаш бензиностанцията е тяхна и се намират у дома си. Това е мръсно надменно племе.
4
8
 
27
 
! Отговори
до 2 преди 9 години
мюслимите
3
19
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички евреи при евреина Хитлер- а ада.
2
16
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И западняците разбраха че най-голямото сло на тази земя са евреите.
1
15
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това не е чак толкова лоша новина.