Германците не вярват на гърците. Защо ли?

Не искат да дават повече пари, без да има реформи
14 авг 2015 09:30,
42
Германците не вярват на гърците. Защо ли?
Снимка: Reuters

Повечето германци нямат доверие на гръцкото правителство, че ще приложи новите реформи, като повечето от тях се противопоставят на отпускането на трета финансова помощ на Атина, показва проучване, цитирано от гръцкото издание нюз.ин.

Още по темата

Анкетата е направена по поръчка на авторитетния германски в. "Ханделсблат". Близо 84 на сто от запитаните германци са казали, че не вярват, че реформите, гласувани от гръцкия парламент ще бъдат ефикасно приложени.

57 на сто от германците са заявили, че не са съгласни с третия спасителен пакет за Гърция, а 51 на сто от тях оспорват позицията на МВФ за необходимостта от облекчаване на гръцкия дълг.

47 на сто от германците одобряват твърдата линия, следвана от финансовия министър Волфганг Шойбле, а 41 на сто одобряват поведението на канцлерката Ангела Меркел и го възприемат като компромисно.

Междувременно ръководителката на екипа на МВФ в Атина Делия Велкулеску обяви, че фондът ще участва в евентуално финансиране на Гърция, след като се вземе решение за облекчаване на нейния дълг.

МВФ оказва натиск върху европейците да бъде облекчен гръцкият дълг, като изтъква, че ще участва в новата гръцка помощна програма, ако бъдат предприети стъпки, за да може дългът на страната да стане жизнеспособен, уточнява Ройтерс.

"С нетърпение очакваме да работим с гръцките власти, за да доразвием икономическата програма съвместно с европейските партньори, така че да бъдат взети решения за облекчаване на гръцкия дълг, което ще позволи той да стане жизнеспособен", каза Велкулеску.

Занапред МВФ очаква от гръцките власти "по-подробно разработена програма /за реформи/, а от европейските партньори на Атина - да вземат решения за облекчаване на дълга", отбеляза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
IMASH DAVASH--NIAMAM NE VRASHTAM
22
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германците не трябва да вярват преди всичко на Меркел!
21
1
 
9
 
! Отговори
Жибор преди 8 години
Е как да повярваш на патологичен клептоман,който знае само да взима и не знае да връща??!!
20
0
 
10
 
! Отговори
12345 преди 8 години
Не дочетох докрай статията, обаче снимката е перфектно подбрана. Погледите на двамата от снимката са уникално изразителни.
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не са се миЛи искаше да кажеш, нали!
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърците не са семити , следователно немците могат да ги мразят
17
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТЕОДОРОС ВАСИЛЛИС ни дава жив пример колко нагли са гърчолята...
16
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Византийската империя и била конгломерат от националности и раси. На ръководни постове като императори, областни управители и градоначалници е имало всякакви - от етиопци до викинги. Избирани са били обективно на база личностни качества, а не на расов принцип. Затова е и успешна и жизнеспособна. Упадъкът започва точно когато гърците слагат началото на процеса на "елинизация", разбирай корупция, шовинизъм и узурпиране на властовите структури. Така че отъждествяването на Гърция с Византия е неправ
15
2
 
11
 
! Отговори
Византолог преди 8 години
вилно. Гърците са алчна смесица от етиопски семити и финикийци и като такива се кланят само на Мамона. Трудно е да бъдат наречени ***, защото паразитът се храни, но не унищожава гостоприемника си. А гърците са само унищожители. Те унищожиха Троя, Византия, сега докато не унищожат и ЕС няма да мирясат. За тях само Меркел, но по възможност с мустачки и с фамилия Шикългрубер.
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗА МЕРКЕЛ ЩЕ СЕ ПРЕЖАЛЯ ЗА МАДЛЕН НЯМА ТОЛКОВА ВОДКА НА СВЕТА НО НА ГРЪК НЕ ВЯРВАМ АКО ЩЕ И 10 ЛИТРА АНТИФРИЗ ДА ИЗПИЯ
13
2
 
14
 
! Отговори
работещ преди 8 години
Общо погледнато, искането на МВФ за редукция на гръцкия дълг до ниво на обслужваемост (отписване на около 1/3, мисля) изглежда разумно и прагматично - намалете им дълга, за да могат да връщат по нещо. НО, както германцита с право подозират, и след такова намаление на дълга, гърците ПАК НЯМА да направят икономиката си конкурентоспособна, ПАК ЩЕ ПРАВЯТ ДЕФИЦИТИ и ПАК НЯМА МОГАТ ДА ВРЪЩАТ по дълга. Излизане от еврозоната - това е ЕДИНСТВЕНИЯТ път за Гърция - Шойбле е прав, Меркел, ЕС и МВФ - не.
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
византия е РИМ (изто4ен) а конкретно България не е под робство а си е със същия статут като гърция и Армения например
11
3
 
11
 
! Отговори
до 9 преди 8 години
територията на която живеем днес се е наричала 1200 г. - ВИЗАНТИЯ !!!!-Айде стига глупости - никога не е имало държава Византия. Имало е Източна римска империя. Хората, които са живели в нея са се наричали ромеи, не византийци. Нямаш дори елементарни познания по история. Понятието Византия е измислено от западните псевдоисторици през късното средновековие, когато Римската империя вече не е съществувала.
10
1
 
7
 
! Отговори
Спартак преди 8 години
Поздравления за вица за Мадленка и Хашиш Тачи! Ето поредното доказателство че ислямът е вреден и разпалва войни. Тоест ако на муслитата им беше разрешено да пият алкохол щяха да измушкат Олбрайткова и нямаше да има война. Че то такъв тюлен се тряска само на литър водка. Друг е въпроса дали Хашишко може да изпие толкова.
9
14
 
2
 
! Отговори
до 4 преди 8 години
От историческа гледна точка най-голям културен разцвет българска държава е претърпяла през т.нар. "византийско робство"
8
4
 
11
 
! Отговори
???????????? преди 8 години
никой не вярва на нагли комунистически изчадия,които с години лапаха милиарди евро заеми взети с лъжи и измами а сега не си плащат дълговете
7
3
 
19
 
! Отговори
малко смях но верен преди 8 години
Германия ще си плати репарацийте НО първо Гърция да заплати за инфраструктурата която полу4ават по време на окупацията . ( по една слу4айност това е около 3 пове4ко)
6
4
 
16
 
! Отговори
Ципрас преди 8 години
Кръв повръщам парата не връщам.
5
7
 
7
 
! Отговори
Невен преди 8 години
Пука ми какво мислят германците, само да не искат от нас да даваме пари за Гърция. Апропо, колко пари вече сме дали, знае ли се?
4
1
 
12
 
! Отговори
??? преди 8 години
Ама Защо ли верно? Много добър въпрос. Смях се цяла сутрин на наивността му.