Би Би Си към властта: Спрете да ни се бъркате!

Обществената медия е с вързани ръце за еврореферендума
18 авг 2015 08:16,
24
Би Би Си към властта: Спрете да ни се бъркате!
Снимка: Reuters

Председателят на управителния и регулаторен орган на Би Би Си Рона Феърхед призова британските политици да спрат да влияят на редакционната политика на медийната корпорация. Тя отправи този апел в писмо, публикувано във в. "Индипендънт", предаде ТАСС.

"Обществеността вижда необходимостта от независим надзор и регулация и иска с това да се занимава отделен орган, който представлява абонатите, а не политиците", заяви Феърхед и отбеляза "засилващата се в последните години склонност на някои комисии да повдигат пред ръководството на Би Би Си въпроси за редакционни решения".

Според Феърхед британската обществена медия е с все по-тежки финансови ограничения и е изправена пред най-сериозните външни предизвикателства откакто съществува.

Според британски медии правителството на Великобритания е поискало от Би Би Си да се въздържа от проевропейска реторика при отразяването на събития с наближаването на референдума за бъдещото членство на страната в ЕС, който е насрочен за юни 2016 г.

Според медиите, на 15 юни министърът на културата, медиите и спорта Джон Уитингдейл е изпратил на Рона Феърхед писмо, в което е настоял за "балансирано и непредубедено отразяване" на събития, за да не се повлияе на резултата от референдума.

По този начин властите са приели позицията на британските евроскептици, които настояват референдумът да протече "при най-високи стандарти", отбелязва ТАСС.

Британски медии съобщиха също, че по време на предизборната кампания за парламентарните избори на 7 май редица високопоставени представители на Консервативната партия "са били крайно недоволни от репортажите на Би Би Си", обвинявайки обществената медия в "непростими пристрастия към лейбъристите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
9
 
4
 
! Отговори
nik преди 8 години
До Анонимен 22Ама при комунизма си има цензура. Тук в случая няма цензура, просто опит за цензура, който е разлгасен по медиите. Правете разликата....
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
BBC никога не са били НЕнабъркани това им е като ген.код - коефициент вярност към събитията 0%.
7
3
 
6
 
! Отговори
до 6 преди 8 години
Я да си гледа работата жандармерията пък да видиме дали ще има протестна мрежа. При всеки протест , бой до скъсване и 1 година пандиз за действия срещу националната сигурност
6
11
 
4
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Жалко е, че политиците в Англия се опитват да влияят на ББС, това е може би най-добрата медия в света.
5
2
 
6
 
! Отговори
ха така! преди 8 години
Аз много обичам Велкобритания - на скара!!!
4
2
 
10
 
! Отговори
до 7 преди 8 години
БРИТАНИЯ НАД ВСИЧКО, ТОВА Е.--Грешиш - парите и интересите над всичко!!!
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е то това е демокрацията---докаде стигнаха....ВВС да се моли да не и се бъркат политиците...................Дали тук коментар ще напишат "професорите" Одисей 1,Пешко,Странджата или ***....едва ли.....
2
0
 
11
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Как така, нали западните медии бяха свободни и безпристрастни, също като нашите, хаха :)
1
10
 
4
 
! Отговори
oт Сидни Ав$$тралия преди 8 години
Пренаселения маймунарник UK. Вали от Коледа до БъдниЕй помсове смешни от UK! Тук отдавна ви СЛОЖИХМЕ ВИЗИ и ви изравнихме с всички останали държави по света, нямате привилегии при визите дори от Африканска страна!Канада също ви удари греда!USA пък ОТДАВНА ВИ ИЗВАДИ ОТ ЛОТАРИЯТА ЗА ЗЕЛЕНА КАРТА!Скоро от ЕС ще излезете и няма мърдане помсове ще гниете на острова си Велика БританияЯ кажете чесно лятото тази година в сряда ли беше? Навивайте крачолиПоздрав от Сидни Ав$$$тралия