Не искат Жан-Мари льо Пен в "Национален фронт"

Срещу него в партията има дисциплинарна процедура
Обновена: 11 апр 2015 15:25 | 11 апр 2015 15:24, Елка Василева
6
Не искат Жан-Мари льо Пен в "Национален фронт"
Жан-Мари льо Пен. Снимка: архив, Reuters

Шейсет и седем процента от поддръжниците на френската крайнодясна партия "Национален фронт" (НФ) искат основателят й Жан-Мари льо Пен да я напусне, показва социологическо проучване, цитирано от ДПА.

Според допитването, публикувано от местния в. "Уест Франс", 62 на сто от френските избиратели и 74 на сто от привържениците на НФ смятат статута на Льо Пен на почетен председател и публичните му изяви като спънка за партията.

Социологическото проучване, направено от Френския институт за изследване на общественото мнение (Ifop), показва, че 38 процента от французите са за това той да напусне, а 56 процента са безразлични.

Неговата дъщеря и настоящ партиен председател Марин льо Пен откри дисциплинарна процедура срещу него, след като за пореден път той омаловажи историческото значение на използваните от нацистите през Втората световна война газови камери.
 

 /БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Льопените се провалиха на местните избори (нито един спечелен департамент !) и очаквано се хванаха гуша за гуша !Зер, кредита от 9 милиона евро (руски деньги) трябва да се връща, а и лихвите цъкат тик-так тик-так...
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Възрастните хора говорят често врели-некипели.
1
5
 
12
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
И с него, и без него дъщеря му няма да стане президент и агонията на Франция ще продължи с евреина Саркози. Поне да оставят стареца да си приказва.