Премиерът на Дания: Всичко предполага терористичен акт

Колата на нападателите на кафенето е намерена празна
Обновена: 14 фев 2015 22:10 | 14 фев 2015 21:46, Веселина Йорданова
13
Премиерът на Дания: Всичко предполага терористичен акт
Снимка: Ройтерс

Министър-председателят на Дания Хеле Торнинг-Шмит заяви, че "всичко предполага, че стрелбата . . . е била политическо нападение и следователно терористичен акт", съобщи ДПА.

Още по темата
Полицията каза, че стрелбата в кафене в Копенхаген, при която загина един човек, а трима полицаи бяха ранени, вероятно е терористичен акт, посочват Асошиейтед прес и Ройтерс.

Според органите на реда обстоятелствата по случая "показват, че става въпрос за терористично нападение".

Полицията издирва двама души за атаката срещу кафене, където се е провеждала дискусия за свободата на словото. На събитието е присъствал шведският карикатурист Ларс Вилкс, заплашван със смърт заради публикуването на изображения на пророка Мохамед.

Колата, с която избягаха двамата нападатели, е намерена празна, предаде Франс прес, като се позова на съобщение на датската полиция.

Полицията вече определи нападението като покушение срещу Вилкс. Колата е била намерена близо до мястото на нападението, поясни полицията в акаунта си в Туитър.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
продължавайте да пускате още мигранти и тук до 5-10 ГОДИНИ ЩЕ Е СЪЩОТО те са фанатици !Самата им религия е такава - който не е с нас - той е против нас! ТОВА Е ИСТИНАТА !!!!!!!
8
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Муслиманите били добрички и кротки хора, важното е да ги пуснеш в страната си, да им дадеш подслон и работа, да им построиш джамии, да народят куп невинни дечица след което да ви ....избият за благодарност. Няма по-гнусна и отвратителна религия от исляма! Само жестоко смазване на всеки муслиман дори и помислил само да изрази не харесване на държавата която му е помогнала. Лагери и изселване на тази отврат създадена да убива!!
7
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ни занимавайте с ваште шарлита и шарливи истории. Аман.
6
7
 
10
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
То тая работа с гордите викинги се отече!Сега има богати педа.ли-т.е. гейове!Тия по-лесно ще насилят сексуално прасета,отколкото да се вземат в ръце и очистят страната си от паплачта!Колкото до карикатурите-по-добре убий някого,но не го обиждай,както и религията му!Пълна простотия!
5
6
 
18
 
! Отговори
полбиткоректен преди 9 години
Дания е тази, която налага да се казва "родител 1" и "родител 2",а не мама и татко!За да не накърнят чувствата на гейзерите!
4
3
 
24
 
! Отговори
ВАЗЕЛИН С преди 9 години
Дания дълго време бе, сред флагманите на толерастията.Въпреки "карикатурите".
3
8
 
36
 
! Отговори
американецо преди 9 години
Страх ви е още да наричате нещата с истинските им думи! "Терористичен Акт" е някаква политически коректна форма на определение за нападение на мюсюлмани над християни. Така ви отърва, да не би да се "обидят" мюсюлманите, че ги споменавате, господа европейци! Вие ги пуснахте, давахте им пари да си строят джамии и да се накотят, а сега - ХОП - изведнъж - терористичен акт! А да видиме сега...а те обрезаните са мноооого! И искат да ви заколят! Дали е дошло време да се събудите от аромата на кафето?
2
4
 
24
 
! Отговори
чубака преди 9 години
А бе вие ще се усетите,ама чак когато ви го начу...Айде да не казвам!
1
8
 
29
 
! Отговори
Anonimus преди 9 години
Ааа, празна кола!!!!Как така? Няма ли поне една-две лични карти на терористите вътре? Лошо, много лошо. И терористите поумняха.